Miért érdemes kezdő vagy gyakorlott pergető horgászként spinnerbait műcsalit használni, különösen csukára horgászva? Mit érdemes tudni a spinnerbait csalikról, és milyen előnyökkel járhat a rendszeres használatuk?
Ezt fogjuk jó alaposan körbejárni a bejegyzésben. Segítve remélhetőleg azoknak a lelkes pergető horgászoknak, akik csukára pályáznak.

Mitől olyannyira komplex és nehéz horgászmódszer a pergetés?

Különösen akkor érzi az ember igazi agymunkának és folyamatos kihívásnak a pergetést, amikor úgymond még a kezdő pergető horgász fázisban tart. Rengeteg idő, pergetésre fordított nap és tapasztalat kell ahhoz, hogy ráérezzünk a dolog nyitjára.
Merthogy amikor a késő őszi és téli időszakban készülünk a vízpartra és kimondottan a csukákat szeretnénk célba venni, akkor hatalmas műcsali választék az, ami vásárláskor a rendelkezésünkre áll.
Nehezíti a dolgot, hogy sosem tudhatjuk előre, mikor melyik szín, típus és méret fog a legjobban működni. Sokszor naponta változik még az adott vízen is az, hogy a csukák éppenséggel mire harapnak leginkább.

Amit a spinnerbait műcsalikról alapvetően tudni érdemes

Nyugodtan lehet azt mondani, hogy a spinnerbait kifejezetten egyedi, felhasználóbarát és az egyik legeredményesebb műcsalinak számít. Az eredete egyébként Észak-Amerikához köthető, az ottani innovatív horgászok ugyanis a fekete sügér pergetéséhez fejlesztették ki.

A titka a körforgó villantókra hajazó, rotációs mozgást végző fémlemezekben rejlik. Vagyis a TackleBait.hu horgász webáruház spinnerbait műcsali választékánál is jól látszik, hogy több különböző méretű és formájú kanál található meg a műcsali testén.

Közülük a keskeny, „fűzfalevél-szerű” modellek áramlóvizekre, a kerek típusok pedig az állóvizekre használatosak inkább. Fontos, hogy csukára horgászva mindig törekedjünk arra, hogy a lehető leglassabban vontassuk magát a spinnerbait műcsalit.

Miért elképesztően előnyös és eredményes spinnerbait csalival csukára pergetni?

Szinte alig van olyan vízrész, ahová az ember ne tudná szépen bedobni a spinnerbait műcsalit, majd ügyesen vontatni azt. Magyarul a vízinövénnyel benőtt helyeken is tudunk eredményesen pergetni, kellemetlen elakadás nélkül.
Még jobb, hogy a spinnerbait műcsalik vontatásának módjára viszonylag könnyű ráérezni. Pikk-pakk megtalálható az a sebesség, amivel húzva ezeket a csalikat, jó eséllyel várhatjuk a kapás megérkezését.
No és ne hagyjuk ki a legfontosabb szempontot sem. Vagyis azt, hogy a csuka imádja a spinnerbait műcsalikat. Pláne annak fényében, hogy egészen sokféle színben és megoldásban szerezhető be.
Így variálni is tudunk az aktuális fényviszonyok, az időjárás vagy más körülmények fényében. Ennél jobb nem is kellhet akkor, amikor az ember eredményesen szeretne pergetni csukára!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

https-__prelement.hu_ - 2022 május - Cikk2

Építkezés könnyűbeton falpanel technológia segítségével

Az építkezés vagy felújítás örök dilemma nemcsak a fiatalok, kisgyermekes családok, hanem az idősebb generáció körében is, hiszen tetemes összegbe kerül, ráadásul a szakemberhiány ebben az iparágban is erősen érezteti hatását, és okoz komoly problémákat, álmatlan éjszakákat az építkezésbe kezdőknek.

holidayshop.hu - 2022 május - LinkMarketing - 1

Tippek a laptop biztonságos tárolásához

Akár üzleti útra indulunk, akár a családi vakáció során van szükségünk laptopra, a biztonságos tároláson sok múlik. Mivel rengeteg fontos személyes adatot és munkával kapcsolatos információkat is tárolunk rajtuk, fontos gondoskodni annak épségéről.

https-__www.premiumbutor.hu_ - 2022 május - Cikk1

Te hogy töltenél el egy álomdélutánt?

Minden ember életében eljön az a pillanat, amikor már nagy örömmel tölti el, ha egy zsúfolt nap után nem kell rohannia barátokkal találkozni, koncertre vagy épp bevásárolni, hanem hazatérve át tud öltözni kényelmes otthoni ruhába, és a kedvenc tevékenységének tud hódolni.

szepsegcenter.hu - 2022 május - LinkMarketing - 2

Arctisztítás lépésről lépésre

A rendszeres arctisztítás elengedhetetlen a bőr egészségének biztosítása érdekében. Semmivel sem árthatsz többet a bőrödnek, mint azzal, ha sminkben, nem letisztított arccal fekszel le aludni.

Nincs több cikk