Ha először hallod ezt a kifejezést, hogy számozott festmény, nem biztos, hogy tudod, miről van szó. Lehet, hogy azt gondolod, hogy a festmények vannak beszámozva pl. egy múzeumban, de teljesen másról van szó.

Mit takar a számozott festmény fogalma?

Egészen egyszerűen ez csak annyit jelent, hogy egy adott festmény alapján, fekete-fehéren előre megrajzolt kép vagy vászon be van számozva. Egy-egy szám egy kisebb területet jelöl, amelyet ugyanolyan színnel lehet lefesteni. Ha követjük a megadott utasításokat a számok alapján, végeredményül megkapjuk azt a képet, amelyet kiválasztottunk, hogy el akarunk készíteni.
Bizonyára ismerősen cseng, amikor foglalkoztatófüzetekről hallunk. Ezek a főleg ovisoknak vagy kisebb alsósoknak készített kiadványok sok hasonló kreatív feladatot tartalmaznak. A papíron fekete-fehéren megrajzolt kép szintén fel van osztva – korosztálytól függően – kisebb-nagyobb területekre, melyeket színek vagy geometriai formák vagy akár matematikai műveletek egyezősége alapján lehet kiszínezni. A kisgyerek választhat, hogy színes ceruzával vagy krétával vagy filctollal készíti el a remekművét.

A kreatív elmélyülés élménye

Ha ovis foglalkoztatókból nem is ismertek ezek a képek, de arra biztos vissza tudunk emlékezni, hogy milyen felhőtlen szabadsággal festettünk gyerekkorunkban. Akiknek hiányzik ez az életérzés, azoknak most itt a megoldás. Az Alkoss Otthon kreatív áruház számfestőivel gyerekjáték lesz a szebbnél szebb festmények elkészítése.

Ez a webáruház összegyűjtötte napjaink legnépszerűbb kézműves technikáit, és az adott kategóriában számtalan készletet ajánl, témákra bontva. Nem kell mást tenned, mint hogy kiválasztod a jelenleg 13 témakörből, hogy melyek a kedvenceid, és azokból böngészel.
Nem kell született őstehetségnek lenned, sem pedig részt venned egy több hónapos rajztanfolyamon. Egyszerűen csak követed a használati utasításban leírtakat, és megfested a képedet a számok szerint a vászonra. Rövid időn belül egy csodás festmény tulajdonosa leszel.

Kötetlen családi program

Sokszor nehéz bevonni a nagyobb gyerekeket a szülőkkel, nagyszülőkkel történő közös játékba. Próbáld ki, hogy elkezdesz egyedül megalkotni egy képet, és figyeld meg, hogy előbb vagy utóbb a gyerkőc elkezd ott sündörögni körülötted, és kíváncsian figyeli, ahogy egy felnőtt rajzol, elkezd kérdezősködni.
Aztán lehet, hogy meg fogja kérni, hogy a festmény bizonyos részleteit hadd színezze ki ő. Ezt követi majd az a kérés, amikor ő is szeretne egy képet kiválasztani és egymaga elkészíteni. Nagyon jó családi program, ha a szülő és gyermek együtt alkot valamit. Közben jókat lehet beszélgetni, és előkerülhetnek olyan témák is a csevej során, amelyről korábban nem esett szó vagy nem is esne, ha nem lenne olyan bizalmas a légkör.
Mindezek mellett kicsi és nagy egyaránt megpihen a fárasztó nap után és feltöltődik egy kézműves tevékenység elvégzése által. Látogass el az Alkoss Otthon kreatív áruházba, és böngéssz bátran a különböző kreatív technikák között, biztos találsz kedvedre valót!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

20000173761.lowres

Ilyen egy minőségi borhűtő!

A borfogyasztás akkor igazán élvezetes, ha az adott ital a megfelelő hőmérsékleten kerül kiszolgálásra, ebben segítenek a bortemperáló hűtők.

httpswww.vital-max.eu - 2023 szeptember - Cikk4

Így építheted be mindennapjaidba az Ayurvedát

Ez az ősi indiai gyógyászati rendszer számtalan olyan gyógynövény alapú terméket fejlesztett ki, mely bárki számára előnyös hatásokkal bír, és nem kell gyógyszerekkel tömnünk magunkat egy-egy megfázás vagy kisebb egészségügyi probléma megjelenésekor.

https-__betonbooster.hu_ - 2023 szeptember - Cikk1

Mit tehetsz, hogy ne égjen meg a beton?

A megégett beton gyakori probléma, noha betonozni mindenki tud, mégis elég gyakran becsúszik ez a hiba, és mivel nemcsak esztétikai baklövés, hanem a szerkezet tartósságát is befolyásolja, a büdzsédre is hatással van.

szekszardallas.hu - 2023 augusztus - LinkMarketing - 2

Hogyan induljuk el, ha Tolna vármegyében keresünk munkaerőt?

A munkahely keresésének számos formája létezik manapság. Vannak felületek, amelyeket ennek szentelnek a közösségi médiában, de léteznek olyan weboldalak is, amelyek összegyűjtik az aktuális lehetőségeket, megkönnyítve ezzel nemcsak a jelentkezni vágyók, de a munkáltatók dolgát is.

httpswww.finnshop.hu - 2023 augusztus - Cikk2

Hogyan választ szerszámot egy ezermester?

Egy barkácsprojekt sikeres megvalósításához négy fő dologra van szükség: egy jó ötletre, némi kézügyességre, megfelelő alapanyagokra, illetve minőségi szerszámokra. Ha ezek közül bármelyik is hiányzik, nagy eséllyel kudarc lesz a vége.

stepoutgames.hu - 2023 augusztus - LinkMarketing - 1

Amit a kocsmakvízről feltétlenül tudni kell

Régi igazság: ahogy egyre többet iszik valaki, annál bölcsebbnek hiszi magát. Szerencsére van egy bevált módszer, amivel kideríthető, hogy az alkohol ébresztette önbizalom mennyire mozog a realitások talaján.

calderaspas.hu - 2023 augusztus - LinkMarketing - 1.

Milyen előnyei vannak a hidromasszázsnak?

A hidromasszázsnak számos előnye van, amely hasznos az egészség szempontjából. Cikkünkben összegyűjtöttük ezek közül a legfontosabbakat, továbbá arra is kitérünk, hogy milyen jakuzzit érdemes választani a megfelelő élmény elérése érdekében.

contextus.hu1

Jó ötlet a lézeres szemműtét nyáron?

Akiben már megérett a bizonyosság arra vonatkozóan, hogy jó ötlet a lézeres látásjavítás, és most azon töpreng, hogy de vajon jó ötlet lenne-e nyáron elvégeztetni, az a legjobb helyen jár!

https-__ozdallas.hu - 2023 július - Cikk9

A gyártás-termelés területén dolgozni unalmas?

Ha valamilyen oknál fogva állást akarunk váltani, de még nincs konkrét elképzelésünk arról, hogy milyen munkakört szeretnénk betölteni, akkor akár még a gyártás-termelés területén történő munkavégzés is szóba jöhet.