Taylor Swift elmesélte, hogyan készült legfrissebb albuma, az Evermore

Az énekesnő öt hónapon belül két új stúdiólemezt is kiadott idén, ezzel a teljesítményével a karanténidőszak egyik legtermékenyebb szerzője lett.

Swift kreatív szempontból is továbblépett két albumával

Taylor Swiftet úgy megihlette az idei bezártság, hogy eddigi karrierje legtermékenyebb időszakát élte meg: öt hónapon belül két stúdiólemezzel jelentkezett. Ráadásul mindkét alkalommal végig titokban tartotta rajongói előtt egészen a megjelenés napjáig, hogy mire is készül, írja a Variety.

Taylor Swift Evermore Scaled
Taylor Swift / Fotó: Beth Garrabrant

A Folklore azon melegében, nem sokkal elkészülte után már meg is jelent július vége felé. Az énekesnő és szerzőtársai azonban nem álltak le a munkával, így alig öt hónappal később kijött az Evermore is. Ez a két részes kreatív folyamat azonban most tényleg lezárul.

Ma egészen máshogyan érzem magam, mint a Folklore megjelenése után, amikor már másnap ott folytattuk Aaronnal a munkát, ahol abbahagytuk, és csak küldözgettük egymásnak az ötleteket. Éreztük, hogy folytatnunk kell a dalszerzést. Most viszont úgy érzem, hogy megnyugodhatok, lezárult valami. Egy furcsa derű töltött el, miután elértük a kitűzött célunkat, amire igazán büszkék lehetünk

– nyilatkozta az Apple Musicnek Swift.

A korábbi hét stúdióalbum anyaga mind visszavezethető az énekesnő magánéletében történtekre. A Folklore-ral azonban letért az addig sikeresnek bizonyult utakról, és általa kitalált történeteket, helyzeteket és embereket helyezett a dalok középpontjába. Így ezúttal saját élettapasztalatait háttérbe szorította. A Folklore hatalmas kritikai és közönségsiker lett rögtön az első héten.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

„Dalszerzői szempontból egy új világ tárult fel előttem. Eljutottam oda, hogy szinte naplószerűen énekeltem meg az életemet, és azt éreztem, hogy ezt egy idő után már nem lehet tovább csinálni. Úgyhogy miután kiadtuk a Folklore-t, és azt láttam, hogy ez is tetszik az embereknek, akkor megkönnyebbültem, mert jót tett az életemnek és a kreativitásomnak is” 

– írta le a mindenki számára nyertes szituációt.

A dalok felvételekor találkoztak a társszerzők

Az Evermore is távmunkában készült. A járvány előtt a szerzőtársaival általában egy helyiségben dolgoztak, de ez most szükségszerűen másképpen alakult. Jack Antonoff és Aaron Dessner jelen voltak Swifttel együtt a Folklore zenei anyagának felvételekor, de a dalszerzést home office-ban végezték. 

taylor swift - willow (official music video)

Official music video by Taylor Swift performing "willow" - off her evermore album. Listen here: https://taylor.lnk.to/evermorealbum►Subscribe to Taylor Swift...

Az Evermore is ennek megfelelően virtuális kommunikációval jött létre. Justin Vernon mindkét lemezen dalszerzőként szerepel, de egyik album kapcsán sem találkoztak személyesen.

A Long Pond Stúdióban próbáltunk először közösen Jackkel és Aaronnal egy helyiségben, de Justin Vernonnal még mindig nem találkoztam személyesen, pedig mindkét albumból kivette a maga részét. Még sosem találkoztunk személyesen, ami elég durva

– mesélte Swift a közös munkáról. 

Az énekesnő nem csak dolgozott idén: gondolt a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került rajongóira, ismét saját dalai szerzői jogaiért kellett harcolnia és kiállt a Black Lives Matter mozgalom mellett.

 

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból