A Saint Laurent új arca a Keanu Reeves nyomdokaiba lépő Lenny Kravitz

A Saint Laurent márkájuk nagykövetétől, a 90-es évek egyik legnagyobb szexszimbólumától, Keanu Reeves-től búcsúzik. Helyébe a nem kevésbé ikonikus Lenny Kravitz lép. 

Meztelenruháktól a szexszimbólumokig

A Saint Laurent tervezései a hatvanas években botrányszámba mentek. Ők készítettek elsőként áttetsző anyagokból készült modelleket. A márka mögött álló divatmogul, az algír-francia származású Yves Saint-Laurent pénzügyi önállósága 1993-ban ért véget, mikor a Sanofi gyógyszerkonszern közel 600 millió dollárért felvásárolta a divatházat.

A Gucci döntései jelentős hatást gyakorolnak a divatvilág jövőjére

A divatvilág egyenesen elképedt, amikor a Gucci bejelentette, hogy lemond a szezonális divathét kalendáriumáról, mi több, az évi öt divatbemutatót is kettőre csökkentik. Ugyan ez a lépés számos más márka által diktált mintát követ, mégiscsak megdöbbentő, hogy a világ egyik talán legismertebb divatháza is ezen az úton halad tovább.

1999-ben a Gucci magát az YSL-márkanevet is megvásárolta, a prêt-à-porter-részleg vezetését pedig az amerikai tervező Tom Ford vette át. Maga Saint-Laurent az haute couture-kollekciókat készítette tovább, egészen 2002-es, látványos visszavonulásáig.

Lenny Kravitz a színpadról a reklámok világába nyargal

Az idén elmaradó VOLT fesztiválon az eredeti tervek szerint fellépni készülő Lenny Kravitz a színpad helyett a magazinok hasábjain mosolyog majd ránk sejtelmesen. Az elmúlt három évtized egyik legsikeresebb előadója három hete jelentette meg legújabb videoklipjét, a Ride-ot.

Lenny Kravitz – Ride (Official Video)

Stream ‘Ride’ here: https://lennykravitz.lnk.to/Ride Follow Lenny: https://www.instagram.com/lennykravitz/ https://www.facebook.com/lennykravitz https://twit…

Ahogyan arról a Dazed is beszámolt, a 2020-as őszi-téli kampány képein, a divatház új nagykövete, Kravitz, hol selyem inggel párosított csőnadrágot és simulékony zakót, hol bő szabású gatyát visel, egy Peggy Bundy-t is megszégyenítő természetességgel felöltött leopárdmintás felsővel.

Az elmaradhatatlan napszemüveg, mint állandó kiegészítő, persze egyik fotóról sem hiányzik.

A Saint Laurent névvel kéz a kézben járó brit divatfotós, a munkáival a fehér címlapos Vogue-ban is megjelenő David Sims készítette el az énekesről lőtt legfrissebb fekete-fehér sorozatot.

Családi hagyomány vagy PR-fogás?

“A diszkrimináció nem indokolható semmivel, mi a Saint Laurent-nál egymás tiszteletét hirdetjük” – szól a márka Black Lives Matter-mozgalom kirobbanása után posztolt állásfoglalása.

ZOË – THE KAIA #YSL31 by ANTHONY VACCARELLO PHOTOGRAPHED by JUERGEN TELLER #YSL #SaintLaurent #YvesSaintLaurent @anthonyvaccarello

No Description

A társadalmi ügyekben állást foglalni sosem rest márka mögötti kreatív szakemberek a koronavírus-járvány előtt, Lenny Kravitz lányával, Zoeval is levezényeltek egy fotózást.

https://www.instagram.com/p/CBxisRLCnmV/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Az ikonikus énekesről készült sorozatból szemezgetett a divatház kreatív igazgatója, Anthony Vaccarello is Instagram-oldalán.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból