Sarah Illenberger: A fotós, aki áformálta a gyümölcsöket képzelőerővé

A berlini Sarah Illenberger munkáiban észrevehető egyfajta tendencia: igencsak vonzódik a szerves anyagokhoz. Legújabb fotósorozatában (Tutti Frutti) pedig kicsúcsosodik a szenvedélye.

Illenberger többször nyilatkozta, hogy mindig is az életben munkálkodó játékosság volt az, ami igazán inspirálta. 

Előző munkájában, a Wonderplants-ben különböző pozíciókba helyezte és dekorálta a leveleket, amelyekhez neon szalagokat készített, mielőtt lencsevégre kapta őket.

Sarah Illenberger Wonderplants Int 2
/ Fotó: Sarah Illenberger Hivatalos Weboldala

Azonban a legújabb fotosorozatában a kajákat, pontosabban fogalmazva a gyümölcsöket és zöldségeket tanulmányozza.

A Tutti Frutti gyümölcsöket és zöldségeket ábrázol (na, jó, egyszer egy halfejet is), amelyen a boldog és olykor megtévesztő életet igyekszik elénk tárni.

Ezek a fotók leginkább arról szólnak, hogy találjunk metaforákat a különböző gyümölcsökre és zöldségekre

– mondja sejtelmesen Illenberger.

Olyanokra gondolok, mint például egy alma anatómiája, amely eszünkbe juttatja az emberi hajat, amiből egy lófarok lóg ki, vagy chilli, ami lángokra enged asszociálni

– tette hozzá.

A sorozat 2012 óta készül, és úgy tűnik, Illenberger folytatni fogja a szimbólumok keresését. Sőt, elismerte, hogy a fotógráfusoknak nyitniuk kell a pop art felé. 

#web | #facebook | #instagram 

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.

titkok repulogeprol, titkok utaskiseroktol, repulogepes kisokos10

10 titok a repülőről, amit a légiutas-kísérők nem mondanak el

A légi marsallok inkognitóban repülnek, és szükség esetén megnyugtatják a zavart keltőket, vagy ártalmatlanná tesznek akár egy terroristát is. Az USA-ban, Franciaországban, Kanadában és sok más országban légi marsall szolgálat működik, erről még film is készült.

Nincs több cikk