Szarka Gábor, a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) új kancellárja kapcsoltatta le az internetet az egyetemen. Szarka szerint, akik nem értenek egyet az új vezetéssel, jobb, ha távoznak az egyetemről.

Napközben volt elérhető az internet

Elismerte Szarka Gábor, a Színház – és Filmművészeti Egyetem kancellárja, hogy ő kapcsoltatta ki az internetet kedden az egyetem kollégiumában, számolt be az RTL Klub Híradója, írja a HVG.
Szarka Gabor Szfe Kancellar
Szarka Gábor, Az Szfe Kancellárja / Fotó: Bruzák Noémi / Mti
Az épületben este 6 és reggel 7 óra között továbbra sem érhető el az internet, csak napközben. A diákok szerint ez törvénytelen, úgy vélik, az új vezetés el akarja lehetetleníteni az oktatást.

A diákok tehetnek róla

Szarka Gábor az RTL Klubnak elmondta, szerinte a diákok zilálják szét az oktatást, és ezt ő nem támogatja. A kancellár szerint akik nem értenek egyet az új vezetéssel vagy a modellváltással, azok jobb, ha távoznak az egyetemről. Tegnap, kedden közös közleményt is kiadott Szarka, Novák Emil és Zalán János, akik közölték: elutasítják a tanköztársaságot, és az üzemeltető útján gondoskodna a rend visszaállításáról az új vezetés.

A Szentkirályi utcai épületet is blokád alá vonták az SZFE-hallgatók – Contextus magazin

Kétnaposra tervezik a sztrájkot.

A hallgatók szerdán megerősítették, hogy folytatják a blokádot, október 23-ára pedig demonstrációt szerveznek. Szarkát egyébként sem elsőre, sem másodjára nem engedték be az épületbe a blokádot felállítók. “Bemennek olyan helyekre, ahová nem illene bemenni vagy nem lehetne bemenni. Nem tartják be az egyetem belső működési rendjét, és ezen a formán szervezik. Akkor a munkáltatónak és nekem miért kellene ehhez bármilyen támogatást vagy bármilyen segítséget adnom? A lehető legtovább el fogok menni abban a tekintetben, hogy ezt a fajta belső anarchiát megszüntessem” – mondta Szarka a riportban.
Az SZFE-ügyről írt korábbi cikkeinket itt olvashatod.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet