Egy egyéni vállalkozás elindítása másodállásban izgalmas és kihívásokkal teli feladat. Sokan választják mégis ezt az utat jövedelemkiegészítés gyanánt. De hogyan vágjunk neki, ha korábban még nem próbáltunk szerencsét az üzleti életben?
Most mutatunk néhány fontos tudnivalót, amelyek segítenek eligazodni a vállalkozói lét útvesztőjében és lehetővé teszik saját üzletünk egyszerű elindítását a főállásunk mellett is.

Az első lépések jelentősége

Egy új vállalkozás megalapításához sok dologra lesz szükségünk, melyek közül az egyik a székhely. Manapság már cégalapítással egybekötött székhelyszolgáltatást is igényelhetünk, ami lehetővé teszi, hogy szakértői segítséggel tehessük le a legális működés alapjait.

Sokan nem tudják, de vállalkozást akkor is alapíthatunk, ha megtartanánk jelenlegi munkaviszonyunkat, vagy tanulói jogviszonyban állunk. Ez kiszámítható és biztonságos megoldást jelent saját ötleteink megvalósítására és kreativitásunk kibontakoztatására.

Milyen előnyökkel jár egy vállalkozás másodállásban?

A főállás mellett alapított vállalkozás sok előnnyel jár. Ezek közül a legfontosabb talán az anyagi biztonság lehetősége. Ha ugyanis ezt a megoldást választjuk, nem kell elhagynunk egy biztos munkahelyet és nincs szükség arra, hogy feladjuk a bevételi forrásainkat.

Bizonyos esetekben pedig a járulékok fizetése sem feltétlenül kötelező. Fontos azonban tudni, hogy az ilyen formában történő üzleti tevékenység végzéséhez minimum 36 órás munkaviszony, vagy nappali tagozatos közép- vagy felsőoktatásban történő tanulói jogviszony szükséges.

Mennyibe kerül egy vállalkozás elindítása?

Az egyéni vállalkozás indítása másodállásban teljesen ingyenes. Ügyvédi segítséget nem igénylő folyamat, melyet online felületen is egyszerűen elvégezhetünk, és a vállalkozói státusz fenntartása vagy megszüntetése sem drága.

Fontos azonban, hogy tiszta és határozott célokkal vágjunk neki a feladatnak és mielőtt megteremtenénk a legális működés feltételeit, tisztában legyünk azzal, hogy mi a vállalkozás célja, milyen tevékenységet szeretnénk végezni és ennek érdekében mire lesz szükség a működéshez. Ezek a dolgok ugyanis sok szempontból, többek között az adózás kérdésében is meghatározóak lehetnek. Nem olyan egyszerű, mint ahogyan a filmekben látni, körültekintőnek, jól tájékozottnak kell lennünk.

Hogyan válhat belőlünk vállalkozó?

Saját vállalkozásunk regisztrálására személyesen és online, az ügyfélkapun keresztül is lehetőség nyílik. Mindössze személyi igazolványra, lakcímkártyára, e-mail-címre és a szükséges képesítést igazoló papírokra lesz szükségünk. Következő lépésként pedig a székhelyünket kell meghatároznunk.

Amennyiben szeretnénk, hogy minden rendben legyen, abban az esetben a vállalkozás alapításával és vezetésével együtt járó feladatok egy részét – többek között a székhelyszolgáltatást és a könyvelést – érdemes profikra bízni, például a székhelyszolgáltatás terén országosan ismert Logosz Cégcsoportra.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

httpsrentben.com - 2024 május - Cikk2

Az autómegosztás új korszaka

A carsharing alkalmazások és a hagyományos autóbérlési lehetőségek is nagy népszerűségnek örvendenek, ugyanakkor ezek mellett felütötte a fejét az autómegosztásnak egy új formája.

https-__furdokadajto.com_ - 2024 május - Cikk2

Mikor érzi már magát igazán öregnek egy ember?

Sok mindenen tetten érhető az idő múlása: gyermek- és kamaszéveink kedvenc zenészei és filmszínészei már nem alkotnak, sok esetben már nem is élnek, vagy épp azon, hogy olyan filmekből idézünk, amikről a fiatalabb generációknak fogalma sincs. Vagy éppen azon, hogy sokkal nehezebben mozgunk, és már a hétköznapi rutinfeladatok is kihívást jelentenek.

https-__www.falatozoo.hu_ - 2024 május - Cikk2

Kutyafajta, amelyet az egész világon kedvelnek

Ha azt hallod, hogy az egyik legnépszerűbb kutyafajta és ha engedelmességről van szó, akkor talán nem is lehetne hozzá hasonlót találni, akkor nem lesz igazán nehéz kitalálnod, hogy a golden retrieverről van szó.

https-__www.premiumbutor.hu_ - 2024 május - Cikk4

Teremtsd meg a könnyű nyári ebédekhez az ideális környezetet!

Úgy tűnik, menthetetlenül beköszöntött a nyár minden szépségével és ódiumával együtt. Természetesen most még nincs részünk rekkenő hőségben, amikor legszívesebben egész napra elbújnánk az árnyékos lakásunk hűvösében, de hamarosan ennek is itt lesz az ideje.

Troubled man suffering mental illness

A szorongás fajtái

Bár a szorongásban szenvedő emberek mindegyikére jellemző a túlzott feszültség és nyugtalanság érzése, a betegségnek olyan különböző típusai léteznek, amiket felsorolva, árnyaltabban láthatjuk, mi is a különbség az egyes altípusok és tüneteik között.

https-yolofood.hu - 2024 április - Cikk4

Életmódváltás lépésről lépésre

Az életmódváltás segítségével kiegyensúlyozott és egészséges életmódot lehet kialakítani, például kerülni kellene az esti filmnézés közben a nasikat, vagy csökkenteni a szénsavas üdítőitalok fogyasztását.

https-egeszsegpajzs.hu - 2024 április - Cikk4

A fűszeres csirkecomb pirulása zene füleinknek

Van az a pont, amikor egy tál zamatos étel gondolatától vagy a tűzhelyen piruló hússzeletek hangjától is rendkívül megéhezünk, és alig várjuk, hogy falatozni kezdjünk. Azonban nincs mindig idő minőségi fogásokat készíteni, hiába esne jól némi finomság.

https-__adlab.hu_ - 2024 április - Cikk4

Megéri a saját brandre hirdetni Google Ads-ben?

A PPC hirdetések hatékonyságát senki sem vitatja, sok vállalkozás él is vele különböző céljai eléréséhez, azonban annak megítélése már nem ennyire egyértelmű sem a szakmabeliek, sem a laikusok körében, hogy érdemes-e saját márkanévre hirdetni.

https-__webshop.tisztalevegot.hu_ - 2024 április - Cikk2

Amit a HEPA-szűrőről tudni kell

A HEPA-szűrők redőzött kialakítással rendelkeznek, amelynek köszönhetően minden olyan részecske fennakad rajtuk, amely minimum 0,3 mikrométeres nagyságú.