Hétszázmillió fontból (több mint 290 milliárd forintból) építene "világszínvonalú" filmes és televíziós produkciós központot Nagy-Britanniában két amerikai cég.

A 370 ezer négyzetméteres terület lehet a filmes produkciók új központja

A Los Angeles-i székhelyű Hudson Pacific Properties és a Blackstone befektetési vállalat 120 millió fontért vásárolt meg egy csaknem 370 ezer négyzetméteres területet a kelet-angliai Hertfordshire megyében.

Az egyelőre építési engedélyre váró létesítménytől azt várják, hogy brit és nemzetközi produkciók központjává emeli a helyszínéül választott Broxbourne-t – írta a BBC hírportálja.

A kaliforniai Sunset Studios első brit részlege épül

A projekt mögött álló cégek várakozásai szerint a stúdió “évente 300 millió fonttal járulna hozzá a helyi gazdasághoz” és akár 4500 új munkahelyet is biztosíthatna.

A Hudson Pacific és a Blackstone tulajdonában van a kaliforniai Sunset Studios, amelynek stúdióiban egyebek között a Harry és Sally, a Zoolander, a trendkívüli és a Kaliforniai álom című filmeket forgatták. Broxbourne lenne a Sunset Studios első részlege, amely az Egyesült Államokon kívül működik.

A brit kormány támogatja a projektet.
Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet