Házépítés vagy lakásfelújítás alkalmával mindent jó előre meg kell tervezni, hogy ne maradjanak kihasználatlan helyek. Érdemes a bútorokkal is játszani, használhatjuk őket térelválasztóként, de optikailag növelhetjük vagy csökkenthetjünk a teret is velük.

Kanapék a nappaliban

Legtöbbször egy kényelmes kanapé mellett tesszük le a voksunkat, amikor a nappaliba választunk ülőbútort, ez lehet egyenes vagy sarokkanapé, melyet egy amerikai konyhás nappaliban térelválasztóként is bevethetünk. Méretét a háztartásokban együttélők számához kell igazítani, a kétfős családban elég kisebb méretű kanapé, de ahol többen vannak, és a hely is nagyobb, oda tervezhetünk sarokkanapét vagy U alakú kanapét is.

A sarokkanapé kiváló választás lehet egy üres sarok betöltésére, de arra figyelni kell, hogy ne szűkítsük le a teret. Ha ez problémaként felmerülhet, válasszunk alacsony háttámlás változatokat. A sarokkanapékat térben is elhelyezhetjük, ilyenkor fontos, hogy a hátoldala is színszövettel legyen bevonva.

Méretek

Méretét tekintve mind az ülőfelület magasságára, mind a beülő mélységére figyelnünk kell. Az ideális ülésmagassága 42-45 cm, a beülő mélység pedig akkor kényelmes, ha a combunk hossza megegyezik a kanapé elejétől a háttámláig terjedő hosszal. A háttámla lehet fix vagy párnás, amit levehetünk, ha nincsen rá szükségünk.

Vannak olyan bútorgyártó cégek, amelyek tervezhető, elemes sarokkanapékat készítenek. Ez azért lehet az Ön számára különösen is kezdvező, mert a rendelkezésre álló tér lemérése után többféleképpen tervezheti meg új kanapéját, eldöntheti például hogy L kanapét vagy U alakú verziót szeretne.

Kényelmi funkciók

Az ülőbútor kiválasztásánál fontos szempont, hogy a keményebb ülést, vagy a puha süppedős típust érzi kényelmesnek. Ha ezt eldöntötte, akkor még további kényelmi funkciókból választhat igényeinek megfelelően. Fejtámlát rendelhet az alacsonyabb támlájú modellekhez, akár többet is, Ön dönti el, hogy melyik ülőhelyet szeretné még kényelmesebbé tenni egy fejtámlával.

A fotelek rendelhetők lábtartós kivitelben vagy relax funkcióval (dönthető ülés és lábtartó), a relaxfotel lehet motoros vezérlésű is, így egy gombnyomással alakíthatjuk át fotelünket szinte fekvő helyzetig.
A sarokkanapék többfunkciós karfa elemekkel tehetők izgalmassá. Van olyan karfa, amibe polcot építenek, vagy tároló rekeszt, amiben elfér a laptop vagy a távirányítók, kiegészítheti LED lámpával, USB csatlakozóval, pohártartóval.

Kanapéból ágy

Az elemes sarokkanapékba rendelhetünk ággyá nyitható elemet is, így vendégeink számára megágyazhatunk a kanapén. A vendégágyak szélessége 100-140 cm közötti, többféle kivitelből választhat, attól függően, hogy 1 vagy 2 személy részére szeretne ágyat kialakítani.

Külcsín

Ha eldöntötte, milyen alakú kanapét szeretne és a kényelmi funkcióit is kiválasztotta, nincs más hátra, mint a bútorszövet kiválasztása. Mára már a szöveteket illetően sokféle színből, és alapanyagból szemezgethetünk. Kisgyermekes családoknál érdemes vízzel tisztítható bútorszövet mellett dönteni. Az örök klasszikus a bőrkanapé, ami nagyon elegáns megjelenésű, de hűvösebb hatást kelt egy textilhuzathoz képest, érzetben és stílusjegyében egyaránt.

Bármilyen bútort veszünk, akár egyenes, akár L alakú kanapét, fordítsunk elég időt a kipróbálásra a bútoráruházban, és kérjünk szakszerű segítséget, ha nem boldogulunk az ülőgarnitúra elemek kiválasztásában.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

klasszikus_gitarok_falnal_intermuzika

A klasszikus gitárokról, kezdőknek

A klasszikus gitár nagyszerű első gitárunk lehet, hiszen ezeket a hangszereket olyan árfekvésben kínálják, amelyek nem terhelik meg túlságosan pénztárcánkat.

hisense-klima.hu - 2023 március - LinkMarketing - 3

Milyen szabályokra kell figyelnünk a  klíma beszerelése előtt?

Az utóbbi években egyre több ember, cég dönt klímaberendezés felszerelése mellett, ugyanis egyrészt a növekvő energiaárak, másrészt a környezetváltozás, az átlaghőmérséklet emelkedése a nyári hónapokban maga után vonja, hogy alternatív fűtési-hűtési megoldásokat keressünk.

netpolc.hu - 2023 március - LinkMarketing - 3

Tippek a tökéletes szakács kabát kiválasztásához

A legtöbb étterem konyhájában a séfek és a szakácsok munkaruhában végzik feladataikat. A szakács kabátok sokrétű célt szolgálnak, elsősorban védelmet nyújtanak a konyhai szennyeződések ellen, kényelmet biztosítanak és megkülönböztetik a szakácsokat a konyhai személyzettől.

https-zoneklima.hu - 2023 március - Cikk 2

6 érv, a hőszivattyú telepítése mellett

A fosszilis energiahordozók kora lassan lejár a készletek kimerülése, az ezeket használó berendezések károsanyag-kibocsátása, valamint az új építésekre vonatkozó, a megújuló energiák használatát előíró szabályozások miatt, így a hőszivattyúk egyre nagyobb szerephez jutnak a jövőben.

https-__www.voxpay.hu_ - 2023 március - Cikk6

Parkolás, autópálya-matrica, tömegközlekedési jegy: mindhárom elfér egy alkalmazásban, de hogyan?

A 21. század egyik legnagyobb találmányai az okostelefonok, amelyek teljesen megreformálták a “telefonálásról” kialakult képünket, valamint a mobiltelefon, mint eszköz is egészen más funkciókat kapott. Ma már nem csak arra használjuk őket, hogy felhívjunk valakit, hanem sokkal több funkció elfér bennük. Ilyen például az is, hogy már másodpercek alatt vásárolhatunk mobiljegyeket.

toptarget.hu - 2023 március - LinkMarketing - 1

A Google Shopping nyújtotta lehetőségek

Ha az utóbbi néhány évben kerestünk már rá valamilyen termékre a Google rendszerében bizonyára észrevettük, hogy az oldal tetején a szöveges hirdetéstől külön blokkban, csempéken jelentek meg a keresésnek megfelelő termékek képei.

https-meseloajandekok.hu - 2023 március - Cikk2

Személyre szóló ajándékok bármilyen alkalomra

Ajándékot vásárolni sokszor nem egyszerű feladat. Egyesek számára évről évre nehezebb lesz valamilyen meglepetést találni, ami nem túlzó, de mégis érezteti az ajándékozottal, hogy személyesen neki készültünk, nem pedig valamilyen tucatmegoldással akartuk letudni a feladatot.

https-__energyhub.hu_ - 2023 február - Cikk5

EKR támogatás az energiakereskedők részére

Az energiahatékonysági kötelezettségi rendszer, vagy más néven EKR, abból a célból jött létre, hogy 2030-ban Magyarország végső energiafelhasználása a 2005-ben mért 785 PJ értéket ne haladja meg.

https-topredony.hu - 2023 február - Cikk3

Csúcsminőségű alumínium redőnyrendszerek

A precíz árnyékolás, a hatékony szigetelés és a sötétítés mellett a redőnynek számtalan praktikus funkciója ismert. Otthonunk kényelmét többféle szempontból is kifogástalanul szolgálja a magas minőségű redőny jelenléte a nyílászáróinkon.

httpswww.velekey-ekszervilag.hu - 2023 február - Cikk1

Milyen karórát érdemes választani?

Hatalmas választékkal találkozhatunk, amikor karórát szeretnénk vásárolni így nem könnyű kiválasztani azt az egyet, ami végül elnyeri a tetszésünket.

https-__marryjane.hu_ - 2023 február - Cikk1

Mit tehetünk ADHD esetén?

Aligha létezik olyan ember, aki ne hallott volna már a magatartásproblémákról, magatartás- és viselkedészavarokról, kiváltképp az ADHD-ról.