Szinetár Dóra és férje Makranczai Zolán fiuk születése óta járnak orvosról orvosra, hogy kiderítsék, a kis Benji valóban Down-szindrómával küzd-e.

Szinetár Dóra harmadik gyermeke 2017-ben született, hamar kiderült róla, hogy Down-szindrómás. Amikor a kisfiú hathetes volt, felkereste őket egy a betegségre szakosodott alapítványtól egy nő, és ajánlott nekik egy szakembert, aki a gyerek vizsgálata után megállapította, a fiúnak semmi baja, írjaBlikk

Azután az orvos megállította őket, és átadott nekik egy papírt, ami épp az ellenkezőjét állította. Ez állt rajta:

A gyermek középsúlyos értelmi fogyatékos, a vizsgálat nem ismétlődő, mert az állapot maradandó. Hat hetes gyerek, akiről megállapította, hogy tök rendben van. Néztem a papírt és kérdeztem, hogy miért. "Mert ezzel ingyen lehet parkolni"

 – idézte fel a színésznő. 

A sztárpáros fél évig őrizgette a papírt, ami tévesen azt állította, gyerekük fogyatékos, mivel hivatalos dokumentumként nem mertek megszabadulni tőle. 

Miért kell nekem azzal a tudattal élni egy gyerekkel, akiről még ember megnem mondja, hogy lesz-e neki bármilyen fogyatéka vagy nem? És őrizgettük a papírt, mert mégiscsak egy hivatalos papír. Aztán rákérdeztem egy hozzáértőnél, hogy ez a papír benne van-e valamilyen rendszerben? Mondta, hogy nem. Aztán ünnepélyes keretek között alágyújtottunk

 – mesélte Szinetár Dóra.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet