A sima, szőrtelen bőr nem újkeletű elvárás a nők körében, már az ókorban is kellő gondot fordítottak a szőrtelenítésre, és azóta is különféle, tartós és átmeneti eredményt biztosító módszerek léteznek rá.
A szőrtelen bőr az ápoltság érzetét kelti, emiatt jelentősége napjainkban is nagy. Persze a szőrszálak eltávolítása nemcsak esztétikai kérdés, hanem higiéniai is, hiszen az izzadás által kellemetlen szagok is képződnek. Attól függően, hogy milyen tartós végeredményt szeretnél elérni, milyen a fájdalomtűrő képességed, mennyi időt szánsz rá, többféle szőrtelenítési eljárás közül választhatsz.

Szabadulj meg a nemkívánatos szőrszálaktól!

A nyár, a strandszezon közeledtével még fontosabbá válik a szőrtelenítés, a sima karok és lábak iránti igény, hiszen a szoknyáknak, rövid nadrágoknak köszönhetően felszínre kerülnek az addig elfedett testrészek. Az Alveolashop.hu prémiumminőségű gyantázógépei és gyantatermékei a szőrtelenítést élménnyé, az eredményeket pedig egyedülállóvá varázsolják.

A kozmetikák, wax szalonok megtelnek szőrtelen testrészekre vágyó nőkkel és ma már férfiakkal is, hiszen számukra is ugyanolyan fontos az ápoltság. Otthonukban is sokan alkalmazzák valamelyik módszert: a borotválást, az epilálást, a gyantázást vagy a lézeres szőrtelenítést. Hogy kinek melyik módszer válik be, az egyéni preferencia kérdése.

A tartós simaságot garantáló gyantázás

Sokan idegenkednek ettől a szőrtelenítési eljárástól a fájdalomra hivatkozva, pedig amennyiben gyakorlott kéz végzi a módszert alapos ismeret birtokában, továbbá megfelelő anyagot használ, akkor nem okoz olyan mértékű traumát a bőrnek, amit ne lehetne kibírni.

A fejlesztéseknek köszönhetően a gyantakészítmények egyre hatékonyabb, tartósabb szőrtelenítést tesznek lehetővé, így egyre kevésbé érezheted fájdalmasnak ezt a műveletet. És nem mellesleg a gyantázási módszerek is sokat fejlődtek az évtizedek során, nem a forró, bőrt égető gyantákra kell gondolni.

Mitől lesz hatékony a gyantázás?

Amennyiben jó kozmetikussal végezteted a szőrtelenítés műveletét, biztos lehetsz abban, hogy a szőrtípusodnak és a bőrödnek megfelelő gyantatípust használ, így óvva meg téged a fájdalomtól, és így téve még hatékonyabbá a műveletet.

Gyanták ma már a hagyományos mellett tégelyes, patronos és elasztikus formában is rendelkezésre állnak, és akár mikrohullámú sütőben is könnyen és gyorsan felmelegíthetőek.

A korszerű, minőségi gyanták már vékony rétegben is erős tapadást biztosítnak, így alapos szőreltávolítást tesznek lehetővé, nem irritálják a bőrt. Az elasztikus gyanták extra rugalmasságukkal igazi kuriózumok, normál, érzékeny és száraz bőrre egyaránt használhatóak, ráadásul szabad kézzel, papír használata nélkül. A szőr eltávolítása után javasolt a kissé megviselt, irritált bőr hidratálása.

Életvitelednek megfelelően akár az otthoni, akár a kozmetikai szalonban történő gyantázást választod, hetekre megszabadulhatsz a nemkívánatos szőrszálaktól minimális fájdalom árán.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

searchbar.hu - 2022 július - LinkMarketing - 1

A SEO alapjai

Ha rendelkezel weboldallal, vagy éppen most tervezel létrehozni egyet, akkor bizonyára nem ismertetlen fogalom számodra a SEO (search engine optimization).

Nincs több cikk