Az Alföld legnagyobb slam poetry közössége szeptember 19-én indítja el hetedik évadát. A recept és a hangulat a régi, a helyszín viszont vadonatúj.

Szeptember közepén hetedjére nyit évadot a Slam Poetry Szeged. A csapat tavasszal zárta a klub legsikeresebb évadát, melynek Szeged legnagyobb előadóterme, az IH Rendezvényközpontban adott otthont. Most azonban ismét változik a helyszín, ami ezúttal a JATE Klub lesz.

Slam Poetry Szeged Hetedik Évad
Pillanatkép A Slam Poetry Szeged Ötödik Évadából / Fotó: Mészáros Áron

A stáb ezúttal sem változott, továbbra is Mészáros Péter és Kiss Dániel maradnak az est házigazdái. A Facebook-esemény is élesedett, a további információk itt frissülnek majd. A JATE Klubban egyébként tartottak már korábban slam poetry műhelyt és kerekasztal-beszélgetést is.

A Szegedi Ifjúsági Napokon melegít be a Slam Poetry Szeged 7. évada

Az EFOTT és a VOLT Fesztivál után a Szegedi Egyetemi Napok sem marad slam poetry nélkül. A SZIN Slam Battle Colourful Undergrounds versenyre augusztus 11-ig bárki jelentkezhet egy 60 másodperces hangfelvétellel. A beadványokat a Rapszakkör csapata, a Slow Village énekese, Gergály Norbert és a Slam Poetry Szeged főszervezője, Mészáros Péter zsűrizi, ahogy a döntőt is, ahová 11-en jutnak be.

Az alföldi slam klub a tavalyi évben olyan elismert művészeket hívott meg zsűrielnöknek, mint Szilasi László vagy Orcsik Roland. Rajtuk kívül Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház igazgatója is pontozta a slammereket. A nyár folyamán pedig a Szegedi Borfesztivál, a Hungarikum fesztivál és a SZIN sem maradt slam poetry nélkül.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet