Milyen strandtörölközőt érdemes venni?

Milyen a tökéletes strandtörölköző? Tesszük fel a kérdést a strandszezon kezdetén. Milyen legyen a mérete és az anyaga? Milyen mintájút szeretnének a gyerekek? Nézzük!

A törölközők anyaga

A törölközők anyagának vizsgálata során kulcsfontosságú a száradékonyság és a nedvszívó képesség. Egy strandtörölköző esetében ez kifejezetten számít. Az otthonra gyártott törölközők általában pamutból készülnek, melynek nagyon jó a nedvszívó képessége, ebben a hosszú pamutszálak segítenek.

A pamut főleg a kellemes és puha gyerektörölközők, ágyneműk és gyerekágyneműk alapanyaga szokott lenni. Ennek az az oka, hogy természetes és puha anyagról beszélünk, ezért a pamut strandtörölközővel jól járhatunk.

Gyerek-Agynemu Strandtorolkozo
Azonban ha kifejezetten strandra vagy uszodába keresünk törölközőt, van egy másik választásunk is. Léteznek ugyanis “fast dry” törölközők, melyek, ahogy a nevük is mutatja, gyorsan száradnak. Ezek a törölközők poliészterből készülnek. Mondani sem kell, hogy mennyire praktikus megoldás ilyet választani strandtörölközőnek vagy uszodába.

Milyen törölközőt vegyünk a gyerekeknek?

A gyerekek számára mind a pamut, mind a fast dry törölközők jók lehetnek, akár mindennapi használatra is. A pamuttörölközők gyerekbarátnak számítanak, mert természetes az anyaguk. A gyorsan száradó törölközők viszont kifejezetten praktikus darabok gyerekeknek.
A megfelelő anyag kiválasztása után a méreten érdemes elgondolkodni. Vajon óriási fürdőlepedőt vagy kisebb törölközőt vegyünk a gyereknek?
Mindkettő mellett vannak érvek, hiszen a kisebb kivitel tárolása, hordozása miatt praktikus. A fürdőlepedő funkció pedig a napozásra, pihenésre is alkalmassá teszi a leplet.
A harmadik szempont általában a szín és a minta szokott lenni. Ebben a kérdésben minden szülő igyekszik a kicsi kedvenc mintái, figurái alapján választani.

A törölközők mérete

A törölközők általában 70 x 140 cm-esek szoktak lenni, ma már azonban széles méretkínálatban találhatunk törölközőket. 80 x 160 cm-es, 70 x 180 cm-es vagy kisebb, 70 x 140-150 cm-es darabok is léteznek.
Persze óriási méretben is lehet vásárolni strandtörölközőt. A már említett fürdőlepedők legalább 100 x 200 cm-es méretben érhetőek el. Érdemes egy gyorsan száradó darabot vásárolni kisebb méretben, mellé pedig egy pamut fürdőlepedőt. Persze megoldhatjuk egyben a kettőt, egy közepes méretű törölközővel. Ez egyéni mérlegelés kérdése, a strandolási szokások mentén dőlhet el.

A strandtörölköző mintája

A minta mindenképpen központi kérdés, ezt minden szülő tudja. A legfontosabb, hogy 101 kiskutyás, Verdás vagy cicás, rózsaszín, kék vagy sokszínű strandtörölközőt veszünk-e.
Szerencsére az anyag és a méret kiválasztása után már nincs nehéz dolgunk, mert széles választékban találhatunk kedves színes, akár 3D-s mintákat is, mellyel kedvezhetünk a kicsik ízlésének.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból