Milyen a tökéletes strandtörölköző? Tesszük fel a kérdést a strandszezon kezdetén. Milyen legyen a mérete és az anyaga? Milyen mintájút szeretnének a gyerekek? Nézzük!

A törölközők anyaga

A törölközők anyagának vizsgálata során kulcsfontosságú a száradékonyság és a nedvszívó képesség. Egy strandtörölköző esetében ez kifejezetten számít. Az otthonra gyártott törölközők általában pamutból készülnek, melynek nagyon jó a nedvszívó képessége, ebben a hosszú pamutszálak segítenek.

A pamut főleg a kellemes és puha gyerektörölközők, ágyneműk és gyerekágyneműk alapanyaga szokott lenni. Ennek az az oka, hogy természetes és puha anyagról beszélünk, ezért a pamut strandtörölközővel jól járhatunk.

Gyerek-Agynemu Strandtorolkozo
Azonban ha kifejezetten strandra vagy uszodába keresünk törölközőt, van egy másik választásunk is. Léteznek ugyanis “fast dry” törölközők, melyek, ahogy a nevük is mutatja, gyorsan száradnak. Ezek a törölközők poliészterből készülnek. Mondani sem kell, hogy mennyire praktikus megoldás ilyet választani strandtörölközőnek vagy uszodába.

Milyen törölközőt vegyünk a gyerekeknek?

A gyerekek számára mind a pamut, mind a fast dry törölközők jók lehetnek, akár mindennapi használatra is. A pamuttörölközők gyerekbarátnak számítanak, mert természetes az anyaguk. A gyorsan száradó törölközők viszont kifejezetten praktikus darabok gyerekeknek.
A megfelelő anyag kiválasztása után a méreten érdemes elgondolkodni. Vajon óriási fürdőlepedőt vagy kisebb törölközőt vegyünk a gyereknek?
Mindkettő mellett vannak érvek, hiszen a kisebb kivitel tárolása, hordozása miatt praktikus. A fürdőlepedő funkció pedig a napozásra, pihenésre is alkalmassá teszi a leplet.
A harmadik szempont általában a szín és a minta szokott lenni. Ebben a kérdésben minden szülő igyekszik a kicsi kedvenc mintái, figurái alapján választani.

A törölközők mérete

A törölközők általában 70 x 140 cm-esek szoktak lenni, ma már azonban széles méretkínálatban találhatunk törölközőket. 80 x 160 cm-es, 70 x 180 cm-es vagy kisebb, 70 x 140-150 cm-es darabok is léteznek.
Persze óriási méretben is lehet vásárolni strandtörölközőt. A már említett fürdőlepedők legalább 100 x 200 cm-es méretben érhetőek el. Érdemes egy gyorsan száradó darabot vásárolni kisebb méretben, mellé pedig egy pamut fürdőlepedőt. Persze megoldhatjuk egyben a kettőt, egy közepes méretű törölközővel. Ez egyéni mérlegelés kérdése, a strandolási szokások mentén dőlhet el.

A strandtörölköző mintája

A minta mindenképpen központi kérdés, ezt minden szülő tudja. A legfontosabb, hogy 101 kiskutyás, Verdás vagy cicás, rózsaszín, kék vagy sokszínű strandtörölközőt veszünk-e.
Szerencsére az anyag és a méret kiválasztása után már nincs nehéz dolgunk, mert széles választékban találhatunk kedves színes, akár 3D-s mintákat is, mellyel kedvezhetünk a kicsik ízlésének.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

https-www.meseweb.hu - 2024 március - Cikk2

Mik a kislányok kedvenc mesekönyvei?

A kislányok nagyon szeretik, ha meséskönyvből olvasunk nekik, hiszen ilyenkor ők maguk képzelhetik el az egész történetet és alig várják, hogy napról napra egyre tovább haladjunk a történetben.

https-__mufushop.hu_ - 2024 március - Cikk2

Csodaszép kert télen-nyáron!

Egy szép, üde zöld gyeppel rendelkező kertbe mindig öröm kiülni vagy csak kitekinteni az ablakon és megszemlélni a kinti színkavalkádot.

patikamra.hu - 2024 március - LinkMarketing - 1

Miért érdemes kollagént fogyasztani?

Napjainkban egyre többször találkozhatunk kollagén tartalmú készítményekkel, sokan viszont csak a szépségre való pozitív hatásairól ismerik ezt az anyagot.

alkatreszekrobogohoz.hu - 2024 március - LinkMarketing - 2

A megfelelő helyzetjelző izzó kiválasztása és cseréje

A járművek láthatósága több okból is kifejezetten fontos a mindennapos közlekedés során. Természetesen már önmagában azért is, mert ha nem működnek a lámpák, akkor szinte garantáltan érkezni fog a csekk, és fizethetjük a büntetést.

1-3

Ki lőtt 10 gólt egy focimeccsen?

A modern futball nagyrészt a védekezésre koncentrál – túl sok meccs végződik 0:0-s eredménnyel, három gól pedig eredményessé teszi a mérkőzést a szurkolók és a megfigyelők szemében.

002

Légy ott a Youtube-on is!

Ezért nem kérdés, hogy ha ott vagy Te is, akkor jó eséllyel potenciális vevőket érhetsz el vele. Persze nem mindegy, hogyan csinálod!

httpswww.skandimania.com - 2024 február - Cikk3

Hogyan válasszunk szaunát?

Bár Magyarországon rengeteg településen van szaunázási lehetőség, meghittebb, bensőségesebb lehet az élmény, ha az embernek van egy sajátja. Így mindig azokkal töltheti az idejét, akikkel szeretné, és el sem kell utazni egy kis frissítő szaunázáshoz.

https-__fogpotlasklinika.hu_ - 2024 február - Cikk2

Mi a megoldás fogatlanság esetén?

Nem csupán egy-egy elvesztett fog pótlására, de teljes fogatlanság fennállásakor is a fogimplantátumok jelentik a legideálisabb megoldást. Ilyenkor 3-8 implantátum segítségével fix híd készülhet, ha viszont az egyesével történő pótlás mellett döntenénk, akkor 12-14 implantátum válhat szükségessé állcsontonként.