Életünk ma már az internet köré szerveződik, okoseszközeink igénylik a kapcsolatot, a jelet, így ma már az új építésű lakásokban, intézményekben, irodaházakban, közlekedési eszközökön, de egyre több közterületen is az alapfelszereltség részét jelentik a routerek, wifi jelerősítők.
A gyenge wifi jel problémát jelenthet nemcsak a munka és oktatás területén, de a hétköznapi tevékenységek, szabadidő eltöltése során is. Hiába egy erős router, tökéletes jelet az sem képes az összes helyiségben biztosítani.

Mit tud a router?

A router vagy útválasztó a különböző, otthoni, irodai hálózatok és az internet összekapcsolására szolgáló eszköz, amely az adatforgalmat irányítja, jelet sugároz. A mai routerek általában IP protokoll alapú hálózatok forgalmát irányítják.
Különféle típusai vannak: szolgáltatói, vállalati, kisvállalati, otthoni (SOHO). Ez utóbbiak az otthoni felhasználók internetre való csatlakozásához használatosak, vagyis a belső hálózatot csatlakoztatják a netre, ezért teljesítményük a többi típushoz képest a legkisebb.
Biztosan hallottál már olyan nevekről, mint Cisco, Avaya, Huawei, ASUS, Tenda, TP-Link, Linksys. Ezek népszerű router gyártók, és a különféle szolgáltatók gyakorta telepítik ezek routereit az otthonokba.

Jelerősítők szerepe

Bármilyen erős is egy otthoni router, nem képes arra, hogy minden helyiségben ugyanolyan tökéletes jelet továbbítson. Ráadásul nagyon sok minden bezavarhat, ami a wifi jelerősség csökkenését eredményezi.
A routert a lakás központi helyiségébe, vagy annak a helynek a közelébe érdemes telepíteni, ahol a legtöbbet szeretnél wifizni.
Minél erősebb egy router antennájának kimenő teljesítménye, annál nagyobb lesz a hatótáv és a jelerősség. Az antennákat érdemes egymástól eltérő szögben dönteni, hogy a jelszórást hatékonyabbá tegyük.
Ma már az otthoni hálózatoknál is elengedhetetlen a hálózat titkosítással való védelme, ez viszont gyengíti a wifi jelet. De sokféle eszköz is bezavarhat, így a közeli vezeték nélküli hálózatok, mobilok, TV-k, rádiók, riasztók, mikrohullámú készülékek, falak, fémek.

Az Ezone Elektronikai Áruház elektronikai tartozékai között számos belső vagy külső jelerősítőt találsz, amelyek segítségével növelheted a jelerősséget, hogy ne okozzon problémát a hálózat gyengesége.

Ha nem megfelelő a jelerősség

Mielőtt bármilyen technikai újításba kezdenél a rossz wifi jel miatt, célszerű lefuttatni egy speedtestet, ami alapján kiderülhet, a hatótávolsággal vagy a szolgáltatóval van-e a baj.
Sok esetben a régi routerek jelentik a probléma forrását, ezek ugyanis már nem képesek kiszolgálni az újabb, magasabb technikai fejlettségi szintű eszközöket. Ne feledd, a routerek is elavulnak, amortizálódnak, emiatt érdemes bizonyos időközönként lecserélni a régieket.
Amikor böngészel a különféle webshopok termékei között, vedd figyelembe az otthonod adottságait, és olyan routert válassz, ami optimális teljesítményt nyújt. Ha szükség lesz erősítésre, akkor annak megfelelő jelerősítőt válassz.

Top sztorik a rovatból

casino lv bet

A legjobb módja az idő eltöltésének a gépeden/laptopodon otthon

Voltál már olyan helyzetben, hogy csak ülsz otthon, és nincs semmi dolgod? Mindannyiunknak voltak már olyan napjai, amikor mindenféle tevékenységet szeretnénk végezni, de nincs határozott elképzelésünk arról, hogy pontosan mi is tudna minket szórakoztatni. Szerencsére úgy döntöttünk, hogy cselekszünk abban a bizonyos témában, és adunk egy kis listát azokról a dolgokról, amelyeket a laptopodon vagy a számítógépeden csinálhatsz, és amelyekkel elütheted az időt, és hosszabb ideig elszórakoztathatod magad.

online kaszinó ultrasportsbet

8 alig ismert kaszinó Európában

Ha a 2020-as évvel kapcsolatban szókapcsolati játékot játszanánk, valószínűleg nem a “szerencsés” lenne az első dolog, ami eszünkbe jutna.

https-__biborfestek.hu_ - 2022 május - Cikk1

Miért érdemes klórkaucsuk bevonatot használni?

Vannak olyan helyszínek, ahol a külső hatások nagy veszélyt jelentenek a falakra nézve. Gondolunk itt például a vízre vagy a savas oldatokra. Ezek ellen védekeznünk kell, hogy meg tudjuk óvni a falfelületek épségét, tartósságát.

mesescuccok.hu - 2022 május - LinkMarketing - 2

A jó tolltartó 4 legfontosabb ismérve

Iskolakezdés előtt, főként az elsősök esetében komoly dilemma nemcsak a megfelelő iskolatáska, de a jó tolltartó kiválasztása is, egyrészt az óriási választék miatt, másrészt mert nem tudjuk, milyen szempontok alapján válasszunk.

https-__alphadenthigienia.hu_ - 2022 május - Cikk4

Gondolkozzunk környezetbarát termékekben cégeknél, intézményeknél is

Ma már számos környezetbarát termék megtalálható a piacon. Sokszor hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy ezeket csak saját, személyes felhasználásra gyártják, pedig nem! Minden ilyen termék alkalmas arra, hogy nagyobb mennyiségben, cégeknél, közintézményekben, kórházakban is használjuk őket. Sőt, a fenntarthatóság jegyében egyre inkább ajánlott is ebbe az irányba fordulni.

https-__multiyacht.hu_ - 2022 május - Cikk1

Luxuspihenés egy hajón

Azok számára, akiknek fontos a megfelelő vízi kikapcsolódás, ideális választásnak bizonyulhatnak a Cobrey Yachts elegáns és sportos hajói. A nagyszerű kivitelezésnek köszönhetően nemcsak a yachtok látványa, de az utazási élmény is lenyűgöző.

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet