A két független országgyűlési képviselő, Szél Bernadett és Hadházy Ákos, valamint a Momentum újabb dudálós demonstrációt szervezett. Azonban “indokolatlan dudálásért” megbüntette őket, valamint több tüntetőt a rendőrség.

Hazaárulózták őket a sajtótájékoztató előtt

17 órára újabb dudálós demonstrációt szervezett Hadházy ÁkosSzél Bernadett és a Momentum. Az esemény célja az volt, hogy a Várban is meghallják, amint a kormány intézkedéseivel elégedtelenek „a kórházakból kitett betegekért, a segítség nélkül maradt munkanélküliekért, a védőfelszerelés nélkül dolgozó orvosokért és ápolókért, és az ellehetetlenített önkormányzatokért nyomják a dudát”.

Szel Bernadett Tuntetes Rendorok Dudalas Rovid Haj
Szél Bernadett / Fotó: Balogh Zoltán / Mti

Az esemény előtt a két független országgyűlési képviselő, valamint Cseh Katalin momentumos EP-képviselő a Clark Ádám téren sajtótájékoztatót is tartott, amit Szél Bernadett Facebook-oldalán élőben lehetett követni. Ezt kicsit nehezen tudta elkezdeni a három politkus, a helyszínen ugyanis egy, magát az utca hangjának mondó símaszkos férfi szólongatta és hazaárulózta őket megafonon keresztül, ám Szél Bernadett végül meggyőzte őt, hogy majd a sajtótájékoztató után fejtse ki bővebben a gondalatait.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

„Megegyeztünk, én úr vagyok, nem úgy, mint szarházi úr” – engedett a férfi, így elkezdődhettek politikusi beszédek, ezekből azonban az élő közvetítésben szinte semmit nem lehetett hallani. Cseh Katalin és Hadházy esetében arra lehetett gondolni, hogy a szájuk előtt lévő maszk miatt érthetetlen, amit mondanak, Szél azonban már maszk nélkül beszélt, és attól sem javult érdemben a helyzet.

Azonnal megérkeztek a rendőrök

Aztán elkezdődött az autós demonstráció, ám megjelentek a rendőrök, akik indokolatlan hangjelzés használatára hivatkozva megállították és igazoltatták Szél Bernadettet és más tüntetőket is. Miután a politikus nem élt mentelmi jogával, a rendőrök szabálysértési eljárást kezdeményeztek ellene.

„Orbán Viktor? Az atyánk!” – Sziget Fesztivál 2019 lakói a politikusainkról

„Úristen, Mr. Pacal” – mondta a Sziget Fesztivál 2019 egyik lakója Németh Szilárdra, miután felismerte. Tudták, hogyan néz ki Karácsony Gergely, Orbán Viktor, Semjén Zsolt, Szél Bernadett, Hadházy Ákos, Jakab Péter vagy éppen Puzsér Róbert? sziget fesztivál 2019 videók, sziget fesztivál politikusok, sziget 2019

„Ez egyértelműen megfélemlítés, egyértelmű, hogy mire megy ki a játék. Így veri szét a hatalom a véleménynyilvánításunkat. Ez kordokumentum, még ennyit sem bír a hatalom elviselni. Ilyen pitiáner húzásra nem számítottam. A fenét nincsen diktatúra. Visszatért a rendőrállam” – kommentálta a történteket az eseményeket mindvégig élőben közvetítő Szél, aki azt is megígérte, hogy gyűjtést fognak indítani a tüntetők büntetésének kifizetésére.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

444 szerint Hadházy és még a biciklicsengőt használó kerékpárosok ellen is eljárás indult.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet