Érdekességek az S&J, vagyis a Spears & Jackson történetéről

Tudjuk-e, hogy pontosan mikor indult útjára a Spears & Jackson története? Kik voltak az alapítók, kik indították útjára a céget, illetve milyen komolyabb mérföldkövek és részeredmények alakították szép sorban a vállalat történetét?
Mi most ezeket az érdekességeket igyekszünk majd feleleveníteni a cikk keretei között. Vagyis a Spears & Jackson sztorit göngyölítjük fel egészen a kezdetektől fogva, természetesen a leginkább lényeges faktorokra koncentrálva.

Hogyan is indult el a mára méltán híressé vált Spears & Jackson története?

Maga a sztori az Egyesült Királyságban található Sheffield városához köthető. A kiindulási pontot pedig az jelentette, hogy John Love és a Wakefieldi szövetárú kereskedőként tevékenykedő Alexander Spear felismerték, mennyivel komolyabb business rejlik az acélban a ruhaüzlethez képest.
A dolog akkor vett izgalmas fordulatot, amikor a fűrész készítés művészetét, szakmáját vagy titkait jól ismerő Sam Jackson is a céghez került. Ő pedig nem késlekedett sokat, inkább részben neki köszönhetően alakult ki egy új partnerség, immáron Spear & Jackson néven.
Innentől kezdve a lázas és kitartó munkafolyamatok közül olyan mérföldköveket érdemes leginkább kiemelni, mint az ‘összetett’ acél, vagyis az acél- megtámasztott vas termékének szabadalmaztatását, ami a fémfűrészek pengéihez tökéletes megoldást jelentett.

Így alakult a későbbiekben a Spears & Jackson története

Az 1911-es évhez köthető az újabb komoly fejlemény, amikor sikerült megkezdeni a világ első összetett acél fémfűrész lapjainak a gyártását. Ez kétségtelenül hozzájárult ahhoz, hogy mára a Spears & Jackson kerti szerszámai mondjuk az MTools webáruház kínálatának megfelelő színvonalban állhassanak rendelkezésre.

Aztán jött az 1924-as év, amikor már kereteket is adtak a választékhoz, a vállalat pedig a fémfűrészek klasszikus alakját is bemutathatta. Jelenleg egyébként minden fémfűrész ezen alak mentén áll rendelkezésre és funkcionál.
Hogy milyen esemény hatására robbant nagyot a márkanév? Ehhez ugrani kell egészen 1985-ig, amikor Neill Tools felvásárolta a Spear & Jackson céget. Ő volt ugyanis az a személy, aki az üzletetnek a Spear & Jackson PLC nevet adta. Nyilván nem nehéz kitalálni, hogy ekkor már részvénytársaságról beszélhettünk.

Hová is vezetett el pontosan a Spears & Jackson fejlődéstörténete?

Ahogyan az a hasonlóan komoly elismerésnek örvendő cégek, márkák és nagyvállalatok esetében is elmondható, a konstans innováció mindenképp meghatározó eleme volt a Spears & Jackson későbbi sikereinek.
Egyébként az anyagok felhasználása, valamint a teljesítmény folyamatos tökéletesítése jelentette talán a leginkább meghatározó tényezőt ahhoz, hogy a kitartó törekvések valóban áttörést hozhassanak a Spears & Jackson szerszámok ls munkaeszközök felhasználói minőségét illetően.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

https-__flexibill.hu_ - 2021 november - Cikk1

Előre fizetünk – Mindent a digitális faktoringról

A mai rohanó és digitális világban az idő még inkább pénz, és egy banki szolgáltatás, ami nem intézhető mobilról egy app segítségével, kőkorszakinak tűnik, és nem képes megszólítani a feltörekvő generációkat.

Nincs több cikk