Az esküvő nagy nap az ifjú pár életében, de nem csak számukra tartogat izgalmakat és feladatokat. Hogy minden az ő elképzelésük szerint alakuljon, szükség van néhány elmaradhatatlan segítőre és kiegészítőre.

Az esküvő elmaradhatatlan segítői és kiegészítőik

Ha elképzelünk egy klasszikus esküvőt, olyan segítő juthat eszünkbe, mint a vőfély, a koszorúslányok, de ott a sziromszóró kislány és a gyűrűhordozó kisfiú is. Nem kevésbé fontos feladat hárul az örömapára, aki az oltárhoz vezeti a menyasszonyt, vagy a vőlegény édesanyjára, aki a fiát kíséri.
A kiegészítők között pedig mindenképp gondoljunk a segítők feladatára, ezen keresztül pedig az olyan esküvői kiegészítők beszerzésére, mint a sziromszóró kosár vagy a gyűrűpárna, a teljesség igénye nélkül.

A sziromszóró kislány és a gyűrűhordozó kisfiú

Az esküvőn az egyik legmeghatóbb jelenet a bevonulás, amelynek csúcspontja a menyasszony érkezése. A hagyományos magyaros esküvőn a menyasszonyt az édesapja vagy a menyasszonyhoz közel álló férfi vezeti be, a koszorúslányok pedig a közvetlen közelében vonulnak.
Igazán édes jelenet, ha van a családban, baráti körben kicsi gyermek, és egy sziromszóró kislány kezdi a sort, a szirmokkal mutatva az utat a szertartás helyszínéig a menyasszonynak. Amellett, hogy a kislányok már a pörgős ruhácskát élvezik, még a feladatukra is büszkék.

A sziromszóró kislány kezében egy sziromszóró kosár lapul, amelyből merítve rózsaszirmokkal hinti be az útvonalat. Gyönyörű látvány, és valóban emeli az ünnep hangulatát. A Hagyományőrző Bolt esküvői kellékek kínálatában megtaláljuk a sziromszóró kosár több változatát, ahogy a vőfély számára elengedhetetlen magyaros vőfélyszalagot szintén.

Az esküvői segítők sorába tartozik továbbá a gyűrűhordozó kisfiú. Szintén jó választás ezt a feladatot egy rokon vagy barát kisfiára bízni, sőt a hagyományok szerint ez a legszerencsésebb megoldás. Ő viszi be a szertartásra és adja át egy gyűrűpárnán a gyűrűket.

Legyenek-e kisgyerekek az esküvői segítők?

Ez a kérdés egy régi magyar esküvőn, lakodalomban még csak meg sem fordult az ember fejében, manapság azonban sokszor hallani erről a dilemmáról, illetve arról, kikösse-e a fiatal pár a násznépnek, hogy kiskorút nem vihetnek az eseményre.
Érdemes arra gondolni, hogy a házasságkötéssel új család születik, egyszer gyermekkel, új családtaggal bővül, és nem vitás, hogy egy családi eseményen ott a helye. Ha pedig részt vesz, miért ne tehetné aktívan, lehetne esküvői segítő!
A kislányok rendkívül segítőkész koszorúslányok, a sziromszóró kislány és a gyűrűhordó kisfiú pedig a legcukibb esküvői segítő. Garantált a mosoly és a jókedv, ahol szerephez juthatnak, mindemellett pedig a szüleik is nyugodtabbak, aggódás nélkül szórakozhatnak.
Bátran kérd fel a kisgyerekeket esküvői segítőknek, az örömük mellett az esküvői fotók is kifejezetten életszerűen sikerülnek velük!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

httpssocialwings.hu - 2023 május - Cikk4

Így állítsd be a Facebookon az üzleti oldalad!

A Facebook az egyik legnagyobb közösségi média platform, amelynek segítségével a vállalkozások és az ügyfelek egymással kommunikálhatnak, és az üzleti tevékenységek promóciója is lehetséges rajta igencsak nagy hatékonysággal.

https-csingiling.hu - 2023 május - Cikk1

A megfelelő babaágy kiválasztása

Akár a hálószobátokban, akár egy külön helyiségben alszik majd a hamarosan megszületendő csecsemőtök, a megfelelő kiságy elengedhetetlen a jó (és biztonságos) alvási szokások kialakításához.

https-__www.curver.hu_ - 2023 május - Cikk6

Rendszerezz nagyszerű műanyag dobozokkal!

Téged is zavar az otthonodban a rendetlenség és a számtalan, nem helyén lévő dolog, és úgy érzed, eleged van a rend érdekében folytatott szüntelen harcból? Nem vagy vele egyedül!

https-__www.buywatch.hu_ - 2023 április - Cikk1

Hogyan válassz alkalmi órát?

Egy alkalmi karóra kiválasztását semmiképpen sem szabad elsietni, mivel ez a darab sok mindent elárulhat a külvilágnak a stílusodról.

https-__ujhazbodrogi.hu_ - 2023 április - Cikk3

Az öntözés kulcsfontosságú kérdés a kertben

Az éltető víz nélkül hiába ültetünk csodás növényeket és vetünk fűmagot a kertben, nem fogjuk tudni megőrizni a szépségüket, a nyári forróság és száraz időszakok alatt pedig szinte felperzselődik a növényzet.