Szerelem a koronavírus idején címmel dokumentumfilmet forgattak a kulisszák mögött a Nemzeti Színházban. Az ötvenperces alkotás, amely a Rómeó és Júlia próbafolyamatát öleli fel, csaknem egy éven át készült a pandémia idején.

A Nemzeti Színház a pandémia időszakában a kreatív munkára fordította az energiáját

A teátrumok a járványügyi helyzetben nem tudtak a megszokott módon működni, a Nemzeti Színház ebben az időszakban a kulisszák mögött próbált, és kreatív munkára fordította energiáját – olvasható a színház MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

Mint Vidnyánszky Attila, a teátrum igazgatója, a Rómeó és Júlia rendezője a közleményben hangsúlyozza, ilyen időszakot, hogy így kelljen próbálni, ilyen óvintézkedéseket kelljen betartani, mint a koronavírus idején, még nem élt meg. „Az utolsó pillanatig kíméltük az idősebb színészeinket és nem hívtuk be őket dolgozni. Nehéz volt, de meg kellett tanulnunk a járvány adta körülmények között létezni. Egy biztos: néző nélkül nincsen színház” – fogalmazott a rendező.

Szerelem A Koronavirus Idejen Dokumentumfilm Nemzeti Szinhaz
A Dokumentumfilmet Készítő Csapat – Bánfalvi Laura, Talán Csaba, Vági Barbara És Sallai Zsófia – Filmre Vitte A Nem Mindennapi Körülmények Között Készülő Előadás Próbafolyamatát A Kezdetektől A Házi Főpróbáig / Fotó: Nemzeti Színház
A színészekre nem mindennapi feladat hárult: többen közülük elkapták a vírust, maga a rendező is, ezért a próbafolyamat egy része online zajlott. A bemutatót többször el kellett halasztani, december 4-ről január 15-re, majd február 12-re, amikor házi főpróbán mutatták be a darabot.

A Szerelem a koronavírus idején készítő csapat – Bánfalvi Laura, Talán Csaba, Vági Barbara és Sallai Zsófia – filmre vitte a nem mindennapi körülmények között készülő előadás próbafolyamatát a kezdetektől a házi főpróbáig.

A Szerelem a koronavírus idején újfajta szemszögből láttatja a lelki folyamatokat

Az előadásban Herczegh Péter, Szász Júlia, Nagy Mari, Blaskó Péter, Horváth Lajos Ottó, Tóth Auguszta, Rubold Ödön, Berettyán Nándor, Berettyán Sándor, Szabó Sebestyén László, Bordás Roland, Rácz József és Szép Domán játszik.

A Nemzeti Színház előadása olyan újfajta szemszögből láttatja a lelki folyamatokat, amelyek által mi magunk is közelebb kerülhetünk saját életünk tragédiáinak újraértelmezéséhez

– olvasható a közleményben.

Mint írják, a Szerelem a koronavírus idején című dokumentumfilm június 8-án az M5 kulturális csatornán, június 9-én a TV2 Playen lesz elérhető.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet