Szabó Győző drogvallomása, a Toxikoma nagy hatást gyakorol az emberekre, ezt igazolja az is, hogy egy vidéki iskolában érettségi tétellé tették.

A Toxikoma is tarol

Szeptemberben jelent meg Szabó Győző drogfüggőségét bemutató Toxikoma című film, Herendi Gábor rendezésében. Jelenleg több mint 100 ezer ember látta már.

A főszereplő, Molnár Áron, Szabó Győző és Herendi is rengeteg pozitív visszajelzést kapott a premier óta. Többen számoltak be arról, hogy a mozi hatására döntöttek úgy, rehabilitációra mennek. Ez alkalommal azonban egy újabb sikert értek el. Az azonos című, Szabó Győző által megírt könyv egy balatonalmádi középiskolában bekerült az érettségi tételek közé.

Kapcsolódó cikk

A könyvről

A könyvet 2012-ben adta ki Szabó Győző és Csernus Imre. Ahogy most a film is, úgy a kötet is pillanatok alatt megdöntött minden listát és hatalmas népszerűségnek örvendett.

A Könyves magazin a megjelenés után interjút készített Szabó Győzővel. 

2001. május 28-án nyomtam utoljára, 11 éves jubileum, azóta nem használtam semmit. Nem, nem félek tőle. Lehet, hogy majd 80 évesen, ha megélem lehet, hogy egy picit majd visszacsúszok arra a pár évre, de ez csak vicc

– mesélte a színész. 

Még azt is hozzátette, részben terápiás gyakorlatként, részben azért írta meg, hogy másoknak segíthessen.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet