Az emberi elme működésével foglalkozó szakértő azt állította, hogy az emberek, akik szellemeket és idegeneket látnak, "agykárosodásban szenvednek".

A 41 éves Saul Martinez-Horta spanyol neuropszichológus új könyvében, a Cerebros Rotos-ban (Törött agyak) feltárja azokat a furcsa viselkedéseket, amelyeket neurológiai betegségek okozhatnak, írja a DailyStar.

Nem találkoztam olyan paranormális jelenséggel, amelyet ne magyarázna meg egy agykárosodás.

Az El Pais spanyol lapnak adott interjújában kifejtette, hogy számos tevékenység utalhat arra, hogy az agyi folyamatok nem megfelelően működnek, vagy segíthet felfedezni a rejtett neurológiai betegségeket.

Van egy jelenség, amely az agy sérüléséből ered, és egy sor olyan érzést kelt, amelyeket az emberek paranormálisnak neveznek

– magyarázta a szakértő. Martinez-Horta elmondta: “a Pareidolia-jelenség ismerős formákat, különösen arcokat láttat olyan tárgyakban, ahol nincsenek ilyenek”, hozzátéve, hogy az emberi agynak van egy olyan régiója, amely az arcok feldolgozására fejlődött ki. Bizonyos vizuális ingerek konfigurálásának módja miatt az arc érzékelése anélkül történik, hogy a személy irányítani tudná.

Ez a folyamat egyedülálló: indukálhatod (az arcokat) azzal, hogy (valakinek) információt adsz, és utána nem tudja elfelejteni, vagyis ha azt mondom, hogy van egy arc a padlón, és megmutatom neked, nem fogod tudni nem látni az arcot

– fejtette ki.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet