Itt a középiskola vége? Folyamatosan küzdöttél, már sikerült jelentkezned a kiválasztott egyetemre vagy főiskolára? Tudod, hogy miből fogsz emelt szinten vizsgázni? Az érettségi minden évben eljön, ha akarjuk, ha nem. Van azonban pár tippünk arra az esetre, ha túlzottan izgulnál, ha azt éreznéd, hogy minden veszve van. Sosincs késő nekiállni tanulni, ezt már többen bebizonyították.

Miért annyira félelmetes az érettségi?

Mindenki más választ ad azzal kapcsolatban, hogy miért izgul annyira a megmérettetéstől. Mivel senki sem úgy megy oda, hogy mindennel tisztában van, így persze természetes, hogy tartaszt a vizsgától. Sosem késő tanulni, fejlődni, felkészülni, hiszen például a Rubicon Történelem Érettségi Mesterkurzussal akár egy hét alatt felhozhatod magad egy megfelelő szintre.

Hogy megtudd, mitől tartasz a legjobban, hoztunk pár felvetést, ami miatt problémád lehet a saját félelmeiddel. Mindenkinek más a nehezebb, hiszen valaki az írásbeli miatt izgul jobban, akad, akit inkább a szóbeli rettent el. Bárhogy is van, mindegyikkel meg kell küzdened, így felesleges idegeskedned. Ha attól tartasz, hogy nem tudsz mindent megtanulni, akkor el kell mondanunk, senki sem úgy megy oda, hogy minden tudás a birtokában van, hiszen mindig vannak olyan kérdések, amik esetleg elgondolkodtatnak. Ha pedig egy bizonyos tárgytól tartasz, ami eddig nehézséget okozott, akkor pedig nyugodtan megteheted, hogy jobban készülsz rá. Sokan a töritől tartanak, hiszen a rengeteg évszám, személynév, földrajzi hely, esetleg az ókori időszak, mind-mind problémás lehet. A Rubicon Történelem Érettségi Mesterkurzus azonban segíthet abban, hogy minden fontos fogalommal és adattal tisztában légy.

Tippek a félelem ellen

Mivel a vizsga minden évben eljön, így nem túl hasznos állandóan stresszelni azon, hogy mi lesz az írásbelin és a szóbelin. Érdemes stresszoldó módszerekhez fordulni, amelyek lenyugtatnak annyira, hogy megfelelően készülhess. Válassz tanuló párt magadnak, mondjátok fel egymásnak a megtanult anyagokat. Ez mindegyikőtöknek jól jön majd, hiszen tesztelhetitek a tudásotokat, jobban memorizálhatjátok a fontosabb dolgokat. A mesterkurzus minden szakasz végén kérdéseket, teszteket tartalmaz, amik szintén hozzájárulhatnak ahhoz, hogy mindent meg tudj tanulni.

Plusz ötletek, amikkel sikert arathatsz

Az egyik legfontosabb, hogy merj segítséget kérni, hiszen a szüleidnek, a tanárnak, mindenkinek az az érdeke, hogy sikeres legyél. Ha nem értesz valamit, inkább kérdezz utána, nézd meg a tankönyvben, kutass egy kicsit, hátha előrébb lépsz. A lényeg, hogy sose add fel, ha nem is tudsz valamit, akkor is próbálj meg valamit írni a lapra, hátha kapsz rá részpontot. Ne törődj azzal, hogy rosszat írsz, hiszen azt maximum a javító tanár látja, ő pedig nem fog vele sokat foglalkozni. Ha pedig kérdést kapsz például a szóbelin, nem szükséges azonnal választ adnod, gondold át, fogalmazd meg, hiszen egy megfontolt felelet sokkal hatékonyabb lehet, mint egy elkapkodott válasz.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

httpssocialwings.hu - 2023 május - Cikk4

Így állítsd be a Facebookon az üzleti oldalad!

A Facebook az egyik legnagyobb közösségi média platform, amelynek segítségével a vállalkozások és az ügyfelek egymással kommunikálhatnak, és az üzleti tevékenységek promóciója is lehetséges rajta igencsak nagy hatékonysággal.

https-csingiling.hu - 2023 május - Cikk1

A megfelelő babaágy kiválasztása

Akár a hálószobátokban, akár egy külön helyiségben alszik majd a hamarosan megszületendő csecsemőtök, a megfelelő kiságy elengedhetetlen a jó (és biztonságos) alvási szokások kialakításához.

https-__www.curver.hu_ - 2023 május - Cikk6

Rendszerezz nagyszerű műanyag dobozokkal!

Téged is zavar az otthonodban a rendetlenség és a számtalan, nem helyén lévő dolog, és úgy érzed, eleged van a rend érdekében folytatott szüntelen harcból? Nem vagy vele egyedül!

https-__www.buywatch.hu_ - 2023 április - Cikk1

Hogyan válassz alkalmi órát?

Egy alkalmi karóra kiválasztását semmiképpen sem szabad elsietni, mivel ez a darab sok mindent elárulhat a külvilágnak a stílusodról.

https-__ujhazbodrogi.hu_ - 2023 április - Cikk3

Az öntözés kulcsfontosságú kérdés a kertben

Az éltető víz nélkül hiába ültetünk csodás növényeket és vetünk fűmagot a kertben, nem fogjuk tudni megőrizni a szépségüket, a nyári forróság és száraz időszakok alatt pedig szinte felperzselődik a növényzet.