Igaz, hogy még csak nemrégiben köszöntött be az ősz, de mire kettőt pislogunk, már itt is lesz a december és vele együtt a karácsonyi összejövetelek, amelyeknek alapvető részét képezi az evés, és sajnos néha a túlzott mennyiségű vagy egészségtelen ételek elfogyasztása is.

Ezért ez az időszak sokszor komoly kihívás elé állítja azokat, akik egy speciális étrendet folytatnak, mondjuk egy korábban diagnosztizált ételallergia vagy -intolerancia miatt, vagy nemes egyszerűséggel testsúlycsökkentés céljából vágtak bele ebbe az egészbe.

Valljuk be őszintén, nem maga a karácsony a felelős a mérlegen lévő plusz kilókért, hanem az egészséges szokások hetekre történő elhagyása. De egy kis erőfeszítéssel beépíthetünk teljes értékű ételeket is az ünnepi étrendünkbe. A pogácsát például megsüthetjük az Éléskamra finoman reform sós sütikhez ideális szénhidrátcsökkentett, paleo keverékből. Így már bárki bátran fogyaszthatja a diétázóktól kezdve a paleolit életmód híveiig.

Felmérési adatok

A fentebb említett márka megálmodója még 2018-ban kérdezett meg 300 diétázót az ünnepi időszakról egy felmérés keretében. Nagy örömünkre láttuk, hogy a válaszadók több mint 50%-a már időben, vagyis november végén, december elején nekilát az előkészületeknek, és nem hagyja az utolsó pillanatra. A megfelelő alapanyagok beszerzéséhez ugyanis idő kell. Nem minden található meg a boltok polcain, vagy sokan nem elégednek meg az ottani termékekkel, még akkor sem, ha árban kedvezőbb. A megkérdezett embereknek csaknem 40%-a azt válaszolta, hogy hajlandó magasabb árat fizetni a prémium minőségért cserébe.

Az is egy igazán érdekes adat, hogy a megkérdezettek több mint ¾-e főz hagyományos menüt, annyi különbséggel, hogy kicserélik az összetevőket reform verzióra. Ez is bizonyítja, hogy egy diéta során nem feltétlenül kell lemondani a kedvenc, megszokott ételeinkről, csupán egy kis változtatást igényel. A diétázó háziasszonyokról az is kiderült a felmérésből, hogy az édességeket sem veszik félvállról. Vagyis jöhet mi szem szájnak ingere – legyen az bejgli vagy a jó öreg zserbó.

Tanácsok a stresszmentes ünnepi étkezéshez

Érdemes először az étkezés fókuszát kitalálni, majd a többi részét köré tervezni. Mi gyakran készítünk például sült sertéskarajt, mert nem időigényes. Betoljuk a sütőbe, és amíg meg nem szólal az időzítő, addig foglalkozhatunk mással is. De az is előfordul, hogy egy kis olaszos csavart adunk a dolgokhoz, és töltött kagylót készítünk.

Aztán jöhet a köret, amiből legalább 3 szükséges. Egy jól kidolgozott étkezés ugyanis tartalmazza a salátát, a zöldségeket és egy keményítős ételt, például az édesburgonya pürét.

Az előételek tervézését pedig semmiképpen se bonyolítsd túl. Egy tál mártogatós például tökéletes választásnak bizonyul keksszel, dióval és zöldségekkel.

Bár ezeknek az extra táplálkozási igényeknek megfelelő karácsonyi vacsora elkészítése ijesztőnek tűnhet, ha egy kis nyitottsággal állunk hozzá a sütés-főzéshez, akkor a családban mindenki elégedett lesz majd.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

e-kert.hu - 2022 november - LinkMarketing - 5

Egy fém tárolóra minden kertben szükség van

Számos olyan holmi fordul elő egy kertes házban, amit csak időszakosan használunk, és nem mindig megoldott az, hogy ezeket a dolgokat úgy pakoljuk el, hogy megőrizzük azok épségét és funkcióját.

https-__cupydo.hu_ - 2022 november - Cikk2

Eleged van a kapcsolatszédelgőkből?

Társat keresni sosem egyszerű, az online térben pedig még kevésbé az, hiszen az internet mögé bújva mindenki sokkal többet enged meg magának, mindenki sokkal lazábban kezeli a dolgokat, mint ahogy amúgy személyesen tenné.

The,Girl,With,The,Puppy,In,Bed.

A legkényelmesebb fekvőalkalmatosságok vendégeink számára

Biztosan előfordult már veled is, hogy szívesen vendégül fogadtad volna a rokonságot, vagy esetleg egy átmulatott este után adtál volna fekvő helyet egy barátnak, de mivel nem volt erre alkalmas fekvőalkalmatosságod, sajnos búcsút kellett mondani az ötletnek.

vagyaim.hu - 2022 november - LinkMarketing - 4

Tuti tippek felnőtteknek!

Az anális közösülés amilyen izgató, olyan fájdalmas is lehet abban az esetben, ha nem a megfelelő körülmények között kerül rá sor.

https-www.foliasjuci.hu-2022 november - Cikk6

Érezd magad otthon úgy, mint egy Loire menti kastélyban!

Merésznek tartod ezt a kijelentést? Pedig nem kell szerénykedned, mert ha tetszik a pompázatos királyi stílus, vagy csak pár kiegészítő erejéig lopnád be lakásodba, akkor simán megvalósíthatod otthon is azt az életérzést, amit egy kastély fényűző lakosztályában érezhetsz.

https-__griffwebshop.com_ - 2022 október - Cikk3

A laza viselet, amelyet nem is olyan egyszerű összeállítani

A spotzakó-farmer összeállítások laza eleganciát sugároznak, amennyiben sikerül jól eltalálni mindkét ruhadarabot. Stylistokat, szakértőket és persze az ilyen összeállításokat kedvelő férfiakat kérdezve, általános vélekedés, hogy a legjobb, ha sötétebb színű nadrágot választasz.

18650-akku.hu - 2022 október - LinkMarketing - 1

Az e-cigik hajtómotorjai, az akkumulátorok

Az e-cigaretta népszerűsége napjainkban töretlen, hiszen a hagyományoshoz képest számos előnnyel rendelkezik, nemcsak árban, de az egészségügyi kockázatokat tekintve is. Sokaknak segíthet az ártalmas dohányzásról való leszokásban, hiszen alapjaiban ugyanazt az érzést nyújtja, mint a klasszikus változat.