A sok stressz, a szoros határidők, az állandó túlhajszoltság mindenkit lefáraszt. Éppen ezért, mire hazaérünk, már semmihez sincs kedvünk, csak leülnénk a tévé elé, és bambulnánk ki a fejünkből. Pedig ha valami izgalmasabbat csinálunk, az jót tesz a szervezetünknek. Nézzük, mire gondolunk!

Mit tehetünk az egészségünkért?

A napi fárasztó munka után jólesik a pihenés. Azonban a semmittevés egyik hátulütője, hogy tespedtséghez, hízáshoz vezet, ami nem túl jó. Van azonban egy olyan testmozgási lehetőség mindenki számára, amely felfrissít, élénkít, fogyaszt is, és még további számos előnnyel jár. Igen, ez nem más, mint a szeretkezés!

Ma már rengeteg tanulmány szól arról, hogy a szexnek milyen jó hatása van a szervezetünkre, testi-lelki egészségünkre. Ezért érdemes hetente háromszor is művelni! Ha bármilyen okból kifolyólag az együttléthez segédeszközökre is szükség lenne, akkor a Szexvitál.hu szexshop oldalán érdemes szétnézni, itt férfiak és nők is találnak kedvükre való kiegészítőket, akár magányos óráikhoz is.

Nincs abban ugyanis semmi kivetnivaló, ha valaki egyedül van, és saját magának szerezne örömet, hiszen ez is rengeteg energiát szabadít fel. Ahogy írtuk: a jó kis ágytorna mindenki számára csak haszonnal jár.

Milyen jó hatásai vannak az ágyba bújásnak?

Az első és legfontosabb, hogy az együttlét boldogsághormonokat szabadít fel a testben. Mindenki hallott már az endorfin és az oxitocin jótékony hatásáról: ezeknek a hormonoknak köszönhetően nyugalom árad szét testünkben. Így tehát egy stresszes nap után a legjobb, amit tehetünk, ha igyekszünk mihamarabb ágyba bújni kedvesünkkel.

A másik jótékony hatás az, hogy a szeretkezés növeli az immunitást, azaz ellenállóbbak leszünk a bacikkal, kórokozókkal szemben. Hamarosan jön megint a hideg idő, a megfázás elkerülését tehát nem csak a forró tea segítheti!

A bőrünk is meghálálja, ha minél gyakrabban szerzünk örömet a testünknek. Eltűnnek a pattanások, kisimultabbak leszünk, persze mindez köszönhető a boldogság érzésének is.

Jó tudni, hogy a szexnek öregedésgátló hatása is van! Íme, a titkos recept az örök fiatalsághoz: a heti 2-3 szeretkezés élettel teli, egészséges külsőt varázsol mindenkinek.

Lelki vonatkozások

Ne feledkezzünk el a lelki vonatkozásról sem! Nemcsak a testünk, hanem a lelkünk is profitál abból, ha minél többször huncutkodunk.

A jó szex után gyorsabban megy az elalvás: kipihentebbek, üdébbek leszünk, ha azonnal el tudunk aludni, és nem kell órákon át forgolódni az ágyban. A szeretkezés teljesen kikapcsol: biztosan nem fogunk rágódni az aznapi problémákon közben, így a mentális egészségünk is jobb lesz.

Bizonyított tény az is, hogy azok, akik gyakran élnek nemi életet, kevésbé ingerültek. Nagyobb türelemmel fordulnak mások felé, hiszen jól érzik magukat a bőrükben, nem idegeskednek. A stressz levezetéséhez bátran ajánlható tehát a sportoláson kívül az ágytorna is: minél többször, annál jobb!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

httpsrentben.com - 2024 május - Cikk2

Az autómegosztás új korszaka

A carsharing alkalmazások és a hagyományos autóbérlési lehetőségek is nagy népszerűségnek örvendenek, ugyanakkor ezek mellett felütötte a fejét az autómegosztásnak egy új formája.

https-__furdokadajto.com_ - 2024 május - Cikk2

Mikor érzi már magát igazán öregnek egy ember?

Sok mindenen tetten érhető az idő múlása: gyermek- és kamaszéveink kedvenc zenészei és filmszínészei már nem alkotnak, sok esetben már nem is élnek, vagy épp azon, hogy olyan filmekből idézünk, amikről a fiatalabb generációknak fogalma sincs. Vagy éppen azon, hogy sokkal nehezebben mozgunk, és már a hétköznapi rutinfeladatok is kihívást jelentenek.

https-__www.falatozoo.hu_ - 2024 május - Cikk2

Kutyafajta, amelyet az egész világon kedvelnek

Ha azt hallod, hogy az egyik legnépszerűbb kutyafajta és ha engedelmességről van szó, akkor talán nem is lehetne hozzá hasonlót találni, akkor nem lesz igazán nehéz kitalálnod, hogy a golden retrieverről van szó.

https-__www.premiumbutor.hu_ - 2024 május - Cikk4

Teremtsd meg a könnyű nyári ebédekhez az ideális környezetet!

Úgy tűnik, menthetetlenül beköszöntött a nyár minden szépségével és ódiumával együtt. Természetesen most még nincs részünk rekkenő hőségben, amikor legszívesebben egész napra elbújnánk az árnyékos lakásunk hűvösében, de hamarosan ennek is itt lesz az ideje.

Troubled man suffering mental illness

A szorongás fajtái

Bár a szorongásban szenvedő emberek mindegyikére jellemző a túlzott feszültség és nyugtalanság érzése, a betegségnek olyan különböző típusai léteznek, amiket felsorolva, árnyaltabban láthatjuk, mi is a különbség az egyes altípusok és tüneteik között.

https-yolofood.hu - 2024 április - Cikk4

Életmódváltás lépésről lépésre

Az életmódváltás segítségével kiegyensúlyozott és egészséges életmódot lehet kialakítani, például kerülni kellene az esti filmnézés közben a nasikat, vagy csökkenteni a szénsavas üdítőitalok fogyasztását.

https-egeszsegpajzs.hu - 2024 április - Cikk4

A fűszeres csirkecomb pirulása zene füleinknek

Van az a pont, amikor egy tál zamatos étel gondolatától vagy a tűzhelyen piruló hússzeletek hangjától is rendkívül megéhezünk, és alig várjuk, hogy falatozni kezdjünk. Azonban nincs mindig idő minőségi fogásokat készíteni, hiába esne jól némi finomság.

https-__adlab.hu_ - 2024 április - Cikk4

Megéri a saját brandre hirdetni Google Ads-ben?

A PPC hirdetések hatékonyságát senki sem vitatja, sok vállalkozás él is vele különböző céljai eléréséhez, azonban annak megítélése már nem ennyire egyértelmű sem a szakmabeliek, sem a laikusok körében, hogy érdemes-e saját márkanévre hirdetni.

https-__webshop.tisztalevegot.hu_ - 2024 április - Cikk2

Amit a HEPA-szűrőről tudni kell

A HEPA-szűrők redőzött kialakítással rendelkeznek, amelynek köszönhetően minden olyan részecske fennakad rajtuk, amely minimum 0,3 mikrométeres nagyságú.