A rendező, Karam Gill szerint a történet túlmutat a rapperen, és inkább azt illusztrálja, hogyan lehet ma celebbé válni a közösségi médián keresztül.

Tekashi 6ix9ine, az erkölcstelen közösségi média manipulátor

Kifejezetten ellenszenvesnek találta Tekashi 6ix9ine-t Karam Gill rendező, aki három részes dokumentumsorozatot forgatott a rap fenegyerekéről, írja a Page Six

Tekashi Sixnine Dokumentumfilm
Tekashi 6ix9ine / Fotó: Getty Images for Roc Nation

A Showtime csatornán február 21-től megtekinthető Supervillain: The Making of Tekashi 6ix9ine (Szupergonosz: így készült Tekashi 6ix9ine) című dokumentumfilm alkotója szerint a rapper „rettenetes emberi lény, akibe sem egy csepp tehetség, sem erkölcs nem szorult, csak hátborzongatóan jól kezeli a közösségi médiát, mert rájött, mivel tudja a legtöbb reakciót kiváltani”.

Kapcsolódó cikk

„A nézők meg fognak döbbenni, hogy milyen szinten ki van számítva a rapper minden megmozdulása. Tekashi a neten semmit nem tesz véletlenül. Minden egyes kattintást, szót és mozzanatot előre eltervez, hogy a lehető legtöbb interakciót hozza” – nyilatkozta a rendező. 

Gill azt is elmesélte, hogy eleinte ódzkodott a film ötletétől, mert nem akart egy ennyire mérgező jelenségről forgatni.

Aztán rájöttem, hogy ez egy rendkívül fontos történet, amely rávilágít arra, hol is tart ma a kultúránk. A megkreált hírnév korát éljük, amikor az emberek a valóstól egészen elrugaszkodott virtuális személyiséget építhetnek fel maguknak, és anélkül válhatnak híressé, hogy bármiféle tehetséggel vagy erkölcsi tartással rendelkeznének. Tekashi története éppen erről szól – azt ismerte fel, hogy mekkora hatalmat jelent a saját platform

– mondta Gill, aki bevallotta, hogy őt is meglepte, mekkora közösségi média zseni a fickó, aki hihetetlen módon érti, hogy működnek ezeken a platformokon az emberek. 

Tekashi ügyvédje szerint a rendező rosszul ítélte meg a rappert

Tekashit, vagy polgári nevén Daniel Hernandezt 2018-ban két év börtönbüntetésre ítélték zsarolásért és egyéb bűncselekmények elkövetéséért. Miután elképesztő összegű szerződést írt alá fogvatartása során, a koronavírus-járvány miatt hamarabb, tavaly májusban szabadult ki. Mindezt a New York-i Time Square hatalmas hirdetőfelületén tette közzé, egyben az alkalomból megjelent legújabb számát is promotálva, amelyet a házi őrizetben vett fel. A GOOBA több mint 43 millió megtekintéssel megdöntötte a YouTube-on a rapszámok között a 24 óra alatti letöltések rekordját, amit addig Eminem tartott. 

Gill szerint a média és a közvélemény utálják Takeshit, mert egy szörnyeteg, aki borzalmas dolgokat tett. Uszító és provokatív, és ezt nem hagyhatják szó nélkül az embereknek.

Sosem beszéltem vele, nem is találkoztunk személyesen. A film végén látható interjú a szabadulása utáni, eddig nem közölt felvételekből készült, amelyet a produkciónknak sikerült megszereznie

– jelentette ki Gill. Hozzátette, hogy a film túlmutat a rapperen: azt az időszakot akarta megmutatni az emberiség történelmében, amikor a popsztárok, sőt, még az amerikai elnök is a közösségi média segítségével formálja a valóságot és manipulálja a közönséget.

Kapcsolódó cikk

Tekashi ügyvédje, Lance Lazzaro szerint az, amit a rendező nyilatkozott a rapperről, nem is állhatna távolabb az igazságtól. Úgy véli, Tekashi jó ember, tehetsége pedig önmagáért beszél. Megemlítette jótékonysági tevékenységét, amikor 2018-ban meglátogatott a kórházban egy ötéves, haldokló kisgyereket, akinek készpénzt és egy gyémántgyűrűt ajándékozott. Tavaly egy gyermekéhezés ellen küzdő alapítványnak, a No Kid Hungry számára szeretett volna 200 ezer dollárt adományozni, ám a szervezet Tekashi hírhedt személye miatt lemondott az összegről. Az ügyvéd felháborodottan szólt arról is, hogy a rendező úgy jellemez valakit, hogy nem is találkozott vele személyesen.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet