Itt a középiskola vége? Folyamatosan küzdöttél, már sikerült jelentkezned a kiválasztott egyetemre vagy főiskolára? Tudod, hogy miből fogsz emelt szinten vizsgázni? Az érettségi minden évben eljön, ha akarjuk, ha nem. Van azonban pár tippünk arra az esetre, ha túlzottan izgulnál, ha azt éreznéd, hogy minden veszve van. Sosincs késő nekiállni tanulni, ezt már többen bebizonyították.

Miért annyira félelmetes az érettségi?

Mindenki más választ ad azzal kapcsolatban, hogy miért izgul annyira a megmérettetéstől. Mivel senki sem úgy megy oda, hogy mindennel tisztában van, így persze természetes, hogy tartaszt a vizsgától. Sosem késő tanulni, fejlődni, felkészülni, hiszen például a Rubicon Történelem Érettségi Mesterkurzussal akár egy hét alatt felhozhatod magad egy megfelelő szintre.

Hogy megtudd, mitől tartasz a legjobban, hoztunk pár felvetést, ami miatt problémád lehet a saját félelmeiddel. Mindenkinek más a nehezebb, hiszen valaki az írásbeli miatt izgul jobban, akad, akit inkább a szóbeli rettent el. Bárhogy is van, mindegyikkel meg kell küzdened, így felesleges idegeskedned. Ha attól tartasz, hogy nem tudsz mindent megtanulni, akkor el kell mondanunk, senki sem úgy megy oda, hogy minden tudás a birtokában van, hiszen mindig vannak olyan kérdések, amik esetleg elgondolkodtatnak. Ha pedig egy bizonyos tárgytól tartasz, ami eddig nehézséget okozott, akkor pedig nyugodtan megteheted, hogy jobban készülsz rá. Sokan a töritől tartanak, hiszen a rengeteg évszám, személynév, földrajzi hely, esetleg az ókori időszak, mind-mind problémás lehet. A Rubicon Történelem Érettségi Mesterkurzus azonban segíthet abban, hogy minden fontos fogalommal és adattal tisztában légy.

Tippek a félelem ellen

Mivel a vizsga minden évben eljön, így nem túl hasznos állandóan stresszelni azon, hogy mi lesz az írásbelin és a szóbelin. Érdemes stresszoldó módszerekhez fordulni, amelyek lenyugtatnak annyira, hogy megfelelően készülhess. Válassz tanuló párt magadnak, mondjátok fel egymásnak a megtanult anyagokat. Ez mindegyikőtöknek jól jön majd, hiszen tesztelhetitek a tudásotokat, jobban memorizálhatjátok a fontosabb dolgokat. A mesterkurzus minden szakasz végén kérdéseket, teszteket tartalmaz, amik szintén hozzájárulhatnak ahhoz, hogy mindent meg tudj tanulni.

Plusz ötletek, amikkel sikert arathatsz

Az egyik legfontosabb, hogy merj segítséget kérni, hiszen a szüleidnek, a tanárnak, mindenkinek az az érdeke, hogy sikeres legyél. Ha nem értesz valamit, inkább kérdezz utána, nézd meg a tankönyvben, kutass egy kicsit, hátha előrébb lépsz. A lényeg, hogy sose add fel, ha nem is tudsz valamit, akkor is próbálj meg valamit írni a lapra, hátha kapsz rá részpontot. Ne törődj azzal, hogy rosszat írsz, hiszen azt maximum a javító tanár látja, ő pedig nem fog vele sokat foglalkozni. Ha pedig kérdést kapsz például a szóbelin, nem szükséges azonnal választ adnod, gondold át, fogalmazd meg, hiszen egy megfontolt felelet sokkal hatékonyabb lehet, mint egy elkapkodott válasz.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

csimpistore.com - 2022 június - LinkMarketing - 2

Maradjunk kreatívak!

A kreativitás csak akkor valósulhat meg, ha a fantáziánk szabadon, kötöttségektől mentesen szárnyalhat.

Nincs több cikk