Miért érdemes kezdő vagy gyakorlott pergető horgászként spinnerbait műcsalit használni, különösen csukára horgászva? Mit érdemes tudni a spinnerbait csalikról, és milyen előnyökkel járhat a rendszeres használatuk?
Ezt fogjuk jó alaposan körbejárni a bejegyzésben. Segítve remélhetőleg azoknak a lelkes pergető horgászoknak, akik csukára pályáznak.

Mitől olyannyira komplex és nehéz horgászmódszer a pergetés?

Különösen akkor érzi az ember igazi agymunkának és folyamatos kihívásnak a pergetést, amikor úgymond még a kezdő pergető horgász fázisban tart. Rengeteg idő, pergetésre fordított nap és tapasztalat kell ahhoz, hogy ráérezzünk a dolog nyitjára.
Merthogy amikor a késő őszi és téli időszakban készülünk a vízpartra és kimondottan a csukákat szeretnénk célba venni, akkor hatalmas műcsali választék az, ami vásárláskor a rendelkezésünkre áll.
Nehezíti a dolgot, hogy sosem tudhatjuk előre, mikor melyik szín, típus és méret fog a legjobban működni. Sokszor naponta változik még az adott vízen is az, hogy a csukák éppenséggel mire harapnak leginkább.

Amit a spinnerbait műcsalikról alapvetően tudni érdemes

Nyugodtan lehet azt mondani, hogy a spinnerbait kifejezetten egyedi, felhasználóbarát és az egyik legeredményesebb műcsalinak számít. Az eredete egyébként Észak-Amerikához köthető, az ottani innovatív horgászok ugyanis a fekete sügér pergetéséhez fejlesztették ki.

A titka a körforgó villantókra hajazó, rotációs mozgást végző fémlemezekben rejlik. Vagyis a TackleBait.hu horgász webáruház spinnerbait műcsali választékánál is jól látszik, hogy több különböző méretű és formájú kanál található meg a műcsali testén.

Közülük a keskeny, „fűzfalevél-szerű” modellek áramlóvizekre, a kerek típusok pedig az állóvizekre használatosak inkább. Fontos, hogy csukára horgászva mindig törekedjünk arra, hogy a lehető leglassabban vontassuk magát a spinnerbait műcsalit.

Miért elképesztően előnyös és eredményes spinnerbait csalival csukára pergetni?

Szinte alig van olyan vízrész, ahová az ember ne tudná szépen bedobni a spinnerbait műcsalit, majd ügyesen vontatni azt. Magyarul a vízinövénnyel benőtt helyeken is tudunk eredményesen pergetni, kellemetlen elakadás nélkül.
Még jobb, hogy a spinnerbait műcsalik vontatásának módjára viszonylag könnyű ráérezni. Pikk-pakk megtalálható az a sebesség, amivel húzva ezeket a csalikat, jó eséllyel várhatjuk a kapás megérkezését.
No és ne hagyjuk ki a legfontosabb szempontot sem. Vagyis azt, hogy a csuka imádja a spinnerbait műcsalikat. Pláne annak fényében, hogy egészen sokféle színben és megoldásban szerezhető be.
Így variálni is tudunk az aktuális fényviszonyok, az időjárás vagy más körülmények fényében. Ennél jobb nem is kellhet akkor, amikor az ember eredményesen szeretne pergetni csukára!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Aerial view floating solar cell power plant with solar cell gene

A napelem jövője – Javítandó tényezők

A klímakárosító fosszilis tüzelőanyagokról a tiszta, megújuló energiaforrások felé történő gyorsuló elmozdulás középpontjában a szén-dioxid-kibocsátás radikális csökkentése áll.

https-__www.szaniteronline.hu_ - 2022 szeptember - Cikk1

Szeretnél takarékoskodni az energiával?

Erre természetesen mindenki azt feleli, hogy persze, hiszen ki szeretne feleslegesen pénzt kiadni? Az elszabaduló energiaárak és a brutális mértékű infláció még a tehetős embereket is ugyancsak próbára teszi, hát még azokat, akik nem rendelkeznek jónak mondható jövedelemmel.

https-__glutenmenteslisztek.hu_ - 2022 szeptember - Cikk3

A tökéletes karácsony speciális diéta mellett is lehetséges

Igaz, hogy még csak nemrégiben köszöntött be az ősz, de mire kettőt pislogunk, már itt is lesz a december és vele együtt a karácsonyi összejövetelek, amelyeknek alapvető részét képezi az evés, és sajnos néha a túlzott mennyiségű vagy egészségtelen ételek elfogyasztása is.

https-__wagnersolar.hu_ - 2022 szeptember - Cikk1

Ismerd meg a jövő napelemes rendszerét!

Ma már nem meglepő, hogy okosrendszerek és -megoldások vesznek minket körül, hiszen az okostelefonok mellett már számos olyan innováció teszi könnyebbé, komfortosabbá a mindennapjainkat, mint az okosotthon programok.

https-__vaszonkepszalon.hu_ - 2022 szeptember - Cikk3

Különleges faliképek saját kezűleg

Ha már unjuk a papírra való rajzolást vagy festést, kipróbálhatunk valami egészen újat: a vászonra való alkotást! Cikkünkben adunk néhány hasznos tippet, hogyan dobhatod fel otthonod általad készített vászon faliképpel, melynek garantáltan nagy sikere lesz!

Low section of woman wearing high heels

Magassarkú – négy tipp, hogyan alakítsd ki a mindennapi viseletre alkalmas cipőket

A magas sarok vonzó, csábító, szexi és nőies. Ez kétségtelen. De nem mindenható és nem egyeduralkodó! Ezt azért hangsúlyozzuk ki, mert sokan, akik nem érzik magukat jól a bőrükben, ha túlságosan magas a cipőjük sarka, szinte szégyenkeznek, és úgy vélik, hogy bizonyára kevesebbek nőiesség terén, mint a többiek. Ez azonban komoly félreértés! Pláne, hogy ma már olyan sokszínű a „sarokkínálat”, hogy gyakorlatilag bárki találhat magának olyan nagyságú, szélességű, kialakítású verziót, ami minden szempontból ideális.

alkalmi-ruha

Milyen alkalmi ruhákat érdemes viselni idén nyáron?

Az alkalmi ruhák tekintetében a férfiaknak könnyű a dolguk, hiszen egy elegáns farmer és ing, aztán már kész is az öltözék, a nőknél azonban nem ilyen egyszerű a dolog. Igaz, a 2022-es nyári divattrendek kínálatában minden stílus megtalálható, legyen az vad, kirívó vagy elegáns, a lényeg, hogy kényelmesen tudjuk hordani, lehetőleg több szezonon keresztül.

blackszerszam.hu - 2022 augusztus - LinkMarketing - 2

Megoldás váratlan helyzetekre

Ha kerültél már olyan előre nem látható helyzetbe, amikor nagyon rövid idő alatt kellett megoldanod a szituációt azért, hogy ne legyen belőle nagyobb baj, akkor tudod, hogy milyen sokat számít a felszerelés.

https-__www.codeguru.hu_ - 2022 augusztus - Cikk2

Izgalmas játékok az otthoni kikapcsolódáshoz

Szerinted is sokkal izgalmasabb a virtuális játékvilág, mint a szürke hétköznapok? Számodra a legjobb időtöltés, ha különleges karakterek bőrébe bújva megismerheted ezeket a nem mindennapi világokat? Ez esetben ez a cikk neked szól!