A Sziget Fesztivál történetének legnagyobb drogfogása a 2019-es eset. Két holland férfi 5 millió forintnyi kábítószert vitt be a fesztivál területére.

Már az első napon lekapcsoltak két holland férfit a magyar hatóságok a Sziget Fesztivál 2019-es rendezvényén.

A Sziget első napján elkaptak két drogdílert a rendőrök

A rendőrség a honlapján számolt be arról, hogy a Sziget Fesztivál területén, kedd este lekapcsoltak két holland drogdílert, vette észre az . Az elfogott drogdílerek ellen kábítószer-kereskedelem vádjával indítottak nyomozást. Mint írja a rendőrség a honlapján: a fesztivál biztonsági emberei figyeltek fel két fiatalra, akiknek a sátra környékén feltűnően nagy volt a mozgás.

Az elfogott drogdílerek ellen kábítószer-kereskedelem vádjával indítottak nyomozást. Mint írja a rendőrség a honlapján: a fesztivál biztonsági emberei figyeltek fel két fiatalra, akiknek a sátra környékén feltűnően nagy volt a mozgás.

Sziget Fesztivál 2019 Fellépők Drogok
/ Fotó: Police.hu

Szokatlanul nagy volt a forgalom a Sziget északi kempingjében felvert egyik sátránál. Sőt, a készpénzzel érkezők kisebb csomagokkal távoztak, így a biztonságiak értesítették a rendőrséget.

A rendőrségi beszámolóból az is kiderült, hogy még árlistát is készített a két holland férfi a náluk kapható drogokról. Egyszóval: igazi csemegepultot hoztak létre az északi kempingen.

Az RTL Klub Híradójának értesülései és beszámolója alapján ez a Sziget Fesztivál történetének legnagyobb drogfogása.

A sátorból és a csomagmegőrzőből 5 millió forintnyi értékű kábítószer került elő.

A 21 éves és a 22 éves hollandtól

  • egy kilogramm rózsaszín, kábítószergyanús tablettát,
  • 128 gramm – előre porciózott – kábítószergyanús nővényi törmeléket,
  • 451 műanyag fiolában kábítószergyanús anyagból sodort cigarettát,
  • valamint a drog adagolásához, terjesztéséhez használt tasakokat találtak és foglaltak le.

Az RTL Klub úgy tudja, hogy nem tettek vallomást, de kérték, hogy óvadék ellenében helyezzék őket szabadlábra. Mivel különös nagy mennyiség miatt indult ellenük eljárás, az ügyészség kérésének megfelelően letartóztatásukról döntött a bíróság.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet