Megannyi szivaros van, aki szereti mindig az újat megtalálni. Ezek a férfiak általában kihívásnak tekintik az újabb és újabb ötletek megvalósítását. Ők szoktak a legjobban örülni annak, ha egy új, kellemes kiegészítőt találnak kedvenc szivarjuk mellé. A borok az igazán ínyenc szivarosok számára bizonyulhatnak tökéletes választásnak. Na de milyen bort kóstoljon meg? Mikor jön igazán jól, ha van otthon egy üveg bor? Ha velünk tart, ezekre a kérdésekre mind választ kaphat!

Miért emelkedik felül a tömény italokon a bor?

A legtöbb szivaros számára egyértelmű választás a pohárka whiskey, rum vagy brandy kitöltése, mikor igazán különleges pillanatokra vágyik. Az alkoholok simulékonyak, könnyen és elegánsan emelik ki a szivarok különleges aromáját. Ezeknek az italoknak hagyománya van, általában a szivaros estéken is ezt kínálják a meghívott vendégeknek.
A borok három indokból biztosan jobbak, mint az említett tömény alkoholok. Egyrészt gyümölcsös ízviláguk megengedi, hogy erősebb és lágyabb szivarok mellett is fogyasszuk.

Másrészt egy közös eseményen egy pohár bor bizony sokkal tovább kitart, mint egy pohárka a fentebb említett italok közül.

Harmadrészt pedig a borokat nem csupán a szivar mellé lehet kitölteni. A borok tökéletesek üdvözlőitalként a vendégek számára, de akár egy randevú vagy családi ebéd közben is felszolgálhatók. Arról ne is feledkezzünk meg, hogy a vörös- és fehérbor a konyhában is kifejezetten jól tud jönni.

A bor mint a társaság középpontja

Ha a hagyományok igazi tisztelője, bizonyára tudja, a szivaros esték milyen kiemelt jelentőséggel bírnak. Ezek azok az alkalmak, amikor a férfiak összegyűlnek és némi alkohol felett beszélik meg a hét vagy hónap legfontosabb eseményeit.
Ilyenkor nagyon fontos, hogy az asztalon megfelelő szivarhamuzó legyen. Kaphat mindenki személyre szóló darabot, de kerülhet középre is kettő-három nagyobb kiegészítő.
Az alkoholok és poharak miatt legjobban az ezüstös és az üveg hamuzók illenek ide, na meg egy díszes humidor, amelyből ameddig kihúzza az aznapi szálat, barátai irigykedve figyelhetik.
A bor elegáns ital, nem mindenki képes értékelni. A legtöbb szivaros azonban éppen addig marad ellenszenves ezzel a kellemes, hazánkban hungarikumként is megtalálható itallal, ameddig ki nem próbálja.

Ne feledje, nem biztos, hogy azonnal megtalálja az igazit!

Sajnos a bor is éppen olyan, mint a szivarok. Néha sok fajtát ki kell ahhoz próbálni, hogy az ember megtalálja a hozzá leginkább illő ízt. Ne adja azonban fel, a fehér-, a vörös- és a roséborok között mindenki megtalálhatja a kedvencét.
Igazán különlegesre vágyik? Próbálta már kedvenc gyümölcsös szivarját habzóborral vagy pezsgővel kísérve?

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Aerial view floating solar cell power plant with solar cell gene

A napelem jövője – Javítandó tényezők

A klímakárosító fosszilis tüzelőanyagokról a tiszta, megújuló energiaforrások felé történő gyorsuló elmozdulás középpontjában a szén-dioxid-kibocsátás radikális csökkentése áll.

https-__www.szaniteronline.hu_ - 2022 szeptember - Cikk1

Szeretnél takarékoskodni az energiával?

Erre természetesen mindenki azt feleli, hogy persze, hiszen ki szeretne feleslegesen pénzt kiadni? Az elszabaduló energiaárak és a brutális mértékű infláció még a tehetős embereket is ugyancsak próbára teszi, hát még azokat, akik nem rendelkeznek jónak mondható jövedelemmel.

https-__glutenmenteslisztek.hu_ - 2022 szeptember - Cikk3

A tökéletes karácsony speciális diéta mellett is lehetséges

Igaz, hogy még csak nemrégiben köszöntött be az ősz, de mire kettőt pislogunk, már itt is lesz a december és vele együtt a karácsonyi összejövetelek, amelyeknek alapvető részét képezi az evés, és sajnos néha a túlzott mennyiségű vagy egészségtelen ételek elfogyasztása is.

https-__wagnersolar.hu_ - 2022 szeptember - Cikk1

Ismerd meg a jövő napelemes rendszerét!

Ma már nem meglepő, hogy okosrendszerek és -megoldások vesznek minket körül, hiszen az okostelefonok mellett már számos olyan innováció teszi könnyebbé, komfortosabbá a mindennapjainkat, mint az okosotthon programok.

https-__vaszonkepszalon.hu_ - 2022 szeptember - Cikk3

Különleges faliképek saját kezűleg

Ha már unjuk a papírra való rajzolást vagy festést, kipróbálhatunk valami egészen újat: a vászonra való alkotást! Cikkünkben adunk néhány hasznos tippet, hogyan dobhatod fel otthonod általad készített vászon faliképpel, melynek garantáltan nagy sikere lesz!

Low section of woman wearing high heels

Magassarkú – négy tipp, hogyan alakítsd ki a mindennapi viseletre alkalmas cipőket

A magas sarok vonzó, csábító, szexi és nőies. Ez kétségtelen. De nem mindenható és nem egyeduralkodó! Ezt azért hangsúlyozzuk ki, mert sokan, akik nem érzik magukat jól a bőrükben, ha túlságosan magas a cipőjük sarka, szinte szégyenkeznek, és úgy vélik, hogy bizonyára kevesebbek nőiesség terén, mint a többiek. Ez azonban komoly félreértés! Pláne, hogy ma már olyan sokszínű a „sarokkínálat”, hogy gyakorlatilag bárki találhat magának olyan nagyságú, szélességű, kialakítású verziót, ami minden szempontból ideális.

alkalmi-ruha

Milyen alkalmi ruhákat érdemes viselni idén nyáron?

Az alkalmi ruhák tekintetében a férfiaknak könnyű a dolguk, hiszen egy elegáns farmer és ing, aztán már kész is az öltözék, a nőknél azonban nem ilyen egyszerű a dolog. Igaz, a 2022-es nyári divattrendek kínálatában minden stílus megtalálható, legyen az vad, kirívó vagy elegáns, a lényeg, hogy kényelmesen tudjuk hordani, lehetőleg több szezonon keresztül.

blackszerszam.hu - 2022 augusztus - LinkMarketing - 2

Megoldás váratlan helyzetekre

Ha kerültél már olyan előre nem látható helyzetbe, amikor nagyon rövid idő alatt kellett megoldanod a szituációt azért, hogy ne legyen belőle nagyobb baj, akkor tudod, hogy milyen sokat számít a felszerelés.

https-__www.codeguru.hu_ - 2022 augusztus - Cikk2

Izgalmas játékok az otthoni kikapcsolódáshoz

Szerinted is sokkal izgalmasabb a virtuális játékvilág, mint a szürke hétköznapok? Számodra a legjobb időtöltés, ha különleges karakterek bőrébe bújva megismerheted ezeket a nem mindennapi világokat? Ez esetben ez a cikk neked szól!