Szász Attila Apró mesék című filmje a legjobb játékfilm díját nyerte a 18. alkalommal megrendezett kijevi Kinolitopys nemzetközi filmfesztiválon – tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) pénteken az MTI-t.

Apró mesék, bizonytalan Magyarország

A kijevi filmfesztivál nemzetközi versenyének szakmai zsűrije a Szabó Kimmel Tamás, Kerekes Vica és Molnár Levente főszereplésével készült Apró mesék című romantikus szélhámosfilmnek ítélte az Arany Szófia díjat – közölte az NFI.

Kapcsolódó cikk

A film közvetlenül a 2. világháború után játszódik, amikor zűrzavar és bizonytalanság uralkodik Magyarországon. Egy szélhámos megpróbál hasznot húzni ezekből a zavaros időkből, és amikor menekülnie kell Pestről, egy titokzatos nő és a fia nyújt számára menedéket az erdő mélyén. Miközben háborús démonjaival viaskodik, szenvedélyes szerelmi viszonyba keveredik a nővel, akinek a férje bármelyik nap hazatérhet a frontról.

Sikert sikerre halmoznak Szász Attiláék

Szász Attila 2019-ben bemutatott mozifilmje az elmúlt időszakban több nemzetközi fesztiválra kapott meghívást, Párma, Izmir, San Jose, Berlin, Avanca, Ojai és legutóbb Fort Lauderdale filmversenyein nyert díjakat. Sőt, hiába két évvel ezelőtti film, azóta is sikert sikerre halmoz díjak terén is. Nemrég az SSE filmfesztiválról egyenesen 5 elismerést kapott.

A film Köbli Norbert forgatókönyvéből a Film Positive gyártásában készült, producere Lajos Tamás, társproducere Köves Ábel volt. A film online nézhető a Nemzeti Filmintézet streaming platformján, a FILMIO-n.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet