Az allergia nagyon sok embernek megkeseríti az életét, különösen a szénanátha, amely az egyik leggyakrabban előforduló légúti allergiás megbetegedés. A tüneteit lehet ugyan enyhíteni, de megoldást csak az jelenthet, ha a gondot okozó növények virágzásakor a betegek teljesen elkerülik azokat.

A szezonális szénanátha sok kellemetlen tünettel jár: tüsszögés, orrfolyás, orrviszketés, orrdugulás, torokirritáció, illetve vörös, könnyező, viszkető szemek nehezíthetik meg az allergiában szenvedők életét.

A Patikatt.hu allergia elleni termékei ezeknek a problémáknak a megoldásában is segítséget nyújthatnak. A betegtájékoztatót minden esetben olvassuk el, hogy a megfelelő szert és kezelést alkalmazzuk!

Allergia és keresztallergia

A pollenallergiában szenvedők csak bizonyos növények pollenjére érzékenyek, viszont legtöbbjük általában nem egy, hanem több különböző pollenre is allergiás reakciót produkál. Az ő számukra sajnos akár az első pollen megjelenésétől az utolsó virágzásáig is eltarthat az allergiaszezon, ami a februártól októberig húzódó időszakot jelenti.

Pollennaptár használatával tél végétől késő őszig nyomon követhetjük a virágzási időszakokat. Az allergiások számára nagyon fontos információ, hogy mikor virágzik az a fajta növény, ami számukra tüneteket okoz.

Előfordulhat, hogy olyan esetben erősödnek a tünetek, amikor nincs magas pollenkoncentráció a környezetben. Ilyenkor valószínűleg az az eset áll fenn, hogy keresztallergiával van dolgunk.

Pollen-étel allergia szindróma

Adott pollenekkel szembeni érzékenység bizonyos élelmiszerek fogyasztása során is allergiás reakciót okozhat, ha azokban megtalálhatók az úgynevezett keresztallergének. Mutatunk néhány példát erre, amikor célszerű kerülni egy növény pollenjére való allergia során meghatározott élelmiszerek fogyasztását.
  1. A nyírfa keresztallergénjei: a friss gyümölcsök, a dió, a mogyoró, a petrezselyem és a zeller.
  2. Az alma, az őszibarack, a kömény, a bors és az avokádó a feketeüröm-allergiában szenvedőknél okozhatnak problémát.
  3. Parlagfű-allergia megléte esetén kerüljük a banánt, a görögdinnyét, a sárgadinnyét, a kivit és az uborkát.
  4. A pázsitfüvek keresztallergénjei pedig a gabonafélék, a paradicsom, a sárgarépa, a füge és a szőlő.

Gyógyszerek a tünetek csillapításához

Sokfajta növény pollenje okozhatja az allergiások életminőségének romlását, de szerencsére ma már a gyógyszergyártók alkalmazkodtak ehhez a széles körben elterjedt betegséghez, így kaphatóak különféle készítmények a tünetek enyhítésére.

Léteznek tabletták, helyileg ható orrspray és szemcsepp is szóba jöhet a kezelésnél. Fontos a személyre szabott kezelés, mivel ezek többféle hatóanyaggal kerülnek forgalomba. Nem mindenkinek jó ugyanaz a termék.

Ha egyszer már kialakult az érzékenység valamilyen allergénnel szemben, akkor minden esetben allergiás reakciót fog okozni, amikor a szervezet az adott allergénnel érintkezésbe kerül. Ha súlyos tüneteket észlelünk, azonnal forduljunk orvoshoz!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

https-_pcarena.hu_ - 2023 szeptember - Cikk12

Tippek nyomtató választásához

Egy nyomtató választásához bárkinek elkelhet a segítség, főleg, ha nincs is képben a típusokkal, a technológiával, és azt sem tudja, hol kellene belekezdenie.

cebdon.com - 2023 szeptember - LinkMarketing - 1

Barát vagy ellenség?

A sajtóban és a köznyelvben hosszú ideje folyik a vita a kender egészségügyi felhasználásáról.

https-egerallas.hu - 2023 szeptember - Cikk1

Fontos szempontok az álláskereséshez

Abban az esetben, ha szeretnénk már az első héten elkerülni a nehézségeket az új munkahelyünkön, akkor tanácsos már az álláskeresést is egy bizonyos szempontrendszer alapján véghez vinni.

20000173761.lowres

Ilyen egy minőségi borhűtő!

A borfogyasztás akkor igazán élvezetes, ha az adott ital a megfelelő hőmérsékleten kerül kiszolgálásra, ebben segítenek a bortemperáló hűtők.

httpswww.vital-max.eu - 2023 szeptember - Cikk4

Így építheted be mindennapjaidba az Ayurvedát

Ez az ősi indiai gyógyászati rendszer számtalan olyan gyógynövény alapú terméket fejlesztett ki, mely bárki számára előnyös hatásokkal bír, és nem kell gyógyszerekkel tömnünk magunkat egy-egy megfázás vagy kisebb egészségügyi probléma megjelenésekor.

https-__betonbooster.hu_ - 2023 szeptember - Cikk1

Mit tehetsz, hogy ne égjen meg a beton?

A megégett beton gyakori probléma, noha betonozni mindenki tud, mégis elég gyakran becsúszik ez a hiba, és mivel nemcsak esztétikai baklövés, hanem a szerkezet tartósságát is befolyásolja, a büdzsédre is hatással van.

szekszardallas.hu - 2023 augusztus - LinkMarketing - 2

Hogyan induljuk el, ha Tolna vármegyében keresünk munkaerőt?

A munkahely keresésének számos formája létezik manapság. Vannak felületek, amelyeket ennek szentelnek a közösségi médiában, de léteznek olyan weboldalak is, amelyek összegyűjtik az aktuális lehetőségeket, megkönnyítve ezzel nemcsak a jelentkezni vágyók, de a munkáltatók dolgát is.

httpswww.finnshop.hu - 2023 augusztus - Cikk2

Hogyan választ szerszámot egy ezermester?

Egy barkácsprojekt sikeres megvalósításához négy fő dologra van szükség: egy jó ötletre, némi kézügyességre, megfelelő alapanyagokra, illetve minőségi szerszámokra. Ha ezek közül bármelyik is hiányzik, nagy eséllyel kudarc lesz a vége.

stepoutgames.hu - 2023 augusztus - LinkMarketing - 1

Amit a kocsmakvízről feltétlenül tudni kell

Régi igazság: ahogy egyre többet iszik valaki, annál bölcsebbnek hiszi magát. Szerencsére van egy bevált módszer, amivel kideríthető, hogy az alkohol ébresztette önbizalom mennyire mozog a realitások talaján.