ELTE ÁJK Jogász Sejt: „Elég valószínű, hogy egyszer mi is sorra kerülünk”

A Szegedi Tudományegyetem után az ELTE ÁJK épületéről is eltávolították a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) melletti kiállásról tanúskodó molinót.

Jogászhallgatók is az SZFE-vel vannak

Az ELTE ÁJK-n alakult hallgatói csoport, a Jogász Sejt beszámolója alapján az egyetemi gondnoksággal távolították el a jogtudományi kar épületére kihelyezett piros-fehér szalagokat, valamint feliratokat, melyekkel jogászhallgatók az SZFE mellett álltak ki, írja a Mérce. Az újonnan alakult Jogász Sejt Facebook-oldala szerint a kiragasztott táblákon „Free SZFE”, „Nem hallgatunk” és „Veletek vagyunk!” feliratokkal álltak ki a közalapítványosítás, és Vidnyánszky Attila érkezése ellen egyetemfoglalással és tüntetéssorozattal tiltakozó Színház- és Filmművészeti Egyetem mellett.

szfe molino elte ajk szinmuveszeti egyetem tuntetes
A “Veletek vagyunk” feliratú molinót az ELTE ÁJK épületéről is eltávolították / Fotó: A Jogász Sejt Facebook-oldala

A hallgatók által alapított Jogász Sejt a szemeszter kezdésének napjára időzítette a szolidaritási akcióját, de röviddel utána a gondnokság eltávolította a beszámoló szerint a közlekedést egyáltalán nem zavaró szalagokat és feliratokat.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Az ELTE ÁJK vezetése beállt abba a sorba, akik megakadályozzák, hogy a hallgatóik kifejezzék szolidaritásukat más egyetemtársaikkal. Pedig elég valószínű, hogy egyszer mi is sorra kerülünk[/perfectpullquote]

– értékelte a Jogász Sejt.

A Sejt éppen ezért kilátásba helyezte, nem ez volt az utolsó ilyen szolidaritási akciójuk, azt több is követi majd az egyetem vezetésének fellépése ellenére.

Szegeden sem tolerálták az akciót

Múlt héten az SZFE melletti kiállást kifejező molinót tettek ki a Szegedi Tudományegyetem épületére, de az egyetem vezetése leszedette azt.

Szeged Televíziónak Sándor Klára, a bölcsészkar dékánhelyettese, nemzetközileg elismert nyelvész azt mondta: azért szedték le, mert nem kértek engedélyt a kihelyezésre.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból