Az írónő azonnal megosztotta a meglepő választ, sőt, kijelentette: az ügyben már a rendőrség is dolgozik.

Az elmúlt napok leghajmeresztőbb kulturális híre volt, hogy megkéselték a világhírű írót, Salman Rushdie-t, aki máj-, ideg- és szemsérüléseket szenvedett.

A kezdeti kritikus állapotot követően az írót néhány órával később levették a lélegeztetőgépről, sőt, már beszélni is tudott.

Az iráni kormány szerint a támadást az író magának és támogatóinak köszönheti, egy iráni lap pedig így fogalmazott: “Tisztelet annak a bátor és lelkiismeretes embernek, aki New Yorkban megtámadta a hitehagyott és gonosz Salman Rushdie-t, és kézcsókot érdemel, amiért elkapta Isten ellenségének nyakát.”

A támadás miatt a hétvége folyamán számos ismert személy, köztük természetesen írók is kiálltak az ügy mellett – így tett a Harry Potter-regényfolyamot jegyző J. K. Rowling is, aki azonban halálos fenyegetést kapott mindezért.

Kapcsolódó cikk

A Variety híre szerint az írónő mindössze két szóval kommentálta az alaphírt: „Rémisztő hírek.”  Majd rövidesen hozzáfűzte: nagyon rosszul érzi magát a történtek miatt, és reméli, minden rendben lesz.

Ennyi is elég volt azonban ahhoz, hogy egy Twitter-felhasználó máris hozzáfűzze: “Ne aggódj, te leszel a következő.”

Az írónő azonnal megosztotta a meglepő választ, sőt, kijelentette: az ügyben már a rendőrség is dolgozik.

Nem ez volt persze az egyetlen fenyegetés, amit Rowling kaphatott – derült ki a Warner Bros. Discovery vasárnapi sajtóközleményéből, hiszen az így fogalmaz: “A Warner Bros. Discovery határozottan elítéli a J. K. Rowling elleni fenyegetéseket. Kiállunk mellette és minden olyan szerző, történetmesélő és alkotó mellett, aki bátran kifejezi kreativitását és véleményét. A WBD hisz a véleménynyilvánítás szabadságában, a békés párbeszédben, és támogatja azokat, akik a nyilvánosság előtt fejtik ki a véleményüket.”

Korábban a transzneműekkel folytatott vitája miatt került célkeresztbe az írónő.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet