Szlovákia egyik nagy kórházában megműtöttek egy beteget, akinek egy jó, és egy rossz szeme volt, de az orvos véletlenül nem azt a szemet távolította el, amelyiket kellett volna.

A szlovák egészségügyi felügyelet most vizsgálatot indított, miután egy pácienst megvakított egy orvos, aki tévedésből rossz szemet távolított el, írja a DailyStar.

A kórház tájékoztatása szerint az orvos már nem fogadhat betegeket. A betegnek és családjának pszichológiai tanácsadást ajánlottak fel, hogy feldolgozhassák az esetet.

Szlovákiából nagyszámú egészségügyi személyzet vándorolt ​​ki, különösen a Cseh Köztársaságba és Ausztriába. Az országban maradt orvosokra nehezedő nyomás jelentősen megnőtt a koronavírus-járvány miatt, és a múlt héten a LOZ-szakszervezet azt közölte, hogy körülbelül 3000 orvos fontolgatja a kilépést, hacsak nem javulnak a munkakörülményeik.

A működési hibák az Egyesült Királyságban is elterjedtek. A 2019-es adatok azt mutatják, hogy 621 „soha esemény” – olyan súlyos baklövések, amelyeknek soha nem szabadna megtörténnie – történt egy 14 hónapos időszak alatt.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet