A Kaliforniai álomért Oscarra jelölt színész mellett Natalie Portman, Michael Fassbender és Rooney Mara alkotja a Song to Song főszereplőgárdáját – az előzetesből pedig egyvalami már biztos: Terrence Malick legújabb mozija is szemet gyönyörködtető lesz.

A 73 éves Terrence Malicktól persze már-már elvárás, hogy a legmenőbb sztárszínészekkel töltse meg filmjeit, elég csak megnézni előző két játékfilmje, a Knight of Cups és a To the Wonder szereplőgárdáját.

A kései aranykorát élő veterán rendező persze híres a kegyetlen utómunkáiról, amely során a korábban belengetett neveket akár teljes egészében is kivághatja – Christian Bale, Cate Blanchett, Val Kilmer és Benicio Del Toro sem tűnik fel az előzetesben, annak ellenére, hogy eddig végig szerepeltek az előzetes stáblistán.

Az ismét álomszerűnek tűnő film, a Song to song egy modern szerelmi történet, két pár bonyolult kapcsolatát mutatja be a texasi Austin zenei színterén belül. A feltörekvő dalszerzők, Faye (Rooney Mara) és BV (Ryan Gosling), a zeneipari mogul Cook (Michael Fassbender) és az általa felkarolt pincérnő (Natalie Portman) történetét csábítás és árulás övezi.

Természetesen ismét a háromszoros Oscar-díjas Emmanuel Lubezki (Gravitáció,Birdman, A visszatérő) volt Malick operatőre, és úgy tűnik, cameókban sem szenved majd hiányt a film, az előzetesben ugyanis a Red Hot Chili Peppers basszusgitárosa, Flea, valamint Iggy Pop is feltűnik.

A Song to Song stílszerűen az austini SXSW fesztiválon mutatkozik be március 10-én, egy hét múlva pedig már egész Amerikában a mozikba kerül. Magyar premierről egyelőre nincs hír, de bizakodásra ad okot, hogy a To the Wonder és a Knight of Cups elmaradt hazai bemutatója után Az Univerzum története című lírai dokumentumfilmjét március 30-án itthon is műsorra tűzik a mozik.

Malick egyébként időközben (ne feledjük, a Song to Song forgatása több mint négy éve kezdődött) még egy filmet leforgatott, a Radegund pedig első látásra több fronton is szakít a rendező előző filmjeivel: egy világháborús moziról van szó, amelyben Hollywood krémje helyett olyan európai színészek szerepelnek, mint August Diehl, Matthias Schoenaerts, Michael Nyqvist vagy Bruno Ganz. Már egy kép is kijött a filmből:

Ez pedig itt a Song to song plakátja:

Image 1 1

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk