Kirúgta az Origo Szalma György újságíróját, akit feljelentett a Momentum tiltott önkényuralmi jelkép viselése miatt

Az Origo menesztette Szalma György újságírót, akit nemrég a Momentum jelentett fel tiltott önkényuralmi jelkép viselése miatt.

Horogkereszt lett a végzete

Az Index “biztos forrásra” hivatkozva írja, hogy megvált az Origo Szalma György újságírójától.

Szalma Gyorgy Origo Ujsagiro Kirugtak Naci Horogkereszt
Szalma György a Pesti TV-ben / Fotó: Pesti TV

Szalma a Pesti TV egyik műsorában viselt egy szvasztikás (a köznyelvben horogkeresztes) karkötőt, amelyről az ellenzéki párt azt állította, hogy az egy náci jelkép

Bocsánatot kért

“Gondolom, már mindenki látta, hogy a sajtó lehozta, hogy egy szvasztikás karkötőben ültem be a Pesti TV műsorába. Az igazság az, hogy ezt a karkötőt két éve kaptam Indiában, ez egy emlék arról az utazásról, amiről egyébként cikksorozatot is írtam. Aki ismer, az tudja, hogy nem vagyok náci, a karkötő nem hordozott semmiféle politikai üzenetet részemről. Nem állt szándékomban senkit provokálni. Ha bárkit megbántottam, ezúton bocsánatot kérek. Akikben még kérdések maradtak, azoknak szívesen válaszolok. Egyébként minden felelősség egyedül engem terhel!” – írta Szalma a Facebook-oldalán, amely bejegyzést azóta törölt.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Az Origótól távozott újságíró egyébként tényleg járt néhány éve Indiában, erről többrészes cikksorozatot is írt a Mandinerre. Ott ez valóban az egyik legősibb szimbólum, a jelentése jó szerencse. Európában azonban a népirtásokért felelős nemzeti szocialisták használták, így ebben a kultúrkörben egészen máshogy hat.

Utolsó, neve alatt futó cikkét egyébként idén február 25-én írta a portálra Hogyan lehet elmagyarázni, hogy éveken át éheztünk, mínusz 40 fokos hidegben éltünk? címmel.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból