Augusztusban tartóztatták le a 25 éves Samantha Dehring-t, amiért egy fotó kedvéért veszélyesen közel merészkedett a Yellowstone Nemzeti Park medvéjéhez.

Tízszer közelebb ment a medvéhez, mint a megengedett

A 24.hu cikke szerint Samantha Dehring májusban kirándult a Yellowstone Nemzeti Parkba, ahol az egyik pihenőnél egy anyagrizzly és bocsai jelentek meg. A turisták mind hátrálni kezdtek, és visszaültek az autóikba, de Dehring jobb fotókat akart készíteni, így közelebb ment hozzájuk.

Dehring kevesebb, mint 9 méterre közelítette meg a medvét, holott a nemzeti park szabályzata kimondja, hogy 91 méter a legkisebb távolság, amit tartani kell az állatokkal. A nő csak akkor kezdett el távolodni a grizzlytől, amikor az anya támadásba lendült.

Samanta Dehring rengeteg támadást kapott tettéért

Az esetről videó készült, ami terjedni kezdett a közösségi médiában, ez alapján sikerült Dehring-t beazonosítani és letartóztatni. A nő a bíróságon elmondta, hogy rengeteg támadás érte, ami nagyon megviselte. A bíró ezt, és Dehring büntetlen előéletét is figyelembe vette, de mivel másokat is veszélyeztetett, példát kellett statuálni a nő esetével.
https://www.instagram.com/p/COt4i13FprY/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_video_watch_again
Dehring négy nap börtönbüntetést kapott, ezer dolláros bírságot (kb. 300 ezer forint), és egy éves próbaidőt. Emellett egy évre kitiltották a Yellowstone-ból és a nemzeti park vadvédelmi alapítványának is ezer dollárt kell kifizetnie.

Egy puma leselkedett a kocogó nőre, észre se vette

Fel se tűnt neki, hogy mekkora veszélyben van.

Tovább olvasom »
Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet