Manapság sokféle háztartási eszköz közül válogathatunk kedvünkre annak érdekében, hogy megkönnyítsük a háztartási feladatok elvégzésével járó terheket. Mivel igen sokféle munka elvégzését igényli az, hogy minden a lehető legnagyobb rendben, flottul működjön, ezért érdemes ezek közül kiválasztani azokat, amelyek valóban sok időt és energiát spórolnak nekünk.
Ebben a cikkben a robotporszívók előnyeit és hátrányait vesszük sorra annak érdekében, hogy megkönnyítsük a róla való döntést.

A robotporszívó előnyei

Az Alphafüles webáruház robotporszívó kínálatában található készülékek a legjobb példák arra, hogy ma már kiváló ár-érték arány mellett is beszerezhetjük ezeket az okos kis szerkezeteket, ezért ebből a szempontból nem kell elriasztva vagy a lehetőségtől elzárva éreznünk magunkat.

Természetes, hogy még ebben az esetben is érdemes alaposan megfontolni a döntést, mielőtt fejest ugranánk a vásárlásba. Lássuk hát, milyen előnyös tulajdonságokkal számolhatunk, ha beszerzünk egy ilyen remek takarítógépet!

A robotporszívó önállóan képes feltakarítani otthonunk padlóját, attól függetlenül, hogy milyen burkolattal rendelkezünk. Ezzel megtakarítja nekünk a porszívózásra fordított időt. Ennél azonban sokkal fontosabb, hogy mivel minden nap extra energiaráfordítás nélkül, gyakorlatilag folyamatosan makulátlanul tiszta lehet a padló, ezért az egész épületben jóval kevesebb kosszal és porral kell számolni.

Kevesebb por, tisztább levegő!

Ez azt jelenti, hogy hétvégéről hétvégére kevesebb por képződik még a polcokon is, és ha allergiás vagy asztmás személlyel élünk együtt, akkor neki rengeteget segíthetünk azzal, hogy jelentősen tisztább lesz a levegő. A hatás maximalizálása érdekében érdemes a nedves feltörlés funkcióját is minél gyakrabban alkalmazni.

A robotporszívó tehát képes arra, hogy biztosítsa számunkra a mindig ragyogóan tiszta otthon érzését. Többé nem jöhetnek váratlan vendégek úgy, hogy mentegetőzni kellene az elmaradt takarítás miatt, sőt a kúszó-mászó csöppségeink is nyugodtan gyakorolhatják mutatványaikat szabadon, biztonságban.

Hátrányok is akadnak

“Semmi sem fenékig tejfel.” – tartja a mondás, és ez sajnos valóban így van. A robotporszívó nem jó választás azok számára, akiknél nagyon hosszú szálú szőnyegek vannak, mert ezeket nem takarítja makulátlanul tisztára. Emellett rendet kell tartani, valamint a szanaszét heverő vezetékekről és kábelekről is muszáj gondoskodni, mert egyrészt rontják a takarítás hatékonyságát, másrészt el is akadhat bennük a készülék.

A hajszálakkal és állatszőrökkel elég jól elboldogul a robotporszívó, ám a mennyezeten lévő sarkokban megbúvó pókokról továbbra is nekünk kell gondoskodni. A humort félretéve: a robotporszívó tökéletes választás azok számára, akik egy eredményes takarítógépre vágynak, amellyel megőrizhető a hétköznapokban is a tisztaság anélkül, hogy ez extra energiabefektetéssel járna.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

klasszikus_gitarok_falnal_intermuzika

A klasszikus gitárokról, kezdőknek

A klasszikus gitár nagyszerű első gitárunk lehet, hiszen ezeket a hangszereket olyan árfekvésben kínálják, amelyek nem terhelik meg túlságosan pénztárcánkat.

hisense-klima.hu - 2023 március - LinkMarketing - 3

Milyen szabályokra kell figyelnünk a  klíma beszerelése előtt?

Az utóbbi években egyre több ember, cég dönt klímaberendezés felszerelése mellett, ugyanis egyrészt a növekvő energiaárak, másrészt a környezetváltozás, az átlaghőmérséklet emelkedése a nyári hónapokban maga után vonja, hogy alternatív fűtési-hűtési megoldásokat keressünk.

netpolc.hu - 2023 március - LinkMarketing - 3

Tippek a tökéletes szakács kabát kiválasztásához

A legtöbb étterem konyhájában a séfek és a szakácsok munkaruhában végzik feladataikat. A szakács kabátok sokrétű célt szolgálnak, elsősorban védelmet nyújtanak a konyhai szennyeződések ellen, kényelmet biztosítanak és megkülönböztetik a szakácsokat a konyhai személyzettől.

https-zoneklima.hu - 2023 március - Cikk 2

6 érv, a hőszivattyú telepítése mellett

A fosszilis energiahordozók kora lassan lejár a készletek kimerülése, az ezeket használó berendezések károsanyag-kibocsátása, valamint az új építésekre vonatkozó, a megújuló energiák használatát előíró szabályozások miatt, így a hőszivattyúk egyre nagyobb szerephez jutnak a jövőben.

https-__www.voxpay.hu_ - 2023 március - Cikk6

Parkolás, autópálya-matrica, tömegközlekedési jegy: mindhárom elfér egy alkalmazásban, de hogyan?

A 21. század egyik legnagyobb találmányai az okostelefonok, amelyek teljesen megreformálták a “telefonálásról” kialakult képünket, valamint a mobiltelefon, mint eszköz is egészen más funkciókat kapott. Ma már nem csak arra használjuk őket, hogy felhívjunk valakit, hanem sokkal több funkció elfér bennük. Ilyen például az is, hogy már másodpercek alatt vásárolhatunk mobiljegyeket.

toptarget.hu - 2023 március - LinkMarketing - 1

A Google Shopping nyújtotta lehetőségek

Ha az utóbbi néhány évben kerestünk már rá valamilyen termékre a Google rendszerében bizonyára észrevettük, hogy az oldal tetején a szöveges hirdetéstől külön blokkban, csempéken jelentek meg a keresésnek megfelelő termékek képei.

https-meseloajandekok.hu - 2023 március - Cikk2

Személyre szóló ajándékok bármilyen alkalomra

Ajándékot vásárolni sokszor nem egyszerű feladat. Egyesek számára évről évre nehezebb lesz valamilyen meglepetést találni, ami nem túlzó, de mégis érezteti az ajándékozottal, hogy személyesen neki készültünk, nem pedig valamilyen tucatmegoldással akartuk letudni a feladatot.

https-__energyhub.hu_ - 2023 február - Cikk5

EKR támogatás az energiakereskedők részére

Az energiahatékonysági kötelezettségi rendszer, vagy más néven EKR, abból a célból jött létre, hogy 2030-ban Magyarország végső energiafelhasználása a 2005-ben mért 785 PJ értéket ne haladja meg.

https-topredony.hu - 2023 február - Cikk3

Csúcsminőségű alumínium redőnyrendszerek

A precíz árnyékolás, a hatékony szigetelés és a sötétítés mellett a redőnynek számtalan praktikus funkciója ismert. Otthonunk kényelmét többféle szempontból is kifogástalanul szolgálja a magas minőségű redőny jelenléte a nyílászáróinkon.

httpswww.velekey-ekszervilag.hu - 2023 február - Cikk1

Milyen karórát érdemes választani?

Hatalmas választékkal találkozhatunk, amikor karórát szeretnénk vásárolni így nem könnyű kiválasztani azt az egyet, ami végül elnyeri a tetszésünket.

https-__marryjane.hu_ - 2023 február - Cikk1

Mit tehetünk ADHD esetén?

Aligha létezik olyan ember, aki ne hallott volna már a magatartásproblémákról, magatartás- és viselkedészavarokról, kiváltképp az ADHD-ról.