Susan Sarandont és vele együtt több mint 500 nőt tartóztattak le az amerikai kongresszusi épületekben a Trump-ellenes tüntetésen. Ülősztrájkkal tiltakoztak Donald Trump keményvonalas, “zéró toleranciát” hirdető bevándorlási politikája ellen.

Donald Trump “zéró toleranciát” hirdetett határvédelmi politikájában. Ennek értelmében, akit az amerikai-mexikói határon elfognak, azt letartóztatják. Ez a gyakorlat azonban ahhoz vezetett, hogy a bevándorlók gyermekeit elválasztják a szüleiktől. A szeparációs politika májusi bevezetése óta több mint 2000 gyermeket érint. Mi is beszámoltunk erről a problémáról, és arról, hogy sztárok a közösségi média erejét felhasználva tiltakoznak ellene. Legutóbb Nicki Minaj fakadt ki Trump ellen Instagramján.

Most Washingtonban került sor egy ülősztrájkra, ahol több száz magával Susan Sarandon Oscar-díjas színésznőt is letartóztatták.

A Kongresszusi Rendőrség tájékoztatása szerint azt az 575 főt, akik a Szenátus épületének előcsarnokában ülősztrájkot folytattak Washington DC-ben csütörtökön, jogellenes tüntetés vádjával letartóztatták, és aztán szabadon engedték.

44456862 303
Susan Sarandon Is Tüntetett Trump Szeparációs Politikája Ellen. Letartóztatták / Fotó: Picture-Alliance / Dpa / J. S. Applewhite

Susan Sarandon Twitter-üzenetekben folyamatosan beszámolt a tüntetés eseményeiről, így letartóztatásáról is. “Letartóztattak. Maradjatok erősek. Folytatjuk a harcot” – írta a hollywoodi sztár.

No Title

Arrested. Stay strong. Keep fighting. #WomenDisobey

Pramila Jayapal, a Képviselőház demokrata tagja Washington államból szintén a letartóztatottak között volt. Twitter-üzenetében ezt írta: “A mai napon letartóztatott nők tudják, hogy ez messze túlmutat a politikán, ez arról szól, hogy mi helyes és mi helytelen.

No Title

The women arrested today understand that this is far beyond politics, this is about right and wrong. We have to step up and put ourselves on the line. #FamiliesBelongTogether https://t.co/SEhdL2BVMQ

Sokan a tüntető nők közül ezüst takarót viseltek, utalva azokra, amiket a gyerekeknek adnak a fogva tartási központokban.

Migrant Separations Susan Sarandon Arrested At Protest Rally
Ezüst Pokrócokban A Tüntetők, Utalva A Szüleiktől Elválasztott Gyerekekre / Fotó: Azb News

Énekeltek, és olyan jelszavakat skandáltak, mint “We care”, azaz “Bennünket érdekel.” Ezzel utaltak Melania Trump meglehetősen szerencsétlen kabátválasztására a közelmúltban.

Rs 1024X759 180621144816 1024 Melania Trump 062118
Melania Trump A “Szociálisan Érzékeny” Kabátjában / Fotó: Ap Photo / Andrew Harnik

Mint ismeretes, a first lady a szüleiktől elszakított gyerekeket egy olyan kabátban indult meglátogatni, aminek a hátuljára nagy betűkkel ez volt írva: “I really don’t care, do you”, vagyis “Engem nem igazán érdekel, téged?”

A nemzetközi felháborodás hatására Trump visszalépett szeparációs politikájától, de a Fehér Ház továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy a zéró tolerancia hatályban maradjon.

A Trump-kormánynak elszakított gyermekek ezreit kell újra egyesítenie a szüleikkel. A Kongresszusnak még egyetlen, a republikánusok által beterjesztett bevándorlási reform törvényjavaslatot sem sikerült elfogadnia. 

Szombatra több mint 600 tüntetést szerveznek az amerikai-mexikói határon fogvatartott szülők gyermekeiktől történő elszakítása elleni tiltakozásul.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.