Követem Élet + Stílus „Igazságot, különben nem vetkőzünk” – Az oregoni sztriptíztáncosok is...

„Igazságot, különben nem vetkőzünk” – Az oregoni sztriptíztáncosok is a faji egyenlőségért harcolnak

Promóció

A szexmunkások a koronavírus-járvány alatt több hónapig jövedelem nélkül maradtak, most pedig a szakmában tapasztalható rasszista megkülönböztetés ellen vonultak utcára.  

Sztriptízsztrájk

Promóció
- Advertisement -

Július 1-én az Oregon állambeli Portland sztriptíztáncosai az utcára vonultak, hogy a szexklubokban uralkodó rendszerszintű rasszizmus ellen tiltakozzanak, írja a Dazed.

Sztrájkoló szriptíztáncosok / Fotó: PDX Stripper Strike

„Igazságot, különben nem táncolunk!”, „Fekete sztriptíztáncosokat a klubokba!” és „Ha nincs reform, nem vetkőzünk!” feliratokkal vonultak a Haymarket Pole Collective elnevezésű aktivista csoport által szervezett megmozdulás résztvevői. A júliusi tüntetés immár a második a PDX Stripper Strike keretén belül, amely az iparágban dolgozó táncosokat, DJ-ket, pultosokat és a munkaadók érdekeit hivatott közelebb hozni.

Ezek a legdögösebb sztriptízes filmek az elmúlt évekből

A Wall Street pillangói gyakorlatilag a semmiből robbant be a köztudatba. A mindössze 20 millió dollárból forgatott, valós eseményeken alapuló dráma azonban már világpremierje után hatalmas visszhangot keltett, Jennifer Lopez t pedig rögtön Oscar-esélyesnek kiáltották ki.

Cat Hollis, a csoport vezetője elmondta, hogy a portlandi sztriptízklubok jelenleg nem felelnek meg a diszkriminációellenes előírásoknak, ami hátrányosan érinti a színes bőrű alkalmazottakat.

Az aktivista szerint a klubok arra hivatkoznak, amikor színes bőrű sztriptíztáncos jelentkezik hozzájuk felvételre, hogy megvannak a maguk esztétikai előírásai, vagy rock klubként működnek, esetleg személyes megjelenéskor lemondják a korábban telefonon megbeszélt interjút.

Ezeket a diszkriminációs technikákat régóta használják nem csak a klubokban, hanem más szakmákban is, ha nem akarnak feketéket alkalmazni.

PDX Stripper Strike marches for equality in strip clubs

Protesters want all Portland clubs to provide cultural sensitivity training for employees and offer more equitable scheduling for dancers of color.

A csoport követelései között szerepel többek között a kulturális érzékenyítő tanfolyam és a műszakbeosztások igazságos kialakítása. Hollis szerint, aki fekete nőként már tapasztalt jogvédőnek számít, semmi olyasmit nem követelnek, amire törvényileg ne lennének jogosultak.

A vendégek is a sztrájkoló sztripperek mellett

A sztriptízbárok látogatói is inkább a sztrájkolókat támogatják, ugyanis a törzsvendégek a kedvenc táncosaik miatt járnak egy adott helyre, nem magáért a klubért. A sztrájkolókat adománygyűjtéssel is lehet támogatni, amelyet a sztriptíztáncosok koronavírus-járvány alatt kiesett bevételeire fordítanak. Az Egyesült Államok csak néhány részén oldották fel a korlátozásokat, így rengeteg szexmunkás, akik nem tudták kreatív módon megoldani a munkavégzést, hónapok óta jövedelem nélkül maradt. Bár néhányan a társasági távolságtartás megtartása mellett tudtak dolgozni, a többség csak most térhet vissza a megszokott tevékenységéhez.

Jennifer Lopez sztriptíztáncosnő lett, és ellopja a gazdagok pénzét

A New York-i sztriptízbárokban játszódó történetben a Hustlers-csajok modernkori Robin Hood ot játsszanak. A Lorene Scafaria rendezte Hustlers előzetesében feltűnnek meglehetősen lenge öltözékben láthatjuk Jennifer Lopez, Constance Wu, Lili Reinhart, Keke Palmer, Cardi B és Lizzo színésznőket. Jennifer Lopez egy Instagram-posztban mutatta meg formás hasizmát, amelyen keményen dolgozott a következő filmje a Hustlers kedvéért.

„Arra biztatjuk a vendégeket, hogy ismét menjenek sztriptízklubokba, de ne csak a feketéknek csúsztassanak borravalót, hanem mindenkinek, aki nem kapott munkanélküli ellátást a válság hónapjai alatt. A táncosok oktatására is szeretnénk felhasználni a befolyt adományokat, mert hiszünk abban, hogy az oktatás révén hatalmas változás indulhat meg. Támogatnánk a fekete és színesbőrű táncosok trénerképzését is” – tette hozzá Hollis.

A szexipart súlyosan érintették a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos korlátozások, hiszen az online szolgáltatók kivételével a fizikai kontaktus elkerülhetetlen. A pornófilm-forgatások leálltak, ráadásul a tevékenység jellegéből adódóan a vigalmi negyedek potenciális gócpontokká válhatnak egy esetleges következő hullámban.

Promóció
ForrásDazed
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3