Aki sokat bütyköl az otthoni kis műhelyében, esetleg szervizesként vagy szerelőként dolgozik, az jól tudja: rend a lelke mindennek! Komoly károk érhetnek mindkét esetben, ha féltve őrzött szerszámainkat nem megfelelően és nem rendezett körülmények között tároljuk.

A problémára megoldást jelent egy jól kiválasztott szerszámosláda, mely egy filléres tétel, de annál hasznosabb rendszerező eszköz. A BestMarkt webáruházában rengeteg szerszámosládával találkozhatunk. A legkülönfélébb formák, felosztások és anyagok között válogathatunk, ha szeretnénk egy ilyen hasznos tárolót vásárolni.

A szerszámosláda előnye

A szerszámosládák egyik leghasznosabb tulajdonsága, hogy segítenek megóvni a közel sem olcsó szerszámainkat, eszközeinket. Másrészről a munka is sokkal jobban halad, ha tudjuk, a keresett eszközért éppen hova kell nyúlni. Ha nemcsak egyedül dolgozunk, hanem akár több szerelő brigádunk van, akkor ebben az esetben névre szóló szerszámosládákkal láthatjuk el a csapatokat. Így sokkal könnyebb az eszközöket egyrészt szállítani, másrészt nyilvántartani és nyomon követni.

A szerszámosládák fajtái

A szerszámosládákat egyrészt kategorizálhatjuk aszerint, hogy milyen anyagból készültek. Nagyon közkedveltek például a műanyag modellek, melyek súlya eltörpül a fémládákhoz mérten, mégis masszívak és remek védelmet nyújtanak. A műanyag ládák mérete nagyon változó. Az egészen apró csavartartó ládáktól a hatalmas gurulós szerszámosládákig minden fellelhető a kínálatban.

A textil szerszámosládák általában vízlepergető anyagból készülnek, és nagyon nagy a teherbírásuk. Ennek ellenére könnyűek és kényelmesek. Ezek a táskák általában sok zsebbel rendelkeznek, így a villanyszerelők választják előszeretettel. Léteznek még úgynevezett kisebb övtáskák. Ezeket ácsok, asztalosok, gipszkartonosok hordják magukkal annak érdekében, hogy a fontos eszközök mindig kéznél legyenek.

A fém szerszámosládák kifejezetten nagy mennyiségű, akár 30-40 kg szerszám tárolására alkalmasak. Sokan kedvelik a hagyományos, szétnyitható ládát, de léteznek falra szerelhető, kisebb alkatrészek tárolására alkalmas fémládák is.

A szerszámoskocsi

Külön kategóriát alkotnak a fiókkal és kerekekkel ellátott szerszámoskocsik. Ezeket alapvetően műhelyekbe vásárolják, a fékezhető kerekeknek köszönhetően könnyen fixálhatók. Ezekben a tárolókban szinte bármi helyet kaphat. Vásárolhatunk kifejezetten szerszámkocsikhoz gyártott, tálcás szerszámkészleteket a rendezettség és az átláthatóság céljából.

A szerszámoskocsik tetején általában még szerelni is lehet, hiszen csúszásgátló gumival vannak ellátva.

A márkák és a gyártók tekintetében is nagyon színes a felhozatal. Vannak olcsóbb, kiváló ár-érték arányú termékek. Aki profi, akár több – egymással kompatibilis – elemből álló tárolókat is vásárolhat műhelyébe.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

csimpistore.com - 2022 június - LinkMarketing - 2

Maradjunk kreatívak!

A kreativitás csak akkor valósulhat meg, ha a fantáziánk szabadon, kötöttségektől mentesen szárnyalhat.

Nincs több cikk