Szivarosként ínyenc ízekre vágyik? Talán épp egy üveg bort keres!

Megannyi szivaros van, aki szereti mindig az újat megtalálni. Ezek a férfiak általában kihívásnak tekintik az újabb és újabb ötletek megvalósítását. Ők szoktak a legjobban örülni annak, ha egy új, kellemes kiegészítőt találnak kedvenc szivarjuk mellé. A borok az igazán ínyenc szivarosok számára bizonyulhatnak tökéletes választásnak. Na de milyen bort kóstoljon meg? Mikor jön igazán jól, ha van otthon egy üveg bor? Ha velünk tart, ezekre a kérdésekre mind választ kaphat!

Miért emelkedik felül a tömény italokon a bor?

A legtöbb szivaros számára egyértelmű választás a pohárka whiskey, rum vagy brandy kitöltése, mikor igazán különleges pillanatokra vágyik. Az alkoholok simulékonyak, könnyen és elegánsan emelik ki a szivarok különleges aromáját. Ezeknek az italoknak hagyománya van, általában a szivaros estéken is ezt kínálják a meghívott vendégeknek.
A borok három indokból biztosan jobbak, mint az említett tömény alkoholok. Egyrészt gyümölcsös ízviláguk megengedi, hogy erősebb és lágyabb szivarok mellett is fogyasszuk.

Másrészt egy közös eseményen egy pohár bor bizony sokkal tovább kitart, mint egy pohárka a fentebb említett italok közül.

Harmadrészt pedig a borokat nem csupán a szivar mellé lehet kitölteni. A borok tökéletesek üdvözlőitalként a vendégek számára, de akár egy randevú vagy családi ebéd közben is felszolgálhatók. Arról ne is feledkezzünk meg, hogy a vörös- és fehérbor a konyhában is kifejezetten jól tud jönni.

A bor mint a társaság középpontja

Ha a hagyományok igazi tisztelője, bizonyára tudja, a szivaros esték milyen kiemelt jelentőséggel bírnak. Ezek azok az alkalmak, amikor a férfiak összegyűlnek és némi alkohol felett beszélik meg a hét vagy hónap legfontosabb eseményeit.
Ilyenkor nagyon fontos, hogy az asztalon megfelelő szivarhamuzó legyen. Kaphat mindenki személyre szóló darabot, de kerülhet középre is kettő-három nagyobb kiegészítő.
Az alkoholok és poharak miatt legjobban az ezüstös és az üveg hamuzók illenek ide, na meg egy díszes humidor, amelyből ameddig kihúzza az aznapi szálat, barátai irigykedve figyelhetik.
A bor elegáns ital, nem mindenki képes értékelni. A legtöbb szivaros azonban éppen addig marad ellenszenves ezzel a kellemes, hazánkban hungarikumként is megtalálható itallal, ameddig ki nem próbálja.

Ne feledje, nem biztos, hogy azonnal megtalálja az igazit!

Sajnos a bor is éppen olyan, mint a szivarok. Néha sok fajtát ki kell ahhoz próbálni, hogy az ember megtalálja a hozzá leginkább illő ízt. Ne adja azonban fel, a fehér-, a vörös- és a roséborok között mindenki megtalálhatja a kedvencét.
Igazán különlegesre vágyik? Próbálta már kedvenc gyümölcsös szivarját habzóborral vagy pezsgővel kísérve?

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból