Előfordulhat, hogy valamit nem a megfelelő módon érzékelnek az emberek, még akkor sem, ha ez egy teljesen egészséges és jótékony szokás a jólétünk szempontjából.

A Bright Side összeállítást készített néhány olyan cselekedetről, amelyek általában rossz hírnévnek örvendenek mások szemében, de nagyon jók lehetnek azok számára, akik megteszik.

Egyedül csinálni olyan dolgokat, amiket azokat általában társaságban szoktak

Tarsadalom.egeszseg.eletmod
A barátokkal és szeretteinkkel kirándulni nemcsak szórakoztató, hanem egészségünknek is jót tesz. De ha moziba, étterembe megyünk, vagy sétálunk egy múzeumban, nem feltétlenül kell valaki más társaságában lenni.
Nem kell félni az önálló tevékenységektől. Élvezheted a függetlenségedet, miközben javítod a koncentrációdat (hiszen minden rajtad múlik), mások véleményétől függetlenül az érdekeidet helyezed előtérbe. Ettől empatikusabbá is válhatsz.

Magunkban beszélni

Tarsadalom.egeszseg.eletmod.2
A hangos gondolkodás nem jelenti azt, hogy az ember őrült, bár lehet, hogy gúnyos pillantásokat kapunk, amikor így teszünk. Gondolataink verbalizálásával csak könnyebben rendszerezzük őket.
Sőt, a szakértők szerint ez segít az elmélkedésben, növeli az emlékezetünket, tisztázza gondolatainkat, hogy nyugalmat adjon, gyorsabban oldjuk meg a feladatokat, csökkenjen a magány érzése, és irányítsa cselekedeteinket.

Nemet mondani másoknak

Tarsadalom.egeszseg.eletmod.5
Egy olyan javaslat elutasítása, amely nem győz meg minket, vagy amelyet egyszerűen nem akarunk, kellemetlenséget okozhat másokban, és akár bűntudatot is kelthet bennünk. De a „nem” kimondásának nem kell ijesztőnek vagy negatívnak lennie, mivel segít növelni önbizalmunkat és nagyobb önbecsülést szerezni, és a kívánt választás megerősíti szabadságunkat.
Nemet mondani teljen normális, és tiszteletre méltónak kell lennie.

Távol maradni a mérgező családtagoktól

Tarsadalom.egeszseg.eletmod.3
Sokszor a családtagok több kényelmetlenséget okozhatnak, mint a boldogság és az otthon érzése. A távozás az utolsó lehetőség, mert először jobb megoldani a problémákat, de ha eljutottunk idáig, a cselekvés jót tesz a mentális egészségnek és az érzelmi egyensúlynak.
Szakértők szerint a legjobb, ha elfogadjuk, hogy vannak olyan emberek, akik soha nem változnak, és korlátokat kell szabni, távolságot tartani és kerülni a konfliktusokat anélkül, hogy elveszítenénk a tiszteletet.

Gyermekvállalás kérdésének megvitatása a kapcsolat kezdetekor

Tarsadalom.egeszseg.eletmod.4
Igen, lehet, hogy furcsán hangzik, és ez nem tartozik a szokásos dolgok közé az első randevúkon, de ez az, amikor úgy döntünk, hogy egy tovább folytatjuk-e a kapcsolatot.
Ha már a kezdetektől megkérdezzük a másikat, hogy tervez-e gyermeket, akkor elkerülhetjük a problémákat a jövőben, amikor már kapcsolatban állunk, és megtudunk valamit, amit nem akarunk. Jobb, ha a fontos dolgokat már az elején tisztázzuk, hogy elkerüljük a csalódást.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

idojaras elorejelzes 2024 aprilis sarkvideki hideg

Érkezik az év hidegfrontja, hó is eshet

Sarkvidéki hideg zúdul az afrikai melegre, jövő hétfőről keddre helyenként 25 fokot zuhanhat a hőmérséklet, és komoly viharok alakulhatnak ki, a hegyekben havazás sem kizárt.

nyugdijkorhatar 2024 nyugdij nyugdijas nyugdij utalas 2024

Tényleg csak 70 évesen mehetünk nyugdíjba? Itt a nyugdíjszakártő válasza

A világ egyik nagy vagyonkezelő cége arra figyelmeztette a munkavállalókat, hogy ne számítsanak arra, hogy kényelmesen nyugdíjba tudnak vonulni a hatvanas éveikben, hanem meg kell emelni a nyugdíjkorhatárt akár 70 évre, mert az emberek sokkal tovább élnek, mint korábban, és kevesebb fiatal kép be a munkaerőpiacra.