Taylor Swiftnek is elege lett Donald Trump morális fölény színleléséből

Taylor Swift, a híres körökben ismert és széles rajongótábornak örvendő énekesnő nem bánik kesztyűs kézzel, ha Donald Trumpról van szó. 

Szomorú tragédia

Minneapolisban jelenleg is tartanak a zavargások a hétfőn történt rendőri túlkapás miatt. George Floydot egy rendőrtiszt rángatta ki a kocsijából, miután meggyanúsították hamis pénzzel való fizetéssel, megbilincselték, majd perceken keresztül térdelt a tehetetlen férfi nyakán. Floyd 15 alkalommal kért segítséget és jelezte, hogy nem kap levegőt. A férfi a helyszínen hunyt el. 

Taylor Swift Donald Trump
Taylor Swift Is Reagált Trump Tweetjére / Fotó: Getty Images

A minneapolis-i állampolgárok tüntetésekbe kezdtek, a rasszizmusnak ezt a megnyilvánulási formáját aligha hagyta valaki szó nélkül. A protestálók bevették a helyi rendőrfőkapitányság épületét és tüzet gyújtottak, míg a tisztek gumilövedékkel, könnygázzal és villanógránáttal védekeznek a tömegek ellen. Donald Trump amerikai elnök korábban úgy nyilatkozott, nagyon szomorú eset Floyd tragédiája. Később a Twitter-oldalán pedig azt írta, ha az állampolgárok fosztogatásba kezdenek, lövöldözés kezdődhet. A mondat burkoltan utal arra, hogy az amerikai elnök nem fél bevetni fegyveres erőit az állampolgárai ellen, ha a rasszizmus elleni zavargások magasabb szintre hágnak. 

Trump-bölcsességek a hétre

Taylor Swift már korábban is kifejezte nemtetszését az amerikai elnök kormányzásával kapcsolatban, különösen a LMBTQ-közösség jogainak megítélését illetően. A minneapolis-i zavargások kapcsán tett Twitter-bejegyzésére reagálva azonban korábban soha nem tapasztalt hangvételű posztot közölt, írja a Variety. 

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Miután az egész kormányzásod abból áll, hogy feltüzeled a magukat felsőbbrendűnek képzelő fehéreket és a rasszizmust, még van képed morális fölényt színlelni, miközben erőszakkal fenyegetőzöl? “Ha a fosztogatások, akkor a lövöldözések is elkezdődnek”?? Mi meg majd novemberben leváltunk.[/perfectpullquote]

– írja Taylor Swift Twitter-bejegyzésében, amit 1 óra 15 perc alatt 100 ezren osztottak meg, 375 ezren lájkoltak és 20 ezren válaszoltak rá. Azonban nem mindenki értett egyet az énekesnő álláspontjával. Trump támogatói köréből többen is felszólaltak, miszerint a zenei csillag ezzel a kijelentésével rengeteg rajongót vesztett. Az elképedt anyukák, kijelentétették, nem viszik többet Taylor Swift-koncertre a gyerekeiket. 

Anna Wintour kiakadt azon, hogy Donald Trump fertőtlenítőivást javasolt: „Csak Ön után!”

A világ jelentős – józanabbik – része még mindig nem tért magához, amióta Donald Trump, az Amerikai Egyesült Államok elnöke élő egyenes adásban azt találta mondani, hogy a koronavírust fertőtlenítő injekcióval kéne gyógyítani vagy esetleg ki kéne állni egy kicsit a napra. „Nem vagyok orvos, de hát azért még van…

Donald Trumpnak azonban nem ez az első olyan Twitter-bejegyzése, ami nagy port kavart. A napokban egy 20 éve megdöntött összeesküvés-elméletet ecsetelt és gyilkossággal vádolt meg egy volt kongresszusi tagot. Nick Anderson az amerikai elnökről készült karikatúráját kevesebb, mint 24 óra alatt tüntette el a Redbubble oldala az internetről, a képet azóta visszaállították. A Twitter pedig kiszolgáltatott helyzetben toporog, Trump bejegyzéseinek korlátozásai ugyanis kényelmetlen helyzetbe sodorhatja a közösségi platformot. 

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.

titkok repulogeprol, titkok utaskiseroktol, repulogepes kisokos10

10 titok a repülőről, amit a légiutas-kísérők nem mondanak el

A légi marsallok inkognitóban repülnek, és szükség esetén megnyugtatják a zavart keltőket, vagy ártalmatlanná tesznek akár egy terroristát is. Az USA-ban, Franciaországban, Kanadában és sok más országban légi marsall szolgálat működik, erről még film is készült.

Nincs több cikk