Az Atmo társasjáték konzolját kipróbálva az újévet láthatatlan játékbuborékok, valós és virtuális valóságok között kezdhetjük.

A Trafó idei smART! XTRA-ja egy párhuzamus valóságokat bemutató performansszal kezd: a Kolorádó Fesztivált is megjárt Augmented Fiction installációt jegyző Implausible Works kollektíva ezúttal egy kiterjesztett valóságalapú szójáték-generátorral érkezik január 9-én.

A naponta frissülő applikációk, számítógépes játékok noha befogadókészségünket is, de leginkább ügyességünket, kombinációs és stratégiai készségünket teszik próbára.

A jövő heti performansz során az Atmo digitális társasjáték konzol kalauzol el bennünket kihívásokkal teli virtuális valóságokba a Rites Network jóvoltából. A konzol a játékteret egy projektor segítségével vetíti a fizikai térbe, így a látványkép dinamikusan változtatható a játékosok aktuális akcióitól és az adott eseményektől függően.

1309
Rites Network A Berlini Noize Fabrikban

Bár a Trafóban az Implausible Works már bemutatta az XXS programsorozat keretében a kiterjesztett valóság médiumára épülő projektjüket, jelenleg a képzőművészet és a videójátékok világa közötti átjárási lehetőségeket kutatják, és applikációk fejlesztésével foglalkoznak.

A Rites Network designerekből, hangművészekből és programozókból alakult. 2015-ben egy olyan nem hagyományos non-game game videójátéktartalmat fejlesztettek, mely a virtuális valóság bejárásának módozataira és a szemlélődés gesztusára építve, real time alakított audiovizuális barangolásra invitált.

Legújabb performanszukban egy soha be nem következő jövő spekulatív népzörejére zűrzavaros urbánus tájat képeznek le, különböző kimenetelekkel és lehetséges narratívákkal.

A smART! XTRA tavalyi nagyot szóló kiadását is megírtuk, ideje felkerekedni egy jó kis gameplay-élményre!

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2018. január 9.

Helyszín: Trafó Klub

Jegyár: 500 HUF

Jegyfoglalás: ITT

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk