Követem Közélet Taylor Swiftnek is elege lett Donald Trump morális fölény...

Taylor Swiftnek is elege lett Donald Trump morális fölény színleléséből

Promóció

Taylor Swift, a híres körökben ismert és széles rajongótábornak örvendő énekesnő nem bánik kesztyűs kézzel, ha Donald Trumpról van szó. 

Szomorú tragédia

Promóció
- Advertisement -

Minneapolisban jelenleg is tartanak a zavargások a hétfőn történt rendőri túlkapás miatt. George Floydot egy rendőrtiszt rángatta ki a kocsijából, miután meggyanúsították hamis pénzzel való fizetéssel, megbilincselték, majd perceken keresztül térdelt a tehetetlen férfi nyakán. Floyd 15 alkalommal kért segítséget és jelezte, hogy nem kap levegőt. A férfi a helyszínen hunyt el. 

Taylor Swift is reagált Trump tweetjére / Fotó: Getty Images

A minneapolis-i állampolgárok tüntetésekbe kezdtek, a rasszizmusnak ezt a megnyilvánulási formáját aligha hagyta valaki szó nélkül. A protestálók bevették a helyi rendőrfőkapitányság épületét és tüzet gyújtottak, míg a tisztek gumilövedékkel, könnygázzal és villanógránáttal védekeznek a tömegek ellen. Donald Trump amerikai elnök korábban úgy nyilatkozott, nagyon szomorú eset Floyd tragédiája. Később a Twitter-oldalán pedig azt írta, ha az állampolgárok fosztogatásba kezdenek, lövöldözés kezdődhet. A mondat burkoltan utal arra, hogy az amerikai elnök nem fél bevetni fegyveres erőit az állampolgárai ellen, ha a rasszizmus elleni zavargások magasabb szintre hágnak. 

Trump-bölcsességek a hétre

Taylor Swift már korábban is kifejezte nemtetszését az amerikai elnök kormányzásával kapcsolatban, különösen a LMBTQ-közösség jogainak megítélését illetően. A minneapolis-i zavargások kapcsán tett Twitter-bejegyzésére reagálva azonban korábban soha nem tapasztalt hangvételű posztot közölt, írja a Variety. 

Miután az egész kormányzásod abból áll, hogy feltüzeled a magukat felsőbbrendűnek képzelő fehéreket és a rasszizmust, még van képed morális fölényt színlelni, miközben erőszakkal fenyegetőzöl? “Ha a fosztogatások, akkor a lövöldözések is elkezdődnek”?? Mi meg majd novemberben leváltunk.

– írja Taylor Swift Twitter-bejegyzésében, amit 1 óra 15 perc alatt 100 ezren osztottak meg, 375 ezren lájkoltak és 20 ezren válaszoltak rá. Azonban nem mindenki értett egyet az énekesnő álláspontjával. Trump támogatói köréből többen is felszólaltak, miszerint a zenei csillag ezzel a kijelentésével rengeteg rajongót vesztett. Az elképedt anyukák, kijelentétették, nem viszik többet Taylor Swift-koncertre a gyerekeiket. 

Anna Wintour kiakadt azon, hogy Donald Trump fertőtlenítőivást javasolt: „Csak Ön után!”

A világ jelentős – józanabbik – része még mindig nem tért magához, amióta Donald Trump, az Amerikai Egyesült Államok elnöke élő egyenes adásban azt találta mondani, hogy a koronavírust fertőtlenítő injekcióval kéne gyógyítani vagy esetleg ki kéne állni egy kicsit a napra. „Nem vagyok orvos, de hát azért még van…

Donald Trumpnak azonban nem ez az első olyan Twitter-bejegyzése, ami nagy port kavart. A napokban egy 20 éve megdöntött összeesküvés-elméletet ecsetelt és gyilkossággal vádolt meg egy volt kongresszusi tagot. Nick Anderson az amerikai elnökről készült karikatúráját kevesebb, mint 24 óra alatt tüntette el a Redbubble oldala az internetről, a képet azóta visszaállították. A Twitter pedig kiszolgáltatott helyzetben toporog, Trump bejegyzéseinek korlátozásai ugyanis kényelmetlen helyzetbe sodorhatja a közösségi platformot. 

Promóció
ForrásVariety
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3