Szabó Simon kisfia iskolatársának kezdett adománygyűjtésbe, hogy a gyerek családja ki tudjon fizetni egy ritka nyirokdaganat kezelését.

Szabó Simon az RTL Klub Reggeli műsorában mesélte el, hogy a 12 éves Arányi Benedek, aki kisfiával jár egy iskolába, egy ritka típusú nyirokdaganattal küzd, melynek kezelése csak Szingapúrban lehetséges, és 270 millió forintba kerül, írja a Blikk.

A daganatos kisfiú családja nem tudja megengedni magának a kezelést, így először az iskolához és a szülői közösséghez fordultak segítségért.

Benedeknek a ritkábbik, T sejtes nyirokdaganata van. Mivel a kezelés alatt a kemoterápiás gyógyszerek nem tudják a szervezetéből kiirtani a rákot, a kezelésre rezisztenssé vált a rák, ezért kezelő orvosa szerint nincs más esélyük a túlélésre, csak a CART kezelés.

– írta a kisfiú megbetegedéséről a színművész Facebook-oldalán, majd hozzátette, “a világon egyelőre csak egy helyen érhető el a cd7 CART kezelés”.

Benedek és családja egyelőre bízik a legjobbakban, a gyermek állapota még kielégítő, de minél előbb szüksége lenne a beavatkozásra, ugyanis a szinten tartáshoz is költséges gyógyszeres kezelésre van szükség, és az idő csak fogy.

Adományozni SMS-ben is lehet, a 13600/41 melléken, 500 forinttal tudnak az életben maradásához hozzájárulni. Arányi Benedek OTP-számlaszáma: OTP 11773023-00899941-00000000

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet