Nézem Színház Koronavírus: Sam Mendes és a Netflix 200 millióval támogatja...

Koronavírus: Sam Mendes és a Netflix 200 millióval támogatja a színházi dolgozókat

Promóció

Sam Mendes brit rendező és a londoni és brit színházi társaság a Netflixszel karöltve pénzalapot hozott létre a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került színházi dolgozók támogatására.

390 ezer forintig lehet pályázni

Promóció
- Advertisement -

A streamingóriás 500 ezer fonttal (csaknem 200 millió forinttal) indította el a kezdeményezést, amelyre személyenként legfeljebb ezer fontig (390 ezer forintig) lehet pályázni. Azok kérhetik a támogatást, akik 2019 januárja és 2020. március 31. között brit színháznál dolgoztak.

Az alappal azokat akarják segíteni, akik nem kapnak támogatást a brit kormány járvánnyal kapcsolatos pénzügyi segélyprogramjában – írta a Deadline.

Sam Mendes brit rendező / Fotó: AFP

A brit színházak március 16. óta zárva tartanak a koronavírus-járvány miatt. Bár az ország lassacskán elkezdi lazítani a karanténszabályokat, a színházak újraindulása még mindig bizonytalan.

A II. világháború utáni legnagyobb próbatétel

Mendes júniusban a Financial Timesban publikált egy véleménycikket, amelyben a jelenlegi helyzetet a második világháború kitörése óta a brit kulturális élet legnagyobb próbatételeként értékelte, és segítséget kért a streamingszolgáltatóktól. A felhívásra egyelőre a Netflix válaszolt. A létrehozott alapban a további adományokat is fogadják.

Egyesült Királyság népeihez intézett rendkívüli televíziós beszédet a brit uralkodó, II. Erzsébet királynő április 5-én, aki alig burkoltan a brit nép által a II. világháború idején tanúsított ellenálláshoz és kitartáshoz mérte a jelenlegi helyzetben szükséges magatartást.

Mendes a 2020-as Oscar-díjátadón esély volt két kategóriában is az elismerésre: legjobb forgatókönyv, legjobb rendezés. Ugyan ő nem nyert a többszörösen is jelölt 1917 filmjével, de legjobb vizuális effektek (Guillaume Rocheron, Greg Butler és Dominic Tuohy), legjobb hangkeverés (Mark Taylor és Stuart Wilson), legjobb operatőr (Roger Deakins) más alkotók igen. A BAFTA-díjátadón viszont senkinek nem volt esélye az 1917 mellett, Mendes a legjobb rendezőinek járó díjat is átvehette, az 1917 pedig a legjobb film díját is kiérdemelte. Az Amerikai Kritikusok Céhe díjátadóján (Critic Choice Award) pedig megosztva kapta a legjobb rendező díját az Oscar-díjon taroló Élősködők rendezőjével, Bong Dzson Hoval.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3