Legtöbben csak ámulunk a műterem lakások fényviszonyain vagy a lakberendezési újságokban szereplő otthonokban bemutatott ablakokon. Pedig egyre népszerűbbek a padlótól a mennyezetig tartó üvegezések, főleg, ha az a teraszra vagy a kertre néz.
Ezeket az egyedi elképzeléseket a kertes házak tulajdonosai tudják megvalósítani és élvezni, sajnos a panellakóknak be kell érniük a szabvány adta lehetőségekkel. Ebben a cikkben az RS Ablak munkatársai elsősorban azokhoz szólnak, akiknek még van lehetőségük a tervezés során alakítani a nyílászárók elhelyezkedését, méretét. Bár van olyan helyzet, amikor a szabvány alkalmazása mindenkire nézve kötelező, azért egy családi ház tervezésénél merészebben szárnyra kelhet az ember fantáziája.

Szabványméret

A szabványméret azt jelenti, hogy egy iparágon belül minden gyártó abban az általános méretben készít valamit, és a termékhez kapcsolt áruk is ahhoz igazodnak. Ez nagyon praktikus, mert ha veszünk egy 160*200 cm-es franciaágyat, biztos, hogy kapunk ebben a méretben matracot is. Mivel az építőiparban különösen fontosak a pontos méretek, így a kivitelezés során is kevesebbszer merülhet fel probléma.
Nyílászárók tekintetében a szabványméret aszerint van megállapítva, hogy egyszárnyú vagy kétszárnyú ablakról beszélünk. Egyszárnyúak esetén: 60*60 cm, 90*120 cm, 120*120 cm, 120*150 cm és 150*150 cm az általános méret. Kétszárnyú ablaknál viszont így alakul: 120*120 cm, 120*150 cm, 150*150 cm, (láthatjuk, hogy némely méretekben kérhető mindkét kivitel) 180*150 cm, 210*150 cm és a legnagyobb a 240*150 cm. A kisebb méretű ablakok elsősorban azokban a helyiségekben kapnak helyet, ahol elég a minimális természetes fény beáramlása pl. fürdőszoba, wc, mosókonyha.

Ma már olyan modern technikával gyártják a nyílászárókat, hogy ezzel nem befolyásolja otthona hőszigetelését. Kifejezetten igaz ez azokra az ablakokra, amiket az RS Ablak forgalmaz.

Egyedi méretek megvalósítása

Az élet számos területén igyekszünk kitűnni a sokaságból, az otthonunk pedig még inkább az a hely, ami kívül-belül magán viseli tulajdonosa személyiségjegyeit. Ne beszélje le magát az elképzeléséről csak azért, mert azt gondolja, hogy drágább. Persze több minden is meghatározza a végösszeg nagyságát, de általánosságban elmondható, hogy nem az egyedi kérés teljesítése kerül több pénzbe, hanem a nagyobb méret.
A szabványtól eltérő rendelések sem sokkal később készülnek el, van, ahol az ország bármely pontjára két héten belül kiszállítják. Speciális kívánság nem csak az ablak nagyságát érintően lehet, hanem a színre, mintázatra vonatkozó, vagy ha betörés elleni védelemmel szeretné ellátni az üveget.
Bátran képzelje el, hogy milyen ablakok lennének álmai házán, padlótól a plafonig érő vagy a fürdőben egy kis ovális, esetleg színesekről álmodik? Egyeztessen egy megbízható forgalmazóval, kérje ki a szakvéleményét, és valósítsa meg elképzeléseit!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

https-__www.butika.hu_ - 2023 január - Cikk1

Zoknikötési útmutató

Akár új készségekkel szeretnéd kiegészíteni a már meglévő kötési tudásodat, akár csak egy olyan kisebb projektet szeretnél, amelyet könnyedén magaddal vihetsz bárhová, a zoknikötés mindkét esetben nagyszerű alternatíva lehet számodra.

soforallas.com - 2023 január - LinkMarketing - 2

Sofőrnek lenni nem leányálom

A laikusok sokszor adnak hangot annak, hogy sofőrnek lenni nem is olyan nehéz, hiszen ha valaki tud vezetni, akkor már elmehet sofőrnek is.

vitalpet.hu - 2023 január - LinkMarketing - 3

Hogyan kezdjük el kutyánk úsztatását?

Az állattartási kultúra hazánkban is egyre fejlettebb, és napjainkban már nagyon sok család teljes jogú családtagnak tekinti kutyáját, akivel minél több időt szeretne együtt tölteni.

https-__webshop.hunpohar.hu_ - 2023 január - Cikk2

A legjobb papírtörlő megtalálása a szennyeződések feltakarításához

Lehet, hogy abban a pillanatban, amikor lekaptad a papírtörlőt a polcról, nem gondolkodtál túl sokat az elérhető termékek közötti különbségeken, de ha valaha is megpróbáltál feltakarítani egy komolyabb kiömlést egy gyenge minőségű papírtörlővel, akkor tudod, hogy ebből a háztartási papírtermékből nem mindegyik egyforma.

royaltuning.hu - 2022 december - LinkMarketing - 1

Ajándékötletek nagy motorrajongóknak!

Akinek az ismeretségi körében akad olyan, aki legszívesebben soha le nem szállna a motorjáról az pontosan tudja, hogy ezeknek a fanatikusoknak mással nem igazán lehet örömet szerezni, mint valamivel, ami az imádott motorjukkal áll kapcsolatban.

https-__www.onlinecsapagybolt.hu_ - 2022 december - Cikk1

Mire jók a szimeringek?

Ha olyan berendezésben vagy szerkezetben kell megvalósítani a tömítést, ahol forgó tengely is található, akkor ezt a szimering segítségével tudjuk kivitelezni.