A Szegedi Tudományegyetem után az ELTE ÁJK épületéről is eltávolították a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) melletti kiállásról tanúskodó molinót.

Jogászhallgatók is az SZFE-vel vannak

Az ELTE ÁJK-n alakult hallgatói csoport, a Jogász Sejt beszámolója alapján az egyetemi gondnoksággal távolították el a jogtudományi kar épületére kihelyezett piros-fehér szalagokat, valamint feliratokat, melyekkel jogászhallgatók az SZFE mellett álltak ki, írja a Mérce. Az újonnan alakult Jogász Sejt Facebook-oldala szerint a kiragasztott táblákon „Free SZFE”, „Nem hallgatunk” és „Veletek vagyunk!” feliratokkal álltak ki a közalapítványosítás, és Vidnyánszky Attila érkezése ellen egyetemfoglalással és tüntetéssorozattal tiltakozó Színház- és Filmművészeti Egyetem mellett.

Szfe Molino Elte Ajk Szinmuveszeti Egyetem Tuntetes
A “Veletek Vagyunk” Feliratú Molinót Az Elte Ájk Épületéről Is Eltávolították / Fotó: A Jogász Sejt Facebook-Oldala

A hallgatók által alapított Jogász Sejt a szemeszter kezdésének napjára időzítette a szolidaritási akcióját, de röviddel utána a gondnokság eltávolította a beszámoló szerint a közlekedést egyáltalán nem zavaró szalagokat és feliratokat.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Az ELTE ÁJK vezetése beállt abba a sorba, akik megakadályozzák, hogy a hallgatóik kifejezzék szolidaritásukat más egyetemtársaikkal. Pedig elég valószínű, hogy egyszer mi is sorra kerülünk[/perfectpullquote]

– értékelte a Jogász Sejt.

A Sejt éppen ezért kilátásba helyezte, nem ez volt az utolsó ilyen szolidaritási akciójuk, azt több is követi majd az egyetem vezetésének fellépése ellenére.

Szegeden sem tolerálták az akciót

Múlt héten az SZFE melletti kiállást kifejező molinót tettek ki a Szegedi Tudományegyetem épületére, de az egyetem vezetése leszedette azt.

Szeged Televíziónak Sándor Klára, a bölcsészkar dékánhelyettese, nemzetközileg elismert nyelvész azt mondta: azért szedték le, mert nem kértek engedélyt a kihelyezésre.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.