Salma Hayek és Spike Lee is díjat ad át a 2020-as Oscar-gálán

Újabb sztárokkal, köztük Salma Hayekkel és Spike Lee-vel bővült a 92. Oscar-gálán díjat átadók névsora.

A műsor producerei, Lynette Howell Taylor és Stephanie Allain hétfőn jelentették be, hogy Hayek és Lee mellett Utkarsh Ambudkar, Brie Larson, Ray Romano és Rebel Wilson csatlakozik a díjakat átadó művészek közé – olvasható az amerikai filmakadémia honlapján.

salma hayek oscar dij 2020
Salma Hayek a 2020-as Golden Globe-gálán / Fotó: Jemal Countess / Film Magic

Spike Lee rendező egyébként tavaly nem csak a Csuklyások: BlacKkKlansman filmért (Legjobb adaptált forgatókönyv kategória) kapott Oscar-díja miatt volt hangos a gála. A tiltakozás egy látványosabb formáját választotta: amikor bejelentették, hogy a Zöld könyv kapta a legjobb film díját, Lee felállt, és tüntetőleg, ahogy az esetről beszámoló AP fogalmazott, „láthatóan dühösen” kivonult a teremből a legjobb adaptált forgatókönyvért kapott Oscarjával a kezében. Vagyis csak próbált, mert a személyzet megállította és visszakísérte a helyére.

spike lee rendezo csuklyasok oscar dij 2019 zold konyv
Spike Lee a 2019-es Oscar-gálán, miután elnyerte a Legjobb adaptált forgatókönyvért járó szobrot a Csuklyás filmmel / Fotó: Getty Images

Lee ugyanis a Csuklyások: BlacKkKlansman című fergeteges filmjével ugyancsak jelölt volt a legjobb film kategóriában – és egyébként rendezőként is, de ez a történtek szempontjából kevésbé fontos. Akárhogy is, a Zöld könyv győzelmével láthatóan nem értett egyet.

Korábban már közölték, hogy a február 9-i ceremónián mások mellett Mahershala Ali, Timothée Chalamet, Olivia Colman, James Corden, Penélope Cruz, Will Ferrell, Gal Gadot, Diane Keaton, Regina King, Shia LaBeouf, Julia Louis-Dreyfus, Rami Malek, Steve Martin, Lin-Manuel Miranda, Keanu Reeves, Sigourney Weaver és Kristen Wiig is részt vesz az Oscar-szobrok átadásában.

Hiába a shortlist, az Akik maradtak nincs ott a 2020-as Oscar-jelöltek között

Közép-európai idő szerint hétfő délután nyilvánosságra hozta az amerikai filmakadémia az idei Oscar-díjak jelöltjeit. Tóth Barnabás Akik maradtak filmje a shortlist után nem került be a végleges jelöltek listájára. oscar díj 2020 nyertesek, oscar díj 2020 jelöltek, akik maradtak kritika

A legnézettebb díjátadók közé tartozó Oscar-gálát Észak-Amerikában az ABC televízió közvetíti helyi idő szerint vasárnap este élőben a Los Angeles-i Hollywood and Highland Centerből. A műsort több mint 225 országban és térségben sugározzák világszerte.

Stephen King: Kevés a női és színes bőrű az Oscar-jelöltek között

Stephen King: Kevés a női és színes bőrű az Oscar-jelöltek között Fehérek részesülnek előnyben Stephen King visszakozott a vitákat kiváltó kijelentésével kapcsolatban. Kifejtette, hogy soha nem a sokféleséget fogja figyelembe venni a művészetben, hanem a minőséget. Elismerte, hogy az Oscar kapcsán a fehérek részesülnek előnyben.

Noha számos díjátadó lesz a 2020-as Oscar-gálán, ám műsorvezető – a tavalyihoz hasonlóan nem lesz. Ennek hátteréről ebben a cikkünkben írtunk.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból