Akad olyan márka, amit senkinek sem kell bemutatni, hiszen hosszú évtizedek óta az órapiac vezetői közé tartozik. Különlegessége, hogy szinte bármely árkategóriában képviselteti magát.
Cikkünkben a Seiko legújabb modelljét, a különleges Solar GMT búvárórát mutatjuk be, sőt, mindjárt kettőt is, hiszen két modell is született ebben a kategóriában: az SFK001J1 és az SFK003J1. Ez a két modell azért is páratlan szerkezet, mivel ritkán hallhatunk minőségi kvarc GMT búváróráról.

Seiko, a kvarcórák mestere

A márka mindig is híres volt minőségi és innovatív darabjairól, az Órashop.hu Seiko óráira pillantva nem is kérdéses, hogy miért. Mutatós külső, megbízható belső – ez mindenképpen értékálló befektetést jelent. A Seiko ráadásul az utóbbi időben több innovatív modellt is piacra dobott: ne feledjük a mechanikus órák kedvelőinek készített 5 Sports órákat GMT kombinációval, napjainkban pedig a kvarc szerelmeseinek érkezett egy ilyen modell.

Mi is az a GMT komplikáció?

A GMT komplikációval az analóg kijelzésű órákon is képesek vagyunk egyszerre több időzóna idejét is követni. Ezt egy pluszban elhelyezett mutatóval érik el, melyen a miénktől eltérő időzónát kell beállítani. Ennek a mutatónak a jelzését egy plusz skála segítségével olvashatjuk le. Aki tehát több időzóna idejét is nyomon szeretné követni analóg órájával, annak a GMT komplikáció pillanatok alatt lehetővé teszi ezt a szolgáltatást.

Az SFK001J1 és az SFK003J1 külseje

Ránézésre ismerős lehet ez a két modell, és ez nem is csoda, hiszen a nagyon népszerű Seiko Sumo moldellhez nyúltak vissza a tervezők. Az SFK001J1 modell kék számlapot, míg a SFK003J1 modell zöld számlapot kapott, valamint modern külsőt adtak nekik.

A Seiko Sumo 2007-ben jelent meg, és a mai napig az egyik legnépszerűbb modellje a márkának. A Sumo becenevet robosztus megjelenésének köszönheti, hiszen 45mm-es mérete kiemeli a többi óra közül, illetve a 12-es jelzés jellegzetes szumós alakzatot ábrázol.

Miben hasonlít a két új modell a népszerű elődre?

A két új modell megőrizte elődje robosztus megjelenését, a jellegzetes nemesacél tokot, a 4 óránál lévő nagyméretű koronát. Továbbá az indexek itt is nagy méretűek, a mutatók pedig igencsak szélesek. Nagy újdonsága a Solar kvarc technológia, ami lehetővé teszi a pontosságot és a könnyed használhatóságát.

Az modellek újításai

A solar-kvarc szerkezet napelemes része jóvoltából a pontos működést a fényenergia biztosítja. Külsejét tekintve pedig igazi újdonság a GMT komplikáció, ami megjelenítésében is egyedivé varázsolja a számlapot. A kék és a zöld számlapon is remekül mutat a narancssárga színű extraként felszerelt mutató, valamint a narancssárga GMT felirat.

A GMT funkciójához 24 órás skála dukál, ez pedig a számlapon lett elhelyezve, ezáltal a lünetta megmaradhatott az eredeti búvár funkciónál. Az óra tehát két legyet is ütött egy csapásra, GMT óra és működő búváróra is egyben 200M vízállósággal.

A zafírkristályból készült üveg nagyon ellenálló, így a mindennapok kihívásait könnyedén veszi, vízállósága miatt pedig akár minden szituációban viselhető értékálló, kiváló ár-érték arányú óra.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

https-_pcarena.hu_ - 2023 szeptember - Cikk12

Tippek nyomtató választásához

Egy nyomtató választásához bárkinek elkelhet a segítség, főleg, ha nincs is képben a típusokkal, a technológiával, és azt sem tudja, hol kellene belekezdenie.

cebdon.com - 2023 szeptember - LinkMarketing - 1

Barát vagy ellenség?

A sajtóban és a köznyelvben hosszú ideje folyik a vita a kender egészségügyi felhasználásáról.

https-egerallas.hu - 2023 szeptember - Cikk1

Fontos szempontok az álláskereséshez

Abban az esetben, ha szeretnénk már az első héten elkerülni a nehézségeket az új munkahelyünkön, akkor tanácsos már az álláskeresést is egy bizonyos szempontrendszer alapján véghez vinni.

20000173761.lowres

Ilyen egy minőségi borhűtő!

A borfogyasztás akkor igazán élvezetes, ha az adott ital a megfelelő hőmérsékleten kerül kiszolgálásra, ebben segítenek a bortemperáló hűtők.

httpswww.vital-max.eu - 2023 szeptember - Cikk4

Így építheted be mindennapjaidba az Ayurvedát

Ez az ősi indiai gyógyászati rendszer számtalan olyan gyógynövény alapú terméket fejlesztett ki, mely bárki számára előnyös hatásokkal bír, és nem kell gyógyszerekkel tömnünk magunkat egy-egy megfázás vagy kisebb egészségügyi probléma megjelenésekor.

https-__betonbooster.hu_ - 2023 szeptember - Cikk1

Mit tehetsz, hogy ne égjen meg a beton?

A megégett beton gyakori probléma, noha betonozni mindenki tud, mégis elég gyakran becsúszik ez a hiba, és mivel nemcsak esztétikai baklövés, hanem a szerkezet tartósságát is befolyásolja, a büdzsédre is hatással van.

szekszardallas.hu - 2023 augusztus - LinkMarketing - 2

Hogyan induljuk el, ha Tolna vármegyében keresünk munkaerőt?

A munkahely keresésének számos formája létezik manapság. Vannak felületek, amelyeket ennek szentelnek a közösségi médiában, de léteznek olyan weboldalak is, amelyek összegyűjtik az aktuális lehetőségeket, megkönnyítve ezzel nemcsak a jelentkezni vágyók, de a munkáltatók dolgát is.

httpswww.finnshop.hu - 2023 augusztus - Cikk2

Hogyan választ szerszámot egy ezermester?

Egy barkácsprojekt sikeres megvalósításához négy fő dologra van szükség: egy jó ötletre, némi kézügyességre, megfelelő alapanyagokra, illetve minőségi szerszámokra. Ha ezek közül bármelyik is hiányzik, nagy eséllyel kudarc lesz a vége.

stepoutgames.hu - 2023 augusztus - LinkMarketing - 1

Amit a kocsmakvízről feltétlenül tudni kell

Régi igazság: ahogy egyre többet iszik valaki, annál bölcsebbnek hiszi magát. Szerencsére van egy bevált módszer, amivel kideríthető, hogy az alkohol ébresztette önbizalom mennyire mozog a realitások talaján.