Sia alig egy év anyaság után máris nagymama lett

Sia két fekete tizenéves fiút fogadott örökbe, akik révén megértette a fehérek kivételes helyzetét is. És egy interjúban bejelentette az énekes: nagymama lett.

Sia családja ismét bővült

Alig egy hónappal azután, miután bejelentette, hogy két tinédzser srácot fogadott örökbe, akik „kiöregedtek” az állami gondozásból, a 44 éves ausztrál énekes egy interjúban bejelentette, hogy nagymama lett. A fiatalabbik fiának ugyanis ikrei születtek.

sia nagymama
Sia, az újdonsült nagyi / Fotó: Michael Tran / Filmagic

„A fiatalabb fiamnak két kisbabája született. Teljesen kiakadtam. Nem, megvagyok! A fiaim most Nanának szólítanak, de próbálom rávenni őket, hogy hívjanak inkább Lovey-nak, ahogy Kris Jennert szólítják az unokái” – árulta el a műsorban Sia.

A sztár beszélt az elhatározásáról is az örökbefogadással kapcsolatosan. Elmondta, hogy a fiai 21 éves korukig maradhattak volna a gyámügynél, de mindenképpen ki akarta venni őket, hogy biztonságosabb életük legyen.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Belefáradtam, annyit foglalkoztam tavaly a gyermekvédelmi rendszerrel. Teljes csőd. Nem az én tapasztalatom szerint, hanem a gyerekek tapasztalata alapján. Életük 18 éve alatt 18 különböző helyen éltek. Olyan volt, mint egy hullámvasút. Meséltek valamit, én rájöttem egy újabb dologra[/perfectpullquote]

– mesélte, hogyan tárta fel a fiatalok élettörténetét a rendszerben.

https://www.instagram.com/p/CB8hIbwAaZI/

„Elég világosan felállítottam a határokat: vagy ezt csinálod, vagy mehetsz vissza, ahonnan jöttél, ami nem egy vonzó perspektíva. Megmondtam, hogy azért teszem ezt, mert az anyjuk vagyok. Szeretem őket. Nincs más választásom, csak a szeretet. Nem akarom, hogy börtönbe kerüljenek”  – osztotta meg a szülői felfogását az énekes.

Terápia és BLM

A popsztár elmesélte azt is, hogy mindkét gyerek többszörösen traumatizálva került ki az állami gondozásból, de járatja őket terápiára.

A zeneterápia életet menthet: legrejtettebb félelmeink alól is képes felszabadítani

Ha egy kisbaba idő előtt jön a világra, szinte biztos, hogy trauma éri. Teljesen kiszolgáltatott a külvilágnak. Arról nem beszélve, a későbbiekben számos fizikai és mentális problémát okozhat a korai sokk. Christine Vaskas Churba a Mount Sinai kórház The Louis Armstrong Center for Music and Medicine (New York) részlegén dolgozik zeneterapeutaként.

„Az egyikőjük már be is fejezte és most ragyog. Életem értelme!” – mondta a sztár. Hozzátette, hogy a fiatalabb fiú még mindig a feldolgozás fázisában van, de bízik benne, hogy neki is sikerülni fog.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Én 41 év után kezdtem el foglalkozni a korai gyerekkori traumáimmal. Nem akartam, hogy ők is ilyen sokáig várjanak, de erőltetni nem lehet senkit. A traumákat akkor lehet oldani, ha biztonságban van az ember, és ha készen áll rá pszichológiailag. Igyekszem nekik mindezt megadni[/perfectpullquote]

– értékelt Sia.

Sia – Saved My Life (Audio)

Someone must have sent you here to save my life ❤ “Saved My Life” out now https://sia.lnk.to/savedmylife Written by Sia Furler, Greg Kurstin, Dua Lipa Publis…

A Chandelier énekese elérzékenyülve mondta, hogy a gyerekeitől nagyon sokat tanult a rasszizmusról és a fehérek kivételes helyzetéről.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Szégyellem, hogy két fekete gyereket kellett ahhoz örökbe fogadnom, hogy megértsem, min mennek keresztül napi szinten. Nagyon féltem a gyerekeimet. Most tudtam csak meg, hogy milyen kivételezett helyzetben éltem, mert a két fekete gyerekem elmondta, hogy milyen is a valóság[/perfectpullquote]

– vallotta be könnyek között az újdonsült nagymama.

Síró tinik a TikTokon: Black Lives Matter a generációs konfliktusokban

Amerikában a középiskolás kamaszokat és az egyetemistákat is megérintette egy elfogadóbb világ, a változás lehetősége. Bár sokan csak divatból mennek ki tüntetni, hogy néhány lájkot begyűjtsenek a közösségi oldalukon, mások viszont kifejezetten elkötelezettek és fontosnak tartják az értelmiségi fiatalok képviseletét is.

Visszatekintve az elmúlt egy évre, amióta vele élnek a gyerekei, Sia hálás, amiért sikeres karrierjének köszönhetően gondoskodhat a fiatalokról.

„Elértem a szakmai és emberi céljaimat, nagyon érdekes státuszban érzem magam. Azt hiszem azzal, hogy együttérző és ítéletektől mentes anya vagyok, és megvan a lehetőségem, hogy segítsek nekik, ezzel elértem a személyes céljaimat is” – zárta az interjút.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból