Milyen a tökéletes strandtörölköző? Tesszük fel a kérdést a strandszezon kezdetén. Milyen legyen a mérete és az anyaga? Milyen mintájút szeretnének a gyerekek? Nézzük!

A törölközők anyaga

A törölközők anyagának vizsgálata során kulcsfontosságú a száradékonyság és a nedvszívó képesség. Egy strandtörölköző esetében ez kifejezetten számít. Az otthonra gyártott törölközők általában pamutból készülnek, melynek nagyon jó a nedvszívó képessége, ebben a hosszú pamutszálak segítenek.

A pamut főleg a kellemes és puha gyerektörölközők, ágyneműk és gyerekágyneműk alapanyaga szokott lenni. Ennek az az oka, hogy természetes és puha anyagról beszélünk, ezért a pamut strandtörölközővel jól járhatunk.

Gyerek-Agynemu Strandtorolkozo
Azonban ha kifejezetten strandra vagy uszodába keresünk törölközőt, van egy másik választásunk is. Léteznek ugyanis “fast dry” törölközők, melyek, ahogy a nevük is mutatja, gyorsan száradnak. Ezek a törölközők poliészterből készülnek. Mondani sem kell, hogy mennyire praktikus megoldás ilyet választani strandtörölközőnek vagy uszodába.

Milyen törölközőt vegyünk a gyerekeknek?

A gyerekek számára mind a pamut, mind a fast dry törölközők jók lehetnek, akár mindennapi használatra is. A pamuttörölközők gyerekbarátnak számítanak, mert természetes az anyaguk. A gyorsan száradó törölközők viszont kifejezetten praktikus darabok gyerekeknek.
A megfelelő anyag kiválasztása után a méreten érdemes elgondolkodni. Vajon óriási fürdőlepedőt vagy kisebb törölközőt vegyünk a gyereknek?
Mindkettő mellett vannak érvek, hiszen a kisebb kivitel tárolása, hordozása miatt praktikus. A fürdőlepedő funkció pedig a napozásra, pihenésre is alkalmassá teszi a leplet.
A harmadik szempont általában a szín és a minta szokott lenni. Ebben a kérdésben minden szülő igyekszik a kicsi kedvenc mintái, figurái alapján választani.

A törölközők mérete

A törölközők általában 70 x 140 cm-esek szoktak lenni, ma már azonban széles méretkínálatban találhatunk törölközőket. 80 x 160 cm-es, 70 x 180 cm-es vagy kisebb, 70 x 140-150 cm-es darabok is léteznek.
Persze óriási méretben is lehet vásárolni strandtörölközőt. A már említett fürdőlepedők legalább 100 x 200 cm-es méretben érhetőek el. Érdemes egy gyorsan száradó darabot vásárolni kisebb méretben, mellé pedig egy pamut fürdőlepedőt. Persze megoldhatjuk egyben a kettőt, egy közepes méretű törölközővel. Ez egyéni mérlegelés kérdése, a strandolási szokások mentén dőlhet el.

A strandtörölköző mintája

A minta mindenképpen központi kérdés, ezt minden szülő tudja. A legfontosabb, hogy 101 kiskutyás, Verdás vagy cicás, rózsaszín, kék vagy sokszínű strandtörölközőt veszünk-e.
Szerencsére az anyag és a méret kiválasztása után már nincs nehéz dolgunk, mert széles választékban találhatunk kedves színes, akár 3D-s mintákat is, mellyel kedvezhetünk a kicsik ízlésének.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

https-__www.szaniteronline.hu_ - 2022 szeptember - Cikk1

Szeretnél takarékoskodni az energiával?

Erre természetesen mindenki azt feleli, hogy persze, hiszen ki szeretne feleslegesen pénzt kiadni? Az elszabaduló energiaárak és a brutális mértékű infláció még a tehetős embereket is ugyancsak próbára teszi, hát még azokat, akik nem rendelkeznek jónak mondható jövedelemmel.

https-__glutenmenteslisztek.hu_ - 2022 szeptember - Cikk3

A tökéletes karácsony speciális diéta mellett is lehetséges

Igaz, hogy még csak nemrégiben köszöntött be az ősz, de mire kettőt pislogunk, már itt is lesz a december és vele együtt a karácsonyi összejövetelek, amelyeknek alapvető részét képezi az evés, és sajnos néha a túlzott mennyiségű vagy egészségtelen ételek elfogyasztása is.

https-__wagnersolar.hu_ - 2022 szeptember - Cikk1

Ismerd meg a jövő napelemes rendszerét!

Ma már nem meglepő, hogy okosrendszerek és -megoldások vesznek minket körül, hiszen az okostelefonok mellett már számos olyan innováció teszi könnyebbé, komfortosabbá a mindennapjainkat, mint az okosotthon programok.

https-__vaszonkepszalon.hu_ - 2022 szeptember - Cikk3

Különleges faliképek saját kezűleg

Ha már unjuk a papírra való rajzolást vagy festést, kipróbálhatunk valami egészen újat: a vászonra való alkotást! Cikkünkben adunk néhány hasznos tippet, hogyan dobhatod fel otthonod általad készített vászon faliképpel, melynek garantáltan nagy sikere lesz!

Low section of woman wearing high heels

Magassarkú – négy tipp, hogyan alakítsd ki a mindennapi viseletre alkalmas cipőket

A magas sarok vonzó, csábító, szexi és nőies. Ez kétségtelen. De nem mindenható és nem egyeduralkodó! Ezt azért hangsúlyozzuk ki, mert sokan, akik nem érzik magukat jól a bőrükben, ha túlságosan magas a cipőjük sarka, szinte szégyenkeznek, és úgy vélik, hogy bizonyára kevesebbek nőiesség terén, mint a többiek. Ez azonban komoly félreértés! Pláne, hogy ma már olyan sokszínű a „sarokkínálat”, hogy gyakorlatilag bárki találhat magának olyan nagyságú, szélességű, kialakítású verziót, ami minden szempontból ideális.

alkalmi-ruha

Milyen alkalmi ruhákat érdemes viselni idén nyáron?

Az alkalmi ruhák tekintetében a férfiaknak könnyű a dolguk, hiszen egy elegáns farmer és ing, aztán már kész is az öltözék, a nőknél azonban nem ilyen egyszerű a dolog. Igaz, a 2022-es nyári divattrendek kínálatában minden stílus megtalálható, legyen az vad, kirívó vagy elegáns, a lényeg, hogy kényelmesen tudjuk hordani, lehetőleg több szezonon keresztül.

blackszerszam.hu - 2022 augusztus - LinkMarketing - 2

Megoldás váratlan helyzetekre

Ha kerültél már olyan előre nem látható helyzetbe, amikor nagyon rövid idő alatt kellett megoldanod a szituációt azért, hogy ne legyen belőle nagyobb baj, akkor tudod, hogy milyen sokat számít a felszerelés.

https-__www.codeguru.hu_ - 2022 augusztus - Cikk2

Izgalmas játékok az otthoni kikapcsolódáshoz

Szerinted is sokkal izgalmasabb a virtuális játékvilág, mint a szürke hétköznapok? Számodra a legjobb időtöltés, ha különleges karakterek bőrébe bújva megismerheted ezeket a nem mindennapi világokat? Ez esetben ez a cikk neked szól!