A legfontosabb paraméterek, avagy milyen robotporszívót vásároljunk?

Manapság már rengeteg márka, számtalan típusú, tudású robotporszívó elérhető a piacon, mindemellett pedig az árkategóriában is jelentős különbségek vannak. Nem egyszerű feladat tehát megtalálni a számunkra ideális robotporszívót, amelyben nem kell csalódnunk később. Hogy mik a legfontosabb paraméterek?

A robotporszívó egy hasznos befektetés

Szerencsére egyre népszerűbb és elterjedtebb okoseszköz a Xiaomi robotporszívó, ezért számos helyen olvashatjuk, valóban hasznos befektetés és kiváló döntés bizonyos élethelyzetekben.

Feltétlenül jó választás családoknak, idősebbeknek – akik mozgásukban korlátozottabbak –, kisállattartók számára. Felvetődik azonban jogosan a kérdés, hogy kinek, milyen paraméterekkel rendelkező robotporszívót érdemes vásárolnia?

Ismerjük meg a robotporszívó legfontosabb paramétereit!

A mindenkiben felmerülő kérdésekre – robotporszívó vásárlása előtt – érdemes időt, energiát szánni, azaz megismerni közelebbről az egyes termékek legfontosabb paramétereit.
A hazai piacon a Xiaomishop.hu választékában a robotporszívó kínálat paramétereit könnyen és jól össze lehet hasonlítani. A Xiaomi az egyik legjobb minőséget kínáló gyártó az okoseszközöket tekintve, így garantáltan nem bánjuk meg, ha bizalmat szavazunk neki.
Https-__Xiaomishop.hu_ - 2021 Augusztus - Cikk5
A legfontosabb paramétereit nézve az egyik a mozgása. Az egyszerűbb, olcsóbb robotporszívók véletlenszerű mozgással végzik a takarítást, míg a fejlettebbek, drágábbak szenzoraik segítségével virtuális térképet rajzolnak, annak alapján végzik a takarítást.
Fontos, hogy a szívóerő mire képes, és ezzel együtt el kell döntenünk, milyen felületen fogjuk használni. A parkettás padlóhoz elegendő a kisebb, míg a szőnyegen vagy fugás kőpadlón lényegesen nagyobb teljesítményű robotporszívóra van szükség.
Háziállat a lakásban biztosan hagy maga után szőrcsomókat, és ha ennek takarításával is számolnunk kell, akkor ajánlott hengerfejjel ellátott robotporszívó modellt választani.
A legtöbb darab általános paramétereit tekintve túl nagy különbségeket nem észlelhetünk. Ami rendkívül fontos, hogy mielőbb döntsük el, mekkora helyiségekben szeretnénk vele, milyen felületeken tisztítani! Legyen-e felmosás opció is benne, állítható legyen-e szobánként különböző üzemmódba, és hasonló, kényelem szempontjából lényeges kérdésekre tudnunk kell a választ.

Legyen trendi és teljes kényelmi funkcióval ellátott!

Nemcsak, hogy nem luxus ma már egy robotporszívó a háztartásban, hanem még válogathatunk is. Legyen trendi, legyen számunkra tökéletes és otthonunkhoz illő! Megtalálható a piacon ezért fekete vagy fehér színben.
Teljes kényelmi funkcióval ellátott modell mellett tesszük le a voksunkat, és tényleg gyerekjáték lesz a porszívózás, ha a mobilapplikációval vezérelhetőt választjuk. Ez esetben akár távollétünkben is üzemeltethető, és mire hazaérünk, szép tisztaság fogad bennünket.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból