A kijelzőcsere mindennapos dolog a mobiltelefon-szervizek életében, ezért ha szakemberek kezébe adod a sérült telefonodat, professzionális szolgáltatásban lesz részed akkor is, ha hivatalos márka- vagy márkafüggetlen szervizbe adod be javításra a készüléket.
A kijelző sérülése a többszörös védelem ellenére is bekövetkezhet, és sok esetben nem marad más megoldás, csak a kijelző csere. Bizonyos telefontípusok esetében a szakszervizben, garanciális időn túl történő javíttatás igen költséges és hosszadalmas lehet, ezért megfontolandó, hogy olyan megbízható szervizt keress a problémáddal, amely költséghatékonyan, de ugyanolyan szakszerűen megoldja a javítást.

Kijelzősérülések leggyakoribb okai

Bár ma már szuperbiztos kijelzővédő fóliákkal, ütésálló tokokkal védheted a készüléket, mégis elég egy rossz mozdulat, és megtörténhet a baj.
Sokat tehetsz azért, hogy ez ne következzen be, így például soha ne rakd a farzsebedbe a telefont, mert ha elfeledkezel róla és ráülsz, meghajlik vagy eltörik, de járhatsz úgyis, hogy a wc-ben landol, ami szintén nem tesz jót neki, és persze neked sem lesz kellemes kihalászni onnan.
A kijelző nagyobb sérülései akár a mobil használatát is ellehetetleníthetik, de egy elsőre kisebbnek látszó repedés is okozhat komolyabb problémákat. Amennyiben csak apróbb hajszálrepedéseket látsz a kijelzőn, és azok nem a leginkább használt érintőhelyeken vannak, a telefon használható marad, legfeljebb az ujjadat sérti meg a törött üveg egy-egy húzásnál.
Az akkumulátor felpúposodása is okozhatja a kijelző repedését, törését. Így járhatsz, ha a zsebedben túlságosan meghajlik a telefonod, vagy ha a leejtéstől púposodik fel az aksi. Ez komolyabb bajokat is okozhat, így mindenképp nézesd meg egy szervizben.
Ha beázik a mobilod, a kijelző sérülése nem feltétlen látszik, de ha nem sikerül maradéktalanul kiszárítani, akkor tönkreteheti a háttérvilágítást, ami csak a kijelző cseréjével orvosolható.

A kijelzőcsere nem várhat

A kijelzőcsere nem csupán az üveg cseréjét jelenti, hiszen egy mobil ma már bonyolult rendszer, akár egy számítógép, így az otthoni próbálkozások csak további bajokat okozhatnak. Az okostelefonok meghibásodása esetén fordulj megbízható, gyári minőségű alkatrészeket használó szervizhez, a GSM Pontnál magas színvonalú szervizszolgáltatásokkal várnak, munkájukra garanciát adnak.

A kisebb repedések csak a telefon esztétikai értékéből vonnak le, esetleg kényelmetlenné teszik a használatát, de a nagyobb repedésekkel már feltétlen foglalkozni kell, hiszen ezeken keresztül por vagy egyéb szennyeződés, nedvesség kerülhet a készülékbe, ami károsíthatja az alkatrészeket, csökkenti az élettartamot.
Amennyiben a repedés hatására a kijelzőn ún. halott pixelek jelennek meg nagy foltokban, a kijelző cseréje mindenképp szükségessé válik.
A márkafüggetlen szervizek olcsóbb és gyorsabb szolgáltatásokkal várnak, mint a hivatalos márkaszervizek, azonban arra figyelj, hogy ne az ár, hanem a minőség legyen az elsődleges szempont.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

https-www.mphshop.hu - 2024 június - Cikk1

Összhangban a hatékony működésért

A hidraulikus rendszerek hatékony működéséhez tökéletes harmónia és összhang szükséges. Akárcsak egy zenekar esetében, hiába játszik szinte mindenki tökéletesen a hangszerén, elég egyetlen hamisan zenélő tag, és az összhatás máris elmarad a kívánttól.

httpsrsablak.hu - 2024 június - Cikk4

A megfelelő konyhaablak kiválasztása

Az amerikai filmekben gyakran találkozhatunk hatalmas nyílászárókkal, amelyek annyi fényt engednek be, hogy az egész helyiségben tökéletes lesz a megvilágítás.

https-__innovatox.hu_ - 2024 június - Cikk2

Biocid engedélyeztetés szakszerűen, 7 lépésben

Mivel egy komplex folyamatról van szó, rengeteg a hibázási lehetőség, éppen ezért érdemes alaposan felkészülni, beleértve a jogszabályi háttér megismerését, a rendelet értelmezését, illetve azt a 7 lépést, amellyel végigvihető az engedélyeztetés.

httpsrentben.com - 2024 május - Cikk2

Az autómegosztás új korszaka

A carsharing alkalmazások és a hagyományos autóbérlési lehetőségek is nagy népszerűségnek örvendenek, ugyanakkor ezek mellett felütötte a fejét az autómegosztásnak egy új formája.

https-__furdokadajto.com_ - 2024 május - Cikk2

Mikor érzi már magát igazán öregnek egy ember?

Sok mindenen tetten érhető az idő múlása: gyermek- és kamaszéveink kedvenc zenészei és filmszínészei már nem alkotnak, sok esetben már nem is élnek, vagy épp azon, hogy olyan filmekből idézünk, amikről a fiatalabb generációknak fogalma sincs. Vagy éppen azon, hogy sokkal nehezebben mozgunk, és már a hétköznapi rutinfeladatok is kihívást jelentenek.

https-__www.falatozoo.hu_ - 2024 május - Cikk2

Kutyafajta, amelyet az egész világon kedvelnek

Ha azt hallod, hogy az egyik legnépszerűbb kutyafajta és ha engedelmességről van szó, akkor talán nem is lehetne hozzá hasonlót találni, akkor nem lesz igazán nehéz kitalálnod, hogy a golden retrieverről van szó.