Ha először hallod ezt a kifejezést, hogy számozott festmény, nem biztos, hogy tudod, miről van szó. Lehet, hogy azt gondolod, hogy a festmények vannak beszámozva pl. egy múzeumban, de teljesen másról van szó.

Mit takar a számozott festmény fogalma?

Egészen egyszerűen ez csak annyit jelent, hogy egy adott festmény alapján, fekete-fehéren előre megrajzolt kép vagy vászon be van számozva. Egy-egy szám egy kisebb területet jelöl, amelyet ugyanolyan színnel lehet lefesteni. Ha követjük a megadott utasításokat a számok alapján, végeredményül megkapjuk azt a képet, amelyet kiválasztottunk, hogy el akarunk készíteni.
Bizonyára ismerősen cseng, amikor foglalkoztatófüzetekről hallunk. Ezek a főleg ovisoknak vagy kisebb alsósoknak készített kiadványok sok hasonló kreatív feladatot tartalmaznak. A papíron fekete-fehéren megrajzolt kép szintén fel van osztva – korosztálytól függően – kisebb-nagyobb területekre, melyeket színek vagy geometriai formák vagy akár matematikai műveletek egyezősége alapján lehet kiszínezni. A kisgyerek választhat, hogy színes ceruzával vagy krétával vagy filctollal készíti el a remekművét.

A kreatív elmélyülés élménye

Ha ovis foglalkoztatókból nem is ismertek ezek a képek, de arra biztos vissza tudunk emlékezni, hogy milyen felhőtlen szabadsággal festettünk gyerekkorunkban. Akiknek hiányzik ez az életérzés, azoknak most itt a megoldás. Az Alkoss Otthon kreatív áruház számfestőivel gyerekjáték lesz a szebbnél szebb festmények elkészítése.

Ez a webáruház összegyűjtötte napjaink legnépszerűbb kézműves technikáit, és az adott kategóriában számtalan készletet ajánl, témákra bontva. Nem kell mást tenned, mint hogy kiválasztod a jelenleg 13 témakörből, hogy melyek a kedvenceid, és azokból böngészel.
Nem kell született őstehetségnek lenned, sem pedig részt venned egy több hónapos rajztanfolyamon. Egyszerűen csak követed a használati utasításban leírtakat, és megfested a képedet a számok szerint a vászonra. Rövid időn belül egy csodás festmény tulajdonosa leszel.

Kötetlen családi program

Sokszor nehéz bevonni a nagyobb gyerekeket a szülőkkel, nagyszülőkkel történő közös játékba. Próbáld ki, hogy elkezdesz egyedül megalkotni egy képet, és figyeld meg, hogy előbb vagy utóbb a gyerkőc elkezd ott sündörögni körülötted, és kíváncsian figyeli, ahogy egy felnőtt rajzol, elkezd kérdezősködni.
Aztán lehet, hogy meg fogja kérni, hogy a festmény bizonyos részleteit hadd színezze ki ő. Ezt követi majd az a kérés, amikor ő is szeretne egy képet kiválasztani és egymaga elkészíteni. Nagyon jó családi program, ha a szülő és gyermek együtt alkot valamit. Közben jókat lehet beszélgetni, és előkerülhetnek olyan témák is a csevej során, amelyről korábban nem esett szó vagy nem is esne, ha nem lenne olyan bizalmas a légkör.
Mindezek mellett kicsi és nagy egyaránt megpihen a fárasztó nap után és feltöltődik egy kézműves tevékenység elvégzése által. Látogass el az Alkoss Otthon kreatív áruházba, és böngéssz bátran a különböző kreatív technikák között, biztos találsz kedvedre valót!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

httpsrentben.com - 2024 május - Cikk2

Az autómegosztás új korszaka

A carsharing alkalmazások és a hagyományos autóbérlési lehetőségek is nagy népszerűségnek örvendenek, ugyanakkor ezek mellett felütötte a fejét az autómegosztásnak egy új formája.

https-__furdokadajto.com_ - 2024 május - Cikk2

Mikor érzi már magát igazán öregnek egy ember?

Sok mindenen tetten érhető az idő múlása: gyermek- és kamaszéveink kedvenc zenészei és filmszínészei már nem alkotnak, sok esetben már nem is élnek, vagy épp azon, hogy olyan filmekből idézünk, amikről a fiatalabb generációknak fogalma sincs. Vagy éppen azon, hogy sokkal nehezebben mozgunk, és már a hétköznapi rutinfeladatok is kihívást jelentenek.

https-__www.falatozoo.hu_ - 2024 május - Cikk2

Kutyafajta, amelyet az egész világon kedvelnek

Ha azt hallod, hogy az egyik legnépszerűbb kutyafajta és ha engedelmességről van szó, akkor talán nem is lehetne hozzá hasonlót találni, akkor nem lesz igazán nehéz kitalálnod, hogy a golden retrieverről van szó.

https-__www.premiumbutor.hu_ - 2024 május - Cikk4

Teremtsd meg a könnyű nyári ebédekhez az ideális környezetet!

Úgy tűnik, menthetetlenül beköszöntött a nyár minden szépségével és ódiumával együtt. Természetesen most még nincs részünk rekkenő hőségben, amikor legszívesebben egész napra elbújnánk az árnyékos lakásunk hűvösében, de hamarosan ennek is itt lesz az ideje.

Troubled man suffering mental illness

A szorongás fajtái

Bár a szorongásban szenvedő emberek mindegyikére jellemző a túlzott feszültség és nyugtalanság érzése, a betegségnek olyan különböző típusai léteznek, amiket felsorolva, árnyaltabban láthatjuk, mi is a különbség az egyes altípusok és tüneteik között.

https-yolofood.hu - 2024 április - Cikk4

Életmódváltás lépésről lépésre

Az életmódváltás segítségével kiegyensúlyozott és egészséges életmódot lehet kialakítani, például kerülni kellene az esti filmnézés közben a nasikat, vagy csökkenteni a szénsavas üdítőitalok fogyasztását.

https-egeszsegpajzs.hu - 2024 április - Cikk4

A fűszeres csirkecomb pirulása zene füleinknek

Van az a pont, amikor egy tál zamatos étel gondolatától vagy a tűzhelyen piruló hússzeletek hangjától is rendkívül megéhezünk, és alig várjuk, hogy falatozni kezdjünk. Azonban nincs mindig idő minőségi fogásokat készíteni, hiába esne jól némi finomság.

https-__adlab.hu_ - 2024 április - Cikk4

Megéri a saját brandre hirdetni Google Ads-ben?

A PPC hirdetések hatékonyságát senki sem vitatja, sok vállalkozás él is vele különböző céljai eléréséhez, azonban annak megítélése már nem ennyire egyértelmű sem a szakmabeliek, sem a laikusok körében, hogy érdemes-e saját márkanévre hirdetni.

https-__webshop.tisztalevegot.hu_ - 2024 április - Cikk2

Amit a HEPA-szűrőről tudni kell

A HEPA-szűrők redőzött kialakítással rendelkeznek, amelynek köszönhetően minden olyan részecske fennakad rajtuk, amely minimum 0,3 mikrométeres nagyságú.