Ha először hallod ezt a kifejezést, hogy számozott festmény, nem biztos, hogy tudod, miről van szó. Lehet, hogy azt gondolod, hogy a festmények vannak beszámozva pl. egy múzeumban, de teljesen másról van szó.

Mit takar a számozott festmény fogalma?

Egészen egyszerűen ez csak annyit jelent, hogy egy adott festmény alapján, fekete-fehéren előre megrajzolt kép vagy vászon be van számozva. Egy-egy szám egy kisebb területet jelöl, amelyet ugyanolyan színnel lehet lefesteni. Ha követjük a megadott utasításokat a számok alapján, végeredményül megkapjuk azt a képet, amelyet kiválasztottunk, hogy el akarunk készíteni.
Bizonyára ismerősen cseng, amikor foglalkoztatófüzetekről hallunk. Ezek a főleg ovisoknak vagy kisebb alsósoknak készített kiadványok sok hasonló kreatív feladatot tartalmaznak. A papíron fekete-fehéren megrajzolt kép szintén fel van osztva – korosztálytól függően – kisebb-nagyobb területekre, melyeket színek vagy geometriai formák vagy akár matematikai műveletek egyezősége alapján lehet kiszínezni. A kisgyerek választhat, hogy színes ceruzával vagy krétával vagy filctollal készíti el a remekművét.

A kreatív elmélyülés élménye

Ha ovis foglalkoztatókból nem is ismertek ezek a képek, de arra biztos vissza tudunk emlékezni, hogy milyen felhőtlen szabadsággal festettünk gyerekkorunkban. Akiknek hiányzik ez az életérzés, azoknak most itt a megoldás. Az Alkoss Otthon kreatív áruház számfestőivel gyerekjáték lesz a szebbnél szebb festmények elkészítése.

Ez a webáruház összegyűjtötte napjaink legnépszerűbb kézműves technikáit, és az adott kategóriában számtalan készletet ajánl, témákra bontva. Nem kell mást tenned, mint hogy kiválasztod a jelenleg 13 témakörből, hogy melyek a kedvenceid, és azokból böngészel.
Nem kell született őstehetségnek lenned, sem pedig részt venned egy több hónapos rajztanfolyamon. Egyszerűen csak követed a használati utasításban leírtakat, és megfested a képedet a számok szerint a vászonra. Rövid időn belül egy csodás festmény tulajdonosa leszel.

Kötetlen családi program

Sokszor nehéz bevonni a nagyobb gyerekeket a szülőkkel, nagyszülőkkel történő közös játékba. Próbáld ki, hogy elkezdesz egyedül megalkotni egy képet, és figyeld meg, hogy előbb vagy utóbb a gyerkőc elkezd ott sündörögni körülötted, és kíváncsian figyeli, ahogy egy felnőtt rajzol, elkezd kérdezősködni.
Aztán lehet, hogy meg fogja kérni, hogy a festmény bizonyos részleteit hadd színezze ki ő. Ezt követi majd az a kérés, amikor ő is szeretne egy képet kiválasztani és egymaga elkészíteni. Nagyon jó családi program, ha a szülő és gyermek együtt alkot valamit. Közben jókat lehet beszélgetni, és előkerülhetnek olyan témák is a csevej során, amelyről korábban nem esett szó vagy nem is esne, ha nem lenne olyan bizalmas a légkör.
Mindezek mellett kicsi és nagy egyaránt megpihen a fárasztó nap után és feltöltődik egy kézműves tevékenység elvégzése által. Látogass el az Alkoss Otthon kreatív áruházba, és böngéssz bátran a különböző kreatív technikák között, biztos találsz kedvedre valót!

Top sztorik a rovatból

casino lv bet

A legjobb módja az idő eltöltésének a gépeden/laptopodon otthon

Voltál már olyan helyzetben, hogy csak ülsz otthon, és nincs semmi dolgod? Mindannyiunknak voltak már olyan napjai, amikor mindenféle tevékenységet szeretnénk végezni, de nincs határozott elképzelésünk arról, hogy pontosan mi is tudna minket szórakoztatni. Szerencsére úgy döntöttünk, hogy cselekszünk abban a bizonyos témában, és adunk egy kis listát azokról a dolgokról, amelyeket a laptopodon vagy a számítógépeden csinálhatsz, és amelyekkel elütheted az időt, és hosszabb ideig elszórakoztathatod magad.

online kaszinó ultrasportsbet

8 alig ismert kaszinó Európában

Ha a 2020-as évvel kapcsolatban szókapcsolati játékot játszanánk, valószínűleg nem a “szerencsés” lenne az első dolog, ami eszünkbe jutna.

https-__biborfestek.hu_ - 2022 május - Cikk1

Miért érdemes klórkaucsuk bevonatot használni?

Vannak olyan helyszínek, ahol a külső hatások nagy veszélyt jelentenek a falakra nézve. Gondolunk itt például a vízre vagy a savas oldatokra. Ezek ellen védekeznünk kell, hogy meg tudjuk óvni a falfelületek épségét, tartósságát.

mesescuccok.hu - 2022 május - LinkMarketing - 2

A jó tolltartó 4 legfontosabb ismérve

Iskolakezdés előtt, főként az elsősök esetében komoly dilemma nemcsak a megfelelő iskolatáska, de a jó tolltartó kiválasztása is, egyrészt az óriási választék miatt, másrészt mert nem tudjuk, milyen szempontok alapján válasszunk.

https-__alphadenthigienia.hu_ - 2022 május - Cikk4

Gondolkozzunk környezetbarát termékekben cégeknél, intézményeknél is

Ma már számos környezetbarát termék megtalálható a piacon. Sokszor hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy ezeket csak saját, személyes felhasználásra gyártják, pedig nem! Minden ilyen termék alkalmas arra, hogy nagyobb mennyiségben, cégeknél, közintézményekben, kórházakban is használjuk őket. Sőt, a fenntarthatóság jegyében egyre inkább ajánlott is ebbe az irányba fordulni.

https-__multiyacht.hu_ - 2022 május - Cikk1

Luxuspihenés egy hajón

Azok számára, akiknek fontos a megfelelő vízi kikapcsolódás, ideális választásnak bizonyulhatnak a Cobrey Yachts elegáns és sportos hajói. A nagyszerű kivitelezésnek köszönhetően nemcsak a yachtok látványa, de az utazási élmény is lenyűgöző.

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet