17 balladai mese Taylor Swifttől: Megjelent az új albuma, az evermore

Még maradt bennük abból, amiből a Folklore jött, így született meg az Evermore.

17 balladai mese

Taylor Swift ismét megdöbbentette a világot azzal, hogy kicsivel több mint négy hónappal többszörösen rekorder  karanténalbuma, a Folklore után, megint látszólag a semmiből, december 11-én egyszer csak előrukkolt egy lemezzel, írja az Uproxx

Taylor Swift Uj Album Evermore
Taylor Swift / Fotó: Taylor Swift Instagram

Bár utólag már érthető, Swift célozgatott arra, hogy miről fog majd szólni az új album, arra viszont semmi sem utalt, hogy elkészül a rajongók által nagyon régóta várt közös dal a HAIM-mal. 

A No Body, No Crime egyben a Dixie Chicks Goodbye Earl-je előtt is tiszteleg, bár a két dal mindössze tematikájában összevethető. A country balladában megénekelt barátnő, Este a Haim nővérek egyike, akik valóban jó barátságot ápolnak Swifttel – de itt vége is a valóságnak, szpoilerezés helyett pedig marad a balladai homály.

Születésnapi ajándék a rajongóknak 

Taylor Swift azt írta rajongóinak közösségi oldalán, hogy szerzőtársaival a Folklore után egyszerűen nem bírtak leállni az alkotással. Így született meg 9. stúdióalbuma, az Evermore, amelyet az előző karanténalbum testvérének nevez.

Taylor Swift - marjorie (Official Lyric Video)

Official lyric video by Taylor Swift performing "marjorie" - off her evermore album. Listen to the album here: https://taylor.lnk.to/evermorealbum ►Subscribe...

„Sosem csináltam még ilyet. Eddig különálló egységként kezeltem minden lemezt, és amint megjelent az egyik, máris a következőt kezdtem tervezgetni. A Folklore esetében ez másképpen alakult. Nemhogy eltávolodtam volna tőle, hanem inkább visszatértem hozzá. Imádtam elbújni ezek mögé a képzeletbeli vagy nem is annyira képzeletbeli mesék közé. Azt is imádtam, ahogy ezt az álomvilágot, ezeket a tragédiákat és az elmúlt és megtalált szerelemről szóló eposzokat fogadta a közönség. Valamint imádtam Aaron Dessnerrel, Jack Antonoffal, WB-vel és Justin Vernonnal közösen megírni ezeket a dalokat. Ezúttal néhány új, de régi barátunkat is beengedtük a zenei boszorkánykonyhánkba… Mielőtt felocsúdtam volna, máris 17 új mese született, amelyek olykor egymásba is fonódnak” – írta Swift közösségi oldalán a lemez elkészítése kapcsán. 

És hogy milyen mesékről regél Swift? Például a két szélhámosról, akik egymásba szeretnek, miközben luxuskörülmények között élőket próbálják bepalizni. Vagy az egyetemista párról, akiknek nagyon különböző terveik vannak: az egyik gyűrűvel készül, a másik egy bőrönddel. Megtudhatjuk, mi történik a kisvárosi lánnyal, aki Hollywoodot szeretné meghódítani, majd amikor hazalátogat, találkozik a régi szerelmével. De az egyik számban megjelenik Swift nagymamája, Marjorie is, aki néha most is meglátogatja, de már csak álmában. 

Taylor Swift - no body, no crime (Official Lyric Video) ft. HAIM

Official lyric video by Taylor Swift ft. Haim performing "no body, no crime" - off her evermore album. Listen to the album here: https://taylor.lnk.to/evermo...

Az énekesnő két nappal 31. születésnapja, és két héttel ezelőtt az egészen furcsának ígérkező karácsony előtt hozta ki az Evermore-t, hogy rajongói az ünnepek alatt kevésbé érezzék magányosnak magukat. 

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból